eh, z litości jutro nie będę pisał - niech będzie dzień bez postów wykresa (ale tylko podczas sesji!)... ;) można więc od teraz i jutro (do końca sesji) naganiać na datę do woli... ;)
zobaczymy więc, czy jutro będzie jakieś odreagowanie i korekta...
zakładam, że sprzedający jutro będą wyczekiwali podbitek i okazji do wywalania na wyższych półkach (byłem przekonany, że już dziś na close tak będzie i sesja zamknie się na 1,54 przy większych zakupach w dogrywce, ale jednak wciąż daty nikt nie chce nawet do groszowych spekulacyjek)...
Wykresik jak popatrzysz na cały WIG w dniu dzisiejszym to data wypada całkiem nieźle. Inna sprawa, że jak dalej będą tak dociskać GPW to wkrótce akcje polskich spółek będą dodawane jako gratis do zakupów w biedronce :( Już widzę setki rekomendacji z ceną docelową 0 zł jak to kiedyś na lotosie było
I właśnie dlatego warto wstrzymać się z zakupami aż bessa zagości do nas w pełnej krasie. Nalezy trzymac gotówke i czekać na wyjątkowo mocno przecenione spółki z dobrymi fundamentami a nie łapać spadające noże. Jeżeli DATA będzie miała około 30-40GR czystego zysku to właśnie za atrakcyjny poziom uważam 70-80gr.
ryzykantem nie jestem i dawno temu przyjąłem zasadę, że w trakcie bessy wchodze w spółki z dobrymi fundamentami wyceniane za ułamek wartości księgowej i z cz 2 do max 4. Imho lepsze to założenie niż łapanie spadających noży bo "juz bardziej spaść nie może" , a później się okazuje że może i to sporo :). Póki co dobrze na tym wychodziłem.
czy gdzieś pisałem, że czekam na twe wzrosty? owszem, czekam - ale na dalszy rozwój wypadków...
piszę swe interpretacje (tak jak ty o bessie) dotyczące tego, co widzę, ale nie doradzam nikomu "sprzedaj/kupuj"... nie interesują mnie cudze inwestycje ani nie ogłaszam światu, co mam lub zamierzam mieć...
po prostu wciąż mnie ciekawi, czy i ew. kiedy zmieni się trend na dacie oraz pod co, na jak długo i do jakiego poziomu...
ale tobie nie zabraniam gawędzić o czymkolwiek, nawet o mnie... ;)
Dnia 2018-09-05 o godz. 17:52 ~Wiera napisał(a): > Na co czekasz, na wzrosty? Gawedzisz o obronie, po co, sprzedaj póki masz kapitał. Besse mamy już od dłuższego czasu, a to nie koniec spadkow
i jeszcze jedno - znów zmieniłeś nicka? a nawet płeć? kiedyś pisałeś jako romeo pod tym obecnym IP...