• Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~KAZIO [89.186.12.*]
    Widzę, że ktoś udaje cwaniaka zwalając kurs. Myli się ale leszczy już nie ma.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~ren [31.183.205.*]
    A miało być tak pięknie 50 - 60 a tu lipa nikt tego nie chce . Za pół roku prezes powie że jest pogorszenie koniunktury i będzie 15 - 16
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Alan [94.254.244.*]
    Spokojnie, cierpliwości Reniu, niczego się jeszcze nie nauczyłaś?
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~xtb [83.27.63.*]
    Moim zdaniem niżej nie ma prawa spaść, czekam na wyniki 3kw.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~hehe [178.42.27.*]
    koniec tygodnia i kupujemy po 25 zł
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ren [31.183.187.*]
    Spółka z perspektywami wzrostu i to dużego wzrostu jak pisali niektórzy nie osuwa się 15 %
    Rynek wykorzystuje spadki do zbierania , a na Ropczycach powrócił marazm i nikt nie zbiera .
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alan [94.254.240.*]
    No przecież ktoś zebrał.
    Reniu, ktoś kto ma odpowiedni pakiet może tą spółkę zdołować na 15 zł i niżej. Wówczas niecierpliwi i chciwi nie patrząc na fundamenty mogą sypnąć papierem jeszcze mocniej dołując kurs. Jeśli tak będzie to ja na pewno będę cichutko i po trochę, wraz z grubymi rybami, zbierał.
    Albo wierzysz w swój biznesplan i wiesz co masz w portfelu albo wpłać pieniądze na lokatę. Aktualna sytuacja spółki jak na razie nie daje podstaw do obaw, a że huśta, to normalne!
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Cierpliwy [195.85.196.*]
    Kurs jest obecnie niewiele powyżej poprzednich szczytów i wezwania po 27 zł. Poziom ten powinien stanowić silne wsparcie. Praktycznie wyczerpuje się przestrzeń do realizacji zysków. Z punktu widzenia dalszych wzrostów korekta jest dobra, ponieważ akcje przechodzą od osób nastawionych spekulacyjnie w ręce inwestorów długoterminowych. Moim zdaniem tak się obecnie dzieje z akcjami Ropczyc.
    Jakich spekulantów tu nie ma kogoś takiego tu są tylko inwestorzy Spekulanci to na warzywniaku handlują większe obroty tam są hahaha
    A właśnie, że nie ostatnie info i wzrosty napędziły tych co chcieli zarobić na wrześniowe wakacje. I się pomylili. I bardzo dobrze!
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Cierpliwy [195.85.196.*]
    "pieniądze zawsze płyną od chciwych do cierpliwych". Wydaje mi się, że sytuacja spółki powinna uwidocznić się w wycenach w ciągu ok. pół roku. Wg Prezesa rozmowy w sprawie sprzedaży gruntów są zaawansowane: a tu wg różnych źródeł przychód powinien wynieść od 37 mln (wg ksiąg) do 60 mln zł. Ponadto w przyszłym roku, prawdopodobnie przed uchwaleniem dywidendy,  nastąpi umorzenie akcji własnych spółki, co spowoduje że WK 55 zł/ akcję i 4,3 mln akcji ogółem nie będzie podlegało dyskusji i będzie to widoczne w publikowanych wskaźnikach C/Z, C/WK. Ponadto jeśli utrzyma się obecna dynamika zysków spółki, to 60% zysku przeznaczanego na dywidendę będzie wartością przynajmniej dwukrotnie wyższą. Łatwo policzyć jaką to daje stopę zwrotu.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Perez [5.184.248.*]
    Super, będzie z tej mąki chleb, warto było czekać :)
    Chleb może być spalony lub niedopieczony
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~hehe [79.185.158.*]
    do ilu spadamy? 16? 18? wyzej nie warto brac :-)
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Alan [94.254.242.*]
    Cierpliwie czekam, raczej nie przywykłem łapać spadającego noża ale jeśli zejdzie do 17 to zbieram. Ale to tylko marzenia.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Cierpliwy [77.253.31.*]
    Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka Niełatwo zarabiać na spadkach. Zdaje się, że ostatni manewr straszenia owiec się nie udał.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Alan [94.254.240.*]
    Szkoda wyleszczonych ale cóż, samo życie.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.192.*]
    To nie jest wyleszczenie jakbyście chcieli tylko piękna dystrybucja,naiwnie wierzycie przecież w tej spółce prócz wyników nic się nie zmieniło,ci sami ludzie nagle nauczyli się prowadzić biznes?wygląda to co najmniej smiesznie
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Wiktor [46.134.72.*]
    Jaka dystrybucja, gdyby to była dystrybucja poszłoby sporo wyżej, aktualnie jest coraz niżej bo pojawiają się lepsze okazję na rynku w krótkim terminie a tu nic nie wiadomo może będą wzrosty za tydzień a może za pół roku, wszystkim i sobie życzę spoego ruchu w górę a choćby od poniedziałku.
