Jeśli miałaby być emisja akcji i ...... za realną kasę objęcie akcji, a nie za jakieś udziały czy innego rodzaju barter to jestem za.
Obecnie cena emisyjna to 10 zł, więc byłaby to min cena do objęcia akcji.
Niech więc jakiś fund obejmie z 1-2 mln szt. i wpłaci 10-20 mln zł na ..... jakąś akwizycję później, nie wiem np. na co. Może jakieś udziały w tv internetowym. To będzie i tak przyszłość telewizji.
Na chwilę obecną nie ma w Polsce telewizji dotyczącej tylko ekonomii.
Może więc na rozpropagowanie inwestorzy.tv. Niech stanie się to stacja ekonomiczna nr 1 w Polsce.
Uzasadnienie do Uchwały nr 7 z dnia 29.06.2018 ZWZ ; obniżenie kapitału zakładowego z 103.897.320 zł do kwoty 72.752.214 zł i zmniejszenie wartości nominalne każdej akcji do kwoty 7 zł. Kwota 31.145.106 zł uzyskana z obniżenia kapitału zakładowego zostanie przekazana na pokrycie wszystkich strat spółki z lat ubiegłych. http://ir.pmpg.pl/pl/ir/relacje-inwestorskie/o_pmpg/Walne_Zgromadzenie_Akcjonariuszy/Uchwaly_WZA Czekamy na rejestrację nowego Statutu. Emisji akcji nie wypuszczą poniżej 7 zł, więc sądzę, że czekamy na zwyżkę notowań. Rejestracja Statutu jest także konieczna, aby spółka mogła skupować własne akcje.
Sławuś nie wprowadzaj akcjonariat w błąd bo cena emisyjna to 7 zł a celowo piszesz nieprawdę. Przecież została zmieniona cena nominalna pod nową emisję. Nie kłam.
ataken - nie gorączkuj się, akurat tego raportu nie widziałem, ale dzisiejszy półroczny to potwierdza. Cena emisyjna może wynieść min 7 zł ( ale może być w emisji i 10 zł, jak ktoś da).
Nawet 7 zł na chwilę obecną oznaczałoby wzrost o .... blisko 200 %.
P.S. Zysk za z reguły słabsze I półrocze wyniósł 4,5 mln zł, gdyby tylko lekko ponad 5 mln zł było w II półroczu to mamy 1 zł zysku na akcję i papier ...... wyceniany na P/E = 2 do 3.