Dnia 2018-09-10 o godz. 21:24 ~narodowy napisał(a): > Zarząd Może trzeba poczekać na oficjalne info bo:
Znalazłem tylko takie z 14.08.2018: https://www.imsig.pl/pozycja/2018/157/35466,HYDROBUDOWA_POLSKA_SPÓŁKA_AKCYJNA_W_UPADŁOŚCI_LIKWIDACYJNEJ
Sędzia komisarz zawiadamia, że w sprawie o sygn. akt XI GUp 27/12 syndyk sporządził i przekazał Sędziemu komisarzowi V częściowy plan podziału funduszów masy upadłości dłużnika Hydrobudowa Polska S.A. w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Wysogotowie, dla wierzycieli ujętych w kategorii I, II, III. Plan ten można przeglądać w Czytelni Akt Sądu... Pozdrawiam, D. PS. Uprzedzając ~matoła, czy w jesteśmy w tej kategorii i czy będzie po 7 zeta ;-)
a co ty emeryt taki sceptyczny jesteś, wzywasz narodowego, dostajesz chyba najlepsze info od 2015 roku na hydrobudowie i marudzisz. nie liczyłeś chyba, że w ogóle coś odzyskasz przy likwidacji. Jak teraz sąd klepnie, a dziś są trochę inne sądy i hb podejmie faktycznie działalność, może coś z tego będzie i do worka nam coś wpadnie. tylko i tylko wtedy. Po decyzji sądu nawet korzystnej dla hb, jeszcze potrzebna ugoda z wierzycielami. W innym przypadku nawet grosza nie zobaczymy z tego co syndyk zgromadził, czy z jakiejkolwiek innej przyszłej ugody. Miejmy nadzieje, że to nie wybieg zarządu, na potrzeby zawarcia ew. ugody z gddkia.
kolego narodowy, jak coś będziesz więcej wiedział to napisz na forum, nigdzie nie mogę doszukac sie zadniego infa w tej sprawie. dzięki
Wniosek jest w sądzie w aktach sprawy. Poprzedni wniosek nie uzyskał akceptacji wszystkich przedstawicieli w radzie wierzycieli. Jeśli został złożony kolejny wniosek oznacza to że pojawiły się nowe okoliczności....
Trzeba dzwonić. Jak wydzwonie napiszę. Ale jeśli się nie mylę jak sąd zmieni na układ i wyznaczy nadzorcę lub zarządcę to PBG musi dać komunikat bo odzyska prawa do firmy jako większościowy.
Było by to napewno coś super bo nie wiem czy jakaś firma kiedykolwiek wróciła na giełdę po likwidacji. Mój milion akcji z odcinka zbiorowego dało by się przywrócić na giełdę to był by chyba mój najlepszy dzień na giełdzie jakbym zobaczył notowania hb i moje akcje na koncie.
"Syndyk Masy Upadłości Spółki pod nazwą Hydrobudowa Polska S.A. w upadłości likwidacyjnej informuje, że powziął wiadomość o złożeniu w dniu 09.12.2015 roku do Sądu Rejonowego Poznań-Stare Miasto w Poznaniu Wydział XI Gospodarczy dla Spraw Upadłościowych i Naprawczych przez Zarząd Spółki wniosku w przedmiocie zmiany sposobu prowadzenia postępowania upadłościowego z postępowania obejmującego likwidację majątku Spółki na postępowanie z możliwością zawarcia układu z wierzycielami."