Zapowiada się roczny w okolicach 10 -12 baniek. Czyli C/Z mamy teraz w okolicach 2,5 do 3. Cena akcji powinna (przy dzisiejszym sentymencie na rynku ) wynosić ok 8-10 zł. Co się odwlecze to nie uciecze trzymamy akcje w oczekiwaniu na hossę gdzie ceny takich spółeczek ( z perspektywami) potrafią szybować setki % w górę. PS mamy też zapowiadany skup akcji , czekamy na zatwierdzenie przez Sąd zmianę statusu spółki po którym będzie to możliwe.
Bez odpisu zarobili by 2,6 mln czyli biorąc pod uwagę progres zysku netto w poszczególnych okresach to w III kw , który upływa za kilka dni powinni zarobić jakieś 3 mln czyli to już 7,5 mln na koniec września a ostatni kwartał to żniwa ,,,,,,,,,,,,,, jak prezo nic nie wykombinuje to 10 - 12 baniek leciutko a to raczej nie da zdołować już tak kursu jak dotychczas + porządki z długami
Dnia 2018-09-19 o godz. 09:20 ~TataRozalii napisał(a): > Zysk może i większy a kurs mniejszy o ponad 4% > Jak to tłumaczyć?
Po prostu , kogo mógł do siebie zrazić Lisiecki to to zrobił. Rynek mu nie ufa i potrzeba sporo czasu, aby to zmienić. Z czasem da się, ale ...... sporo czasu potrzeba i oczywiście dobrych wyników.
A tym czasem tak , jak pisałem, wyniki za I półrocze znakomite, ale na kursie nie wydarzy się nic. I ...... dalej bawi się tylko animator. Z lewej zlecenie na K za 7,5 tys. zł i podobne za 7,5 k z prawej na S i tak od miesięcy.
Raport bardzo dobry, jeszcze kilka takich raportów i mamy 1 złoty na horyzoncie, jak to MiB mi powiedział, trzeba być cierpliwym. Prawie wszyscy nim się zachwycają aby osiągnąć jeden cel, pozbyć się go. Nie tak dawno Sławek prawie mi nóż w plecy wbił, gdy go posądziłem, że Car czy Sławek na pewno przy 4 zł się wyprzedawali. A dzisiaj czytam, cytuję Sławka "Ja tam wiele już nie mam w pmpg więc mi to ......" Czyli się wyprzedał ale może przy 1,7 zł. tego się już nigdy nie dowiemy. (no teraz możesz sobie pobluzgać, pośmiejemy się) Widzę, że czepiłeś się animatora od kilku dni. Animator się nie bawi, gdyby go by nie było to nikt by żadnych akcji nie sprzedał, byłby dramat. Wiec módl się aby nie poszedł sobie stąd o ile jesteś jeszcze zainteresowany tymi akcjami. Jak będą co kwartał takie wyniki finansowe, kiedyś tutaj będzie bardzo grubo.
no właśnie "bez komentarza" dlatego prawica spychana jest na margines trzeba komentować i to ostro czas skończyć z tą niemocą parszywi żydzi z bolszewizmem wyssanym z mlekiem michnika już od dawna chcą przejąć Polskę ale po moim trupie
myślę że repolonizacja mediów załatwi temat i p Michnik będzie musiał wyjechać do brata do Szwecji, może tam razem będą wydawać wyborczą i wspominać piękne czasy komuny
W 2017 było 1,7 mln zysku teraz liczę na 2,5-3 mln co da ponad 7 mln po 3 kwartałach! Pozostaje pytanie otwarte czy prezes nie wywinie numeru i czy zależy mu żeby puścić kurs i dać zarobić nie tylko sobie. Zysk roczny bez numeru prezesa zapowiada się minimum 12 mln co przy obecnej cenie akcji daje c/z 3.!!!