czy szanowny Kolega może rozwinąć myśl ?? co jeszcze gorszego może nas akcjonariuszy spotkać?? może "odwrócona dywidenda' tzn. od każdej posiadanej akcji musisz zapłacić np 0,05 PLN? :-)
albo jest coś oczym drobni nie wiedzą albo ktos mocno dba aby BTM zdołować ile wlezie. zlecenia na K po 50t akcji przy kursie 2.60. 2.60? po ile ktoś miał akcje skoro takiej ceny już nie było ...hoohoho
Prezes Vistuli powtórzył, że nie ma planów dalszej renegocjacji parytetu. "Nie ma żadnej możliwości zmiany parytetu. Akcjonariusze mogą się nie zgodzić na fuzję, ale o zmianie parytetu nie ma mowy. Jeśli się nie zgodzą, to projekt zostanie zamknięty, trzeba byłoby powtórzyć badanie, wystąpić z nowym parytetem. Jeśli jednak nie będzie teraz zgody, to nie sądzę, żebyśmy wrócili do tego projektu. Albo się teraz połączymy, albo każda ze spółek pójdzie swoją drogą i będzie realizować swoją strategię" - powiedział Grzegorz Pilch.
cały artykuł ze tej środy https://www.bankier.pl/wiadomosc/Vistula-zaklada-ze-w-grudniu-polaczy-sie-z-Bytomiem-7617183.html
10 września pakietówka 2,4 milona akcji to jest 3,33 % wszystkich akcjii -po 2,73 ....kurs giełdowy - jakby ktos tyle chciał kupic poza giełda, to co by bylo??? https://stooq.pl/t/bt/?s=btm
myślę że jeśli nie dojdzie do połączenia to będzie dużo gorzej dla kursu vistuli, bytom ma dobre wyniki i przewiduj lepsza dynamike rozwoju, moim zdanie prezes źle wytargował parytet powinien być 0,80 ale nie wiemy ile dostał innymi drogami, chociazby 2 milony akcji po 1pln !!!!!!!!
Wszyscy posiadacze pewnie żałują że nie sprzedali po 3 ale pewnie większość i ja też myśleli że 3 to początek wzrostów a nie spadków.zupelnie nie rozumiem zachowania kursu.zawsze przejęcia powodowały wzrosty i to duże a tu jakaś zmowa chyba jest!
Mnie kurs Bytomia mniej interesuje, bo mam nadzieję, że dopną przejęcie i w grudniu będę miał dodatkowe akcje Vistuli. Czkając na wzrosty na Bytomiu, to szkoda nerwów, trzeba przeczekać na inną jakość jaką prezentuje VISTULA.
Jan w pełni się zgadzam tylko jak sie nie denerwować jak sie ma sporo powyzej 3 ? od pamietnych wizji chu a prezesa ! kilka razy zrobił dronych na szaro a sam dobiera milony akcji i za co czemu takie premie?
Kros ja liczę na znacznie wyższy kurs Vistuli, co też docelowo przełoży się na zyski akcjonariuszy Bytomia. A o prezesie Bytomia najlepiej bym zapomniał, ale pewnie wraz z parytetem wynegocjował stołek w grupie Vistula.
Jan ładnie piszesz o Vistuli, tylko dlaczego nie kupisz od razu Vistuli a trzymasz badziewny Bytom? A bierzesz pod uwagę że połączenia nie będzie? Patrz dziś Vistula +3% a Bytom -3%, nie daje wam to do myślenia? Myślicie że ci co mają akcje (miliony akcji) i je sprzedają nie umieją liczyć?
nie przesadzaj z tymi milionami akcji........ zobacz na jakich obrotach są spadki a na jakich wzrosty? ja uważam że odbierają od niecierpliwych którzy mysleli że po decyzji uokik poleci 100% w góre i sie niestety zawiedli....
kros ja piszę i zadaję pytanie czy Myślicie że ci co mają miliony akcji i je sprzedają nie umieją liczyć? ja nie piszę o obrotach tylko piszę o dużych graczach którzy upłynniają papier przy każdej okazji i przy każdej podbitce! połączenia nie będzie , czy nie lepiej sprzedać ten badziew i kupić od razu Vistulę?
no właśnie ci co maja miliony akcji ich nie sprzedaja skoro obroty są po kilka tysiecy - nawet przez cały tydzień, grubo to idzie w pakietówkach ale po 3,33 a nawet 3,95 https://stooq.pl/t/bt/?s=btm a czemu piszesz że przejęcia nie bedzie ? były jakieś informacje ? bo swiadome wprowadzanie w błąd jest karalne.... / nie straszę tylko przypominam :)) /
Alif ja jestem zaangażowany głownie w Vistulę, a Bytom dokupiłem bo wychodziło lepiej finansowo ale z myślą o Vistuli. Wierzę w przejęcie Bytomia, nie po to się starli przez rok o pozytywną decyzję Uokik, główni akcjonariusze obu spółek są też za przejęciem. Jakbym miał wolną kasę na dzisiaj, to bym wziął ten mały pakiecik po 2,60.