Przeglądam raporty i oczom nie wierzę. Prezio kupuje po trójce z groszem, a sprzedaje po trójce i trzy grosze. No to jest interes! Ktoś policzy ile zarobił nasz groszowy wódz?
chyba jeszcze nie mółgł przekroczyć, to nie tak łatwo skupić 7% przy tak małej płynności, druga rzecz to fakt że trzeba mieć kasę na wezwanie a to nie mało powiedzmy sobie...
Narczyński, Wojciech Jakub NWZ 1 690 732 (26,42%) 2 690 732 (32,67%) 2018-09-10
Niewiele: przekroczenie 33% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej może nastąpić zasadniczo wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę takiej liczby akcji spółki, która zapewni osiągnięcie 66% ogólnej liczby głosów.
Te kilka tysięcy akcji jest nieistotne z punktu widzenia tego co prezes posiada. Ciągnie kurs do góry żeby zamortyzować przyszły spadek. Ciekawe co wpłynie. I do jakich poziomów spadnie. Ostatnio coś dynamicznie w spółce się dzieję. Tylko my nie wiemy co.
Tester oprogramowania Programista Java - junior Programista Java (widełki do 12k, wiec raczej senior) Programista frontend /Webmaster Grafik / designer Doraddca klienta ifirma (ksiegowosc) Starszy doradca klienta ifirma (ksiegoosC) Copywriter Specjalista SEO/SEM Koordynator działu marketingu Księgowa charyzmatyczny lider zespołu (ma spinac analityków, IT i marketing, wiec dla mnie to bardziej Project manager)
Zespół Octo kosztuje kwartalnie koło 160k, co daje 40k miesięcznie. Niby nie dużo, ale to ze 3-5 osób. Na pewno na tym etapie analityk, programisci, tester?
Z ogłoszeń to wygląda jak budowa (od nowa) dwóch działów - IT i marketingu.
Jakby trafili zlecenie/kontrakt jakiś, to musiałby pojsc raport do ESPI, bo wartość projektu przekroczyłaby progi wynikajace z wartosci kapitału zakładowego spółki. Takiego zespołu nie buduje się dla groszy. Mi to wygląda na jakieś 200-300 tys / kwartał. Koszt rekrutacji w IT to jakieś 10% rocznej pensji, wiec tu pewnie też z 50-100 k.
Teraz kwestia grzebania i sledzenia rotacji na portalach typu goldenline. Mnie to przerasta, ale był tu specjalista kiedyś.