• Jestem spokojny Autor: ~Ferdek [5.184.199.*]
    JP Morgan: kolejny kryzys w 2020 roku
    Możemy spodziewać się: spadku notowań na amerykańskiej giełdzie o 20 proc., wzrostu rentowności amerykańskich obligacji korporacyjnych o 1,15 pp., spadku cen energii o 35 proc., spadku cen metali nieszlachetnych o 29 proc., wzrostu o 2,79 pp. spreadu rządowego długu rynków wschodzących względem krajów rozwiniętych, 48-proc. spadku cen akcji na rynkach wschodzących połączonego z 14,4-proc. spadkiem notowań walut krajów wschodzących.

Warren Buffett: kolejny kryzys nieunikniony
    kryzys jest nieunikniony z powodu ludzkiej natury, której elementami są zazdrość i chciwość. - Ludzie zaczynają się czymś interesować, ponieważ zaczyna to iść w górę, a nie dlatego, że to rozumieją. A w dodatku sąsiad, o którym wiedzą, że jest od nich głupszy, nagle zaczyna się bogacić, a oni nie. I wtedy ich partner czy partnerka pyta, czy nie potrafi tak samo. To jest tak bardzo zaraźliwe i tak bardzo jest nieodłączną częścią systemu – mówił Buffett

Jestem spokojny o nadchodzący kryzys, reformy wdrożone przez PiS uchronią nas przed kryzysem a mianowicie:
    - zwiększenie o ponad pół miliona emerytów
    -wkrótce następna reforma emeryt 500+
    - dzidzia 500+ czyli extra kasa w ilości 27 mld wrzucona w rynek
    -wyprawki, darmowe leki
    A to wszystko z prężnie działającej gospodarki, auta elektryczne, budowy okrętów i.......LOT zaczął zarabiać ale dla strajkujących pieniądze się nie znalazły, w 2020 roku trzeba na raty za Boeingi 2 mld zł, no to się wyciągnie łapę do podatnika tak jaj Kurski z TVP, najpierw 800 mln teraz 300 mln a potem.....??? A wystarczy tylko nie kraść

• jeszcze bardziej jestem spokojny Autor: ~Senior [79.185.42.*]
    W 2020 roku tusek będzie na emeryturze, to PiS pożyczy od niego a jak zbraknie to resztę od hrabiego
    Red is bad
  • Re: jeszcze bardziej jestem spokojny Autor: ~student [89.64.37.*]
    och jak przykro, że Ferdek tego nie sprawdzi bo go już nie będzie
[x]
PMPG 1,43% 2,13 2025-09-24 10:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.