Ale rynek wczoraj zareagował bardzo negatywnie, Dowiemy się później czy było wyjście znowu kogoś z większych graczy, czy też rynek dowiedział się negatywnej informacji o asseco,(np spólka dostanie duża karę za kartę śląską) a tym dowiedzą się później drobni gracze, duzi z dużym wyprzedzeniem wiedzą. Jeżeli tylko wychodził duży gracz, bo chciał podreperować swój portfel, to nie jest tak źle , gorzej jak czeka nas negatywne info.
Artykuły są z dzisiaj i myślę, że nie mają nic wspólnego z wczorajszą przewagą podaży. Wczoraj wyszli ci co wisieli od początku-środka korekty(po kosztach) i boją się, że już nie urośnie albo ktoś chciał zgarnąć stop lossy bo alior wypuścił "rekomendację" dla assecopol. Aktualny brak zmiany kursu na info też jest informacją :) Trzeba tylko dłuugo obserwować jeden walor i zrozumieć co tu się dzieje.
A pracuje ktoś z was w IT? Ja robię i nigdy nie byłem w projekcie który dobiegał końca 15 miesięcy przed czasem :D To też pokazuje ile zaoszczędzi asseco na tym projekcie. Fajnie - dostanę to w dywidendzie :D
Myślisz że jesteś cos w stanie zrozumieć obserwując ? Naprawdę tak myślisz? Nie jestem takim trollem jak „in” , którzy naganiają na akcje tej spółki, czy inni. Po prostu od dłuższego czasu ostrzegam nowych przed tą spółką, żeby nie patrzyli i porównywali spółkę asseco do innych spółek, tutaj akcje ma specyficzny akcjonariat i akcje są mocno rozdrobnione. Żeby się coś zmieniło , asseco musiało by wygrać ten wielomiliardowy kontrakt ZUS, ale obawiam się Comarch, bo to wyśmienita spółka.
> ale obawiam się Comarch, bo to wyśmienita spółka.
Wyśmienita :) dlatego zwykliśmy ją nazywać biedronką IT. Wypowiedzi prezesa o tym jak roszczeniowi są programiści co do wynagrodzeń wywołują u nas zawsze salwy śmiechu :D Mam też znajomych którzy tam pracują i wiem co tam się dzieje. Dlatego też myślę, że biedronka wygra przetarg bo zaproponuje tanio. Ludzie im odejdą i zbankrutują wypłacając odszkodowania. Wtedy asseco za 2x kwotę zrobi to samo i to jeszcze ludźmi zatrudnionymi z comarchu(z doświadczeniem w projekcie) :D Wszystkim to wyjdzie na plus. Janusz biznesu się zawinie. Programiści z comarch w końcu dostaną solidne podwyżki standardowe dla rynku. Asseco wypłaci nam solidną dywidendę.
Oczywiście to wszystko to jest spekulacja ale dobrze wiedzieć co się dzieje w asseco i comarchu - to ułatwia podjęcie decyzji w co inwestować:)
„Marek 5...…” to nie było do ciebie , tylko do mnie napisał „moomio” , my już od dawna ze sobą piszemy, jesteś nowy i pewno młody , dlaczego nie czytasz wcześniejszych na forach wypowiedzi? Mnie znają od dawna jako Marek i dlatego oberwałeś za mnie, więc zmień swój nick, bo będą kojarzyć cię ze mną
Uczeń Marek 195 poucza i czeka na 25-30zł ..wrócił z wakacji i dalej atakuje tych którzy działają tu realnie ... Chłopaczyna zaklina rzeczywistość i marzy o " pieknej katastrofie" ..w ACP .a tu jest odwrotnie....
Był pewnie na jakichś praktykach w ACP razem z Ankiem i przetrzepali mu tył i teraz fixuje ....
Brak wiedzy i honoru . Powinien wszystkich przeprosić za swoje złowróżenie i straszenie forumowiczów ... Kompromitacja .....
Nigdy nie naganiałem. Mam te akcje i nimi handluję. Uważam,że są sztucznie niedowartościowane i będą droższe. Wierzę w siłę i potencjał Asseco . Wszystko co piszę tutaj od 2 lat się sprawdza . Ty nic nie wiesz i nie masz akcji ..to po co tutaj pouczasz i straszysz ludzi ?? Ile ci płacą najemniku ??
Tak czy owak, uważam ACP za jedną z lepszych spółek z GPW. Nie boję się w nią pakować czasem nawet większych kwot jak na swoje możliwości, w najgorszej sytuacji zgarniasz dywidendę a w dobrej zarabiasz 5 czy 10 %.