Powodów może być mnóstwo. Takich rzeczy nie robi się z dnia na dzień, a poważnie zamieszanie wokół Altusa jest dopiero od kilku dni. Negocjacje z innym NFIZem który miał by to przejąć to też nie jest kwestia kilku dni (mówimy o zestawie akcji którego wartość wynosi grube kilkadziesiąt milionów złotych, to nie są drobne). Ponad to prezes Jarski obecnie jest aktywny przy procesach aktywizacyjnych i zwyczajnie robi biznes, a struktura prawna wokół NFIZ powoduje że jego akcje są bezpieczne.
dopóki sprawa z Altusem nie zostanie wyjaśniona cena akcji będzie pod znakiem zapytania, jeśli KNF postawi na tę najgorszą opcję będzie niewesoło, tym bardziej ,że Altus TFI otworzył likwidację 6 subfunduszy
Dzisiaj już wiem dlaczego Jarski nie wycofuje się z ALTUSA - oświecił mnie kolega pracujący w Izbie Skarbowej- bo po wycofaniu się miałby na grzbiecie Urząd Skarbowy w sprawie podatków za ubiegłe lata oraz KNF za kamuflowanie i ukrywanie swoich akcji w ALTUSIE.
Jarski w tej chwili jest w patowej sytuacji - dlatego nie wypowiada się publicznie -jasno i jednoznacznie- dlatego opwiada SF na forum w Krynicy o USA i Afryce.
tak ja zawsze prawdę wam objawi. Źródełka, koledzy z US, NIK, ISIS... Pod własnym zdaniem nic, za co mogliby go za dupsko szarpnąć, za to rzucanie insynuacji i obrażanie wszystkich dokoła to znak taka tajemny...
Mylicie się chłopczyki-tak -nikogo nie obraża i nie heyteruje- a o wiedzy jaką- tak- posiada o giełdzie i o spółkach po 25 letnim pobycie na GPW-to wy tylko możecie pomarzyć.
Czekaj, bo nie rozumiem. Chwalisz się demencją starczą, czy rozpoczęciem klapy finansowej w życiu płodowym? Bo jak po 25 latach na giełdzie nadal musisz żyć z pisania pierdół na forum, a nie leżeć na plaży w San Escobar, to kiepska to rekomendacja dla twojej wiedzy...
Już w tej chwili wiecie dlaczego prezes kupował-bo do 29 września już nie może kupować a wie już wszystko o wynikach za 1półrocze- druga sprawa- chyba wiedział też już o tym że spółka będzie mocno rosła-za sprawą jednego z głównych akcjonariuszy. 3 złocisze w krótkim okresie będzie jak...