    "prócz wyników nic się nie zmieniło"
    ręce opadają... Rozumiem, że lepiej by było gdyby zmienił się zarząd i wyniki poleciały na pysk?
    Powtarzam, wyleszczo tych co kupili za 34 w nadziei na dalsze (czyt. szybkie) wzrosty.
    Ja spokojnie czekam na coś zupełnie innego. Łatwy kilkuprocentowy zarobek mam na zupełnie innych spółkach.
    Zrozumcie idzie kryzys który zmiecie tą małą spółkę .Dlatego kto sprzedał dobrze zrobił .W kryzysie wyniki spadną a panikarze zepchną ją na minima .
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.239.*]
    Pięknie napisane,dlatego sprzedają,Siwiec przy kursie 35 mówił że kurs jest niedowartościowany,klasyka żeby sprzedać leszczowi zawsze tak było na tej spółce,gadanie że koniunktura potrwa 2/3 lata jest myśleniem życzeniowym opartym na fundamencie szklanej kuli
    Niech zepchną! Tylko na to czekam, tak jak na wielki kryzys. Ta spółka to kilka procent mojego portfela. Strata dla mnie nic nie znaczy. Za to ewentualny zysk w przypadku chęci przejęcia tej firmy przez Chińczyków lub Hindusów może powalić na kolana.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~ren [31.183.175.*]
    Jacy chińczycy , jacy hindusi , zarząd nie odda macierzy -czytaj ciepłych posadek .
    Kwestia ceny, Reniu kwestia ceny.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.207.*]
    Alan vs ren to sama osoba jesteś chłopaku monotematyczny więc już niempiaz nikogo nie interesuje ile masz akcji jak jest twój stan portfela,jedno jest pewne tam gdzie się pojawiasz następują spadki,pozdrawiam GG.
    Ale bystrzak hahaha
    Też jestem w szoku ha ha
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Alan [94.254.242.*]
    Ty, to graj na spadki.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Balbi [31.0.85.*]
    Co za piaskownica tutaj. Część gada o jakiś ruchach na akcjach a ich już dawno nie wąchali, a druga liczy na grubą dywidendę. To jaka będzie dywidenda to zależy od zamiarów prezesa czy chce jakieś akcje jeszcze dokupić. Jeśli nie to 1.20 płn w przyszłym roku.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.200.*]
    Perfidne naganianie połączone z pomieszaniem i poplątaniem w skrócie próba skolowania i zmanipulowania inwestorów przez jednego inwestora o dwóch nickach.proponuje chłopcze nie pisz już więcej tylko w celu odświeżania wątków.twoje myślenie życzeniowe jest nic nie warte
    Szczególnie Renia nagania ha ha ha.
    Chłopczyno, nigdy nie naganiałem.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~ren [31.183.175.*]
    Ja dalej będę pisała prawdę że spółka nie osiągnie 40 czy 50 złotych , bo są to marze a nie realizm .
