Porównanie ogromu strat kwartalnych, rocznych i wyceny ponad miliard zł Marbion z danymi dla DataWalk jest pouczające. Obie spółki szukają szans globalnych. USA to obecny poligon. Jaka Różnica.? Mniej marudzenia na Mabionie. DataWalk teraz 0,1mld zł. Za np 4lata kurs analogiczny do Mabionu?? . CZY TO SUKCES.?
No pięknie ale gdzie i kiedy był komunikat o kupnie programu Datawalk? moim zdaniem do tej pory informowali komunikatem lakonicznym bo lakonicznym ale przeciez to jest pierwszy kontrakt w USA więc powinien byc nowy komunikat a tu kilka dni po memorandum of understanding od razu umowa i zero komcia?
Mowilem ci juz...upierdliwie uparles sie ze to nie umowa..i nie chwytasz ,ze definicja w pl. definicja a takie “ Memorandum” jest umowa sprzedazy na mniej sztywnych warunkach...mozna np. w czasie wdrazania latwiej zmieniac parametry tej umowy itp. nie bede cytowal 20 str. opracowan na ten temat. Decydujace jest jakie prawa I obowiazki maja strony w przypadku niewywiazania sie z umowy...np. prawo do wynagrodzenia dla DW Itp. To nie dudolandia gdzie kazde prawo mozna dointerpretowac.Obie strony oficjalnie oswiadczaja o wdrozeniu produkcyjnym a ty sie zastanawiasz czy to umowa.A gdyby byla umowa w rozumieniu kodeksu cywilnego pl. i nie wywiazaniu sie z niej ?To by ja zerwano,zodyfikowano,zmieniono.Gdyby program Mail zawiesc to wsio ryba czy bedzie klapa na podstawie umowy czy memorandum, rozumiem chodzi ci o jakies liczby np. wysokosc wynagrodzenia.ale ta moze byc zalezna od spelnienia pewnych warunkow.Gdyby to byla prywatna firma,mozna by sie obawiac jakichs pseudoustalen .To jest agencja rzadowa.Znasz te teksty z filmow: dla kogo pracujesz?dla rzadu. Tak to jest jak juz wszystko ocenia sie z perspektywy polskiego grajdolu .Napaliliscie sie na jednorozca i miliony i histeryzujecie.Najlepszy jest ten,ktory mowi o jego zainwestowanych pieniadzach.Znamy,znamy.20 akcji i 50% straty . No ale coz, gdy na serio w srodku europy w parlamencie analfabeci podwazaja sesownosc szczepien. Nie robcie z tego watku nastepnego klozetu. Przeciez w 90% na tych wszystkich watkach nie chodzi o meritum tylko o to ,ktory looser dowali bardziej innemu looserowi. W domu,w pracy,nikt tych mitomanow z pod znaku buuhhaa juz nie trawi i nie slucha,no to znalezli sobie internet i sie dowartosciowuja.rozpacz
Wiecie dlaczego to jest memorandum of understanding a nie umowa , bo produkt nie jest dopracowany dla administracji publicznej (do tej pory wdrożenia były dla firm) , więc w memorandum of understanding zamawiający określa swoje wymagania do zakupu produktu i co należy uczynić aby go poprawić aby spełniał wymagania zamawiającego, a gdy produkt będzie gotowy to nastąpi jego zakup. To jest proste jak budowa cepa
dziwne podejście alpejskiego lekarza i filantropa. Opluwać na każdym kraju co polskie jednocześnie być fascynatem polskiej giełdy i świata po za tym nie widzieć. Syndrom sztokholmski? :)
nie wiem czy do mnie mowisz czy do gościa o pseudonimie "tu", Jak na gościa który inwestuje w firmę analityczną co najmniej dziwne że nie możesz odróżnić dwóch osób. jeżeli tylko takie osoby inwestuja w Datawalk to niestety ale skazana jest na porażkę, Mam nadzieję , że ten żart się nie spełni, bo zainwestowałem w nią poważną kasę 4 lata temu
Jeżeli ktoś nie ogarnia jak działa segregowanie postów na bankierze to tylko współczuć wiedzy informatycznej. To nie było do ciebie dziecko. Dziwne że zareagowałes