Mma pytanie - niestety mam akcje Indaty i co teraz w obecnej sytuacji mogę zrobić ? Proszę o sensowne rozwiązania . Jaką przyszłość ma ta Spółka czy jest szansa że ktoś ją kupi czy coś w tym rodzaju ? pozdr
Jak to jaką przyszłość? Sąd ogłosil upadłość na wniosek spółki. Nie ma majątku, bo były fałszerstwa w fakturach. Nie ma budynków, maszyn, nie ma ludzi a ma stosy niezapłaconych świadczeń
Nie wierz w głupoty. Te informacje o lewych fakturach możesz traktować jako plotki, przynajmniej na razie, bo nigdzie nie znalazłem wiarygodnego potwierdzenia tej informacji. Co do majątku, to na koniec września będzie raport, no i należy pamiętać, że spółka zależna Indata Utilities jest w restrukturyzacji. Trzymaj papier i obserwuj. Pozdrawiam.
Tu masz odpowiedź
http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31375405,indata-sa-w-upadlosci-78-2018-rezygnacja-prezesa-zarzadu-indata-sa-w-upadlosci
Tomica i Laszuk dokładnie wiedzieli na co się piszą. Dokładnie wiedzieli czym jest Indata, ale dla nich liczyła się tylko kasa jaką dostali za udziały/akcje. Sytuacja w ich spółkach, w momencie przejęcia nie była kolorowa - raporty w krs są publiczne. Wiesz jaki jest powów dla których zostali w Zarządzie, po rezygnacji Czapli? Zostali, żeby się skutecznie bronić. Czapla rezygnując, pozbawił się tej możliwości. Był zbyt leniwy, żeby po sobie posprzątać :)
Co dalej z Indatą? 30 września sprawozdanie, następnie odwieszenie notowań, następnie duży spadek kursu (być może do jednego grosza). Potem skup akcji przez podmiot zależny (Indata Utilities), przy jednoczesnych działaniach syndyka upadłościowego na Indata, SA Tak to widzę.
Po co spółka która nie ma pieniędzy i jest sama w sanacji miałaby skupować akcje firmy która kompletnie nic nie ma. Gdyby było inaczej prezesi by nie uciekli
Tak na serio to jak będzie? Komunikat o sprawozdaniu syndyk opublikował to mogą odwiedzać te notowania. Spadnie bo spadnie ale przynajmniej będzie można handlować. Co nie
To sprawozdanie jest m.in. nieaudytowane oraz nie za wymagany okres oraz jednostkowe bed skonsolidowanego, etc, etc...
Resume: Przesłanka do zawieszenia publikacja raportu syndyka nie zostala usunieta a pojawily sie kolejne. Szanse na ponowny listing iluzoryczne
Dokładnie tak, 3majcie papier jeszcze, bo tu jeszcze różne cuda moga się zdarzyć, nie pisze po to by naganiać, bo nie ma na co. ALE nie wszystko jest takie oczywiste jak się niektórym wydaje, to że jest upadłość, to nie znaczy że to już koniec. Jeszcze nie i jeszcze może się trend odwrócić (Ci co są na giełdzie z 10 lat to wiedzą o czym mówię)
-> Nie ma zarządu -> FAKT -> W trakcie upadłości -> FAKT
Ale to są tylko FAKTy o których wiemy oficjalnie. NIE WIADOMO (a ja już w 10 latach jak jestem na giełdzie widziałem takie akcje) CZY KTOŚ NIE SZYKUJE PRZEJĘCIA, FUZJI, ODKUPIENIA, itd.... DOWIEMY SIE i wtedy bedzie wiadomo i będzie czas na błagania ;)
Misiu, ale do przejęcia czego? Przecież przejmuje się spółki z jasna sytuacja prawna i finansowa , kto przejmie spółkę która może mieć np mnóstwo zobowiązań pozabilansowych w postaci weksli. Koszt wejścia na giełdę w stosunku do ryzyka które tu jest jest absolutnie nie do porownania
Obecnie przejmuje się także spółki, które są w upadłości, ponieważ przejmujesz z całym dorobkiem po bardzo korzystnych cenach -> i jeśli masz kase i kontakty to taka "prawie upadła" spółka nagla dostaje skrzydeł.
Dla nas może i nie jest to logiczne, ale Ci co robia kasę, wiedzą bardzo dobrze jak to robić by zarobic .
O czym ty mówisz. Po co Ci spółka z taką historią/akcjonariatem/wysokim kapitałem zakładowym i niewiadomo jakimi trupami, bo nie ma zarządu? Jest mnóstwo innych spółek na giełdzie do przejęcia z dużo lepszą historią.
Owszem, można przejąć taką spółkę jeśli spółka posiada cokolwiek innego niż tylko długi. Tutaj nie masz nic. Nawet mebli nie ma. Porsze prezesa też znikło z bilansu.
jak by miała miejsce taka sytuacja to najpierw zapewne zrobili by wezwanie na akcje don patro pewnie by przejął nawet z takimi długami, a i tak by wyszedł na swoje hehehe