    Według mnie spadnie wraz z bessą i wtedy dokupuję .
    I jest to moja opinia a nie naganianie .
    W normalnym trybie raczej nie osiągnie ale jest dużo szansa, że im lepsze wyniki będzie miała tym szybciej ktoś zamożny się nią zainteresuje. Za obietnicę utrzymania stołków plus gratyfikacje tę spółkę łatwo przejąć. Poza tym coroczna dywidenda. Nie namawiam, każdy robi to na co ma ochotę. Zresztą, gdyby wszyscy robili tak jak ja to ja byłbym biedakiem.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Balbi [31.0.84.*]
    Te Gastrol. Wyluzuj. Co, prawda boli? A tak w ogóle to lubię wpisy które w k U r z a J A nawiedzonych i/ lub zdesperowanych inwestorów.
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.207.*]
    Oceniasz mnie na podstawie swoich doświadczeń życiowych pisząc "desperacie"? Jeśli tak jest to musisz być nieźle nawiedzony tylko przez kogo,swoją chciwość? 30.50 co tak dziś sypał setkami jutro również się pojawi w okolicach,masz szansę z nim powalczyć gotówka bo słownie ci nie wychodzi
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Balbi [31.0.81.*]
    Jeszcze raz wyluzuj, Gastrol. Mam dziwne wrażenie że Ciebie ten sypać bardzo boli. Czyżbyś był zakochany na Maxa i bezsilne patrzył? Mniejsza z tym.

Co do merytoryki, to tu kurs na koniec roku może być zarówno bliżej 25 jak i grubo powyżej dzisiejszych 30 zeta. Dwa główne czynniki dla mnie: sprzedaż nieruchomości i sytuacja na rynku. Jeśli nie sprzedadzą nic a będzie słabo na rynku to nawet super wyniki kursu nie podniosą co najwyżej niweluje zjazd. No i odwrotny układ plus miejmy nadzieję dobre wyniki za 3Q to kurs ma szansę być wysoko, przynajmniej na chwilę. W dłuższej perspektywie zagadką jest podejście prezesa do zakupów akcji przez niego. Jeśli nie będzie chciał co kupować to nie będzie miał interesu w zwiększonej dywidendzie nawet jeśli sprzedadzą nieruchomości w całości jak planują. Poza tym Ropki muszą odłożyć 17 baniek na spłatę obligacji Plus trochę nabrali kredytów na zakup swoich akcji od konkurencji. Mogą chcieć je także spłacić.
    Tyle w temacie.

A teraz wracając do zgryźliwosci. Pytanie jak zostanę osądzony przez Ciebie, jako naganiacz na spadki czy wzrosty ...
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Balbi [31.0.81.*]
    UPS miało być 'zakopany na maxa'
  • Re: Cwaniackie podejście do kursu Autor: ~Gastrolog [37.47.195.*]
    Masz prawo tak myśleć tj tylko twoja miara,rynek cię zweryfikuje naprawdę nie ma potrzeby się tak rozpisywać,za dużo ilości,tak jak pisali wcześniej forumowicze którzy są w akcjonariacie zdecydowanie dłużej niż ja,po każdej wypowiedzi prezesa że kurs jest niedoszacowany następują spadki,niech będzie że to przypadek.siwiec mowi o nieruchomościach od wielu miesięcy że już wkrótce nastąpi sprzedaz,zgodzę się z tobą że wyniki 3 kwartału są również ważne i ewentualną dywidenda z tego tytułu,co do zakupów akcji przez prezesa nie sądzę ma tak dużo że bardziej myślę o ruchu w drugą stronę,ale tj moje prywatne zdanie.tak na koniec,wciąż kupuje śladowe ilości paradoksalnie spółke mam w portfelu na bardzo długi czas jedyny żal który mam to,użyj szklanej kuli i sam sobie odpowiedź bo świetnie ci to wychodzi:d
[x]
ROPCZYCE -0,84% 23,60 2025-10-10 15:18:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.