Jak był słabe dane to JWC dało już 4 lipca wstępne wyniki sprzedaży za I półrocze. ZObaczymy jak będzie za III kwartał, czy wyniki wstępne wyjdą powiedzmy do 4 października. Wiadomo, że mają być dużo lepsze, więc jak nic nie opublikują to znaczy, że grali na spadek i trzeba niedługo spodziewać się jakiś komunikatów. Jeżeli wypuszczą informację za III kwartał i będzie dobra tzn., że jakiś fundusz ma dosyć i wychodzi, ale dużo akcji żaden z funduszy nie ma, więc będzie niedługo odbicie.
ktoś musi to co się dzieje organizować i robić dla joosqa
ktoś ustawa kurs
a jooseq podaje takie wyniki jąk aktualnie pasują żeby go zbijać
ciekaw jestem kto
cena spada więc trzeba bedzie dokupić zastanawiam się do ile to jeszcze ktoś ściągnie pewnie dalej pzu miesza w tym palce, albo ktoś kto się zna bo mu dobrze podpowiada i nieźle tym kursem kręci napewno do połowy listopada się okaże co dalej ja teraz czekam z gotówką i jestem skłonny dokupić jeszcze sporo
aby podnieść kurs musiałbyś mieć naprawdę sporo. Jeśli Józek jest zainteresowany jak najniższym kursem w krótkim czasie (wezwanie albo przymusowy wykup) to jest w stanie sypnąć przeciwko twojej kasie nawet 1-2% kapitału. Więcej sprzedać nie może, bo spadłby znacząco poniżej 90%, co potem musiałby odkupić. Ale tyle sypnąć może. Jeśli nie masz tyle to nic nie zwojujesz.
nie mam tyle, ale ryzykuję - uważam, że w sparwę bedzie nadal ktoś zaagnażowany, może jak poprzednio pzu i zgarnie w ciągu kilku dni całą podaż, a potem sprzeda joosqowi zobaczymy