• Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~Swinger [94.254.129.*]
    ma ktos racjonalna odpowiedz czemu oni sa wyceni na 53m? Jaki maja majtek, jakie perspektywy.. Robil tu ktos SWOT?
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~zainteresowany [37.47.59.*]
    w koncu glos rozsadku na gamingu
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~zainteresowany [37.47.59.*]
    nie bojta sie bedzie 15 zl to sie urealni. no moze po 10 bylo by najbardziej realne.
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: flashy [212.75.105.*]
    Właśnie za nic, dlatego nie wiem na jakiej podstawie raport o sprzedaży ma to uratować i doprowadzić do jakiś wielkich wzrostów. Kurs ok. 50 zł był na pewno pod przynajmniej bardzo dobrą sprzedaż gry, a sprzedaż nawet jeżeli sprzedali 100k sztuk w żadnej sposób nie uzasadnia kapitalizacji na 35-40 zł za sztukę, możliwe że przy takiej sprzedaży właśnie cena ok. 20-22 zł jest adekwatna.

Przecież tutaj już kilka tygodni od premiery i oni nawet na koszty produkcji nie zarobili, a pewnie nawet nie na 1/2 ich, teraz sprzedaż siada bo gra jest droga.

Tutaj premiera została położona zawodowo
    - błędy w lokalizacji
    - źle dobrana cena myślę że 109 zł jak w przypadku Frostpunka by było dużo bardziej zachęcające.

Ja kupiłem trochę akcji średnio po 20,90 ale realnie patrzę na 30% zysku, ale liczę się też z tym że może jeszcze spaść.

Szczególnie że kiedy kolejna gra ? Pod co ma rosnąć, jak sprzedadzą do końca roku np. 150-200k na wszystkie platformy to uwzględniając na wyprzedaże może dopiero na koszty zarobią.

CFG na razie to ogromna wtopa, są spółki jak Farm które może też źle wy0glądają ale przynajmniej mają produkt który ma potencjał sprzedażowy ogromny (czy się spełni i w jaki zakresie to inna bajka) albo takie które już coś pokazały i zarabiają. Tutaj wydali dosyć niszową grę ale o niezłym potencje sprzedażowym, ale jak wydajesz taką grę to musi być na premierę odpicowana - kazus Frostpunka gra trochę droższa w produkcji (12 mln razem z marketingiem) niż PD, ale gatunek też nie topowy, ale 11bit wypuścił dopracowany, odpicowany produkt - bez bugów, problemów z optymalizacją, lokalizacją itd - dodatkowo w przystępnej cenie. Nikt tego że gra jest w zasadzie krótka im nie wypomina i będą to teraz na bazie tego monetyzować pewnie na niezłym poziomie przez 1-2 lata jeszcze.

A tutaj nie sądzę aby do zapowiedzi nowej produkcji kurs przebił na stałe 30-32 zł. (i czy tam dojdzie też w dużej mierze zależy od sprzedaży, która na ten moment siadła)
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~Galdan [46.134.59.*]
    A kapitalizacja 11bit w kwocie ponad 800mln zł? Ja się pytam w tym wypadku za co? Firma w poprzednim roku miała zysk ok 7mln w tym jak dobrze pamiętam jak na razie 20. Pewnie do końca roku będzie 30 max 35. CFG przy sprzedaży na poziomie 250tyś sztuk wykaże 7-9mln. Już po spłacie pożyczki. Według Twojego mniemania adekwatny kurs na CFG to kurs powyżej 50zł. Ładny długi post ale według mnie dość stronniczy. CFG be a 11bit jest ok
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~ktos [91.193.211.*]
    moge sie z toba zalozyc ze 11bit bedzie mial wieksyz zysk na koniec roku nisz piszesz
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~Galdan [46.134.59.*]
    Przejżałem raporty i zysk 11Bit w I półroczu wyniósł 25mln. Według mnie zysk wyniesie maksymalnie 45mln (największa część sprzedaży przypadła na początkowy okres sprzedaży) i o to mogę się założyć. Mogę też się założyć, że CFG będzie miał min. 7mln. Co da kurs w wysokości 50zł. Spólka ma na tą chwilę 16mln aktywów + gotówka za sprzedaż. Według mnie, sytuacja ta pozwala na stworzenie nowej i jeszcze bardziej rozbudowanej gry.
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Galdan, 7mln przed splaceniem czesci pozyczki (PLW) czy po splacenu? Jakie sa Twoje zalozenia na taki wynik finansowy CFG?
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~Ziom [188.29.164.*]
    Sam nie wiem.
    Gra za 9 mln się nie sprzedaje, nic w planach nie ma, w kasie pusto.
    1 zł za akcję to godziwa wycena
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~zainteresowany [37.47.19.*]
    gra fajna, nie przesadzajmy.

no ale dali ciała w wielu aspektach to się ich kupi po 15:)

plus Trigony Rockbridze się dolozyly, doloza. Niestety nie będzie taryfy ulgowej.
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~grabarz [163.172.181.*]
    Drugi sgw3, agony przy tym to pikuś. Play poniósł duża stratę na agony, a strata na Pd jest ok 4 razy większa. Przełamanie wsparcia na 20 doprowadzi do przeceny nawet na kilka zł. Identycznie jak w wypadku jjb.
  • Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Nie musisz tego robić. Fund Ci sprzeda tanio. Tylko się ładnie ustaw. My trzymamy. Pozdrawiam

• Re: Wycena 53mln !!! Za co? Autor: ~swinger [94.254.128.*]
    ale 53 mln to za co trzymacie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.104.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
CFG 0,30% 1,69 2026-04-13 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.