• Dodali nowe info dla spółki Autor: ~Elton [145.239.80.*]
    Opublikowali nowy raport
    ASTRO SA (16/2018) Podpisanie umowy z Murator Expo Sp. z.o.o.
    Pełna treść na: https://www.igpw.pl/komunikaty/raport/astro/757254
    prośba o ocenę.
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~tratata [89.73.195.*]
    Ledwo napisałem, że Krajewski to dobry biznesman a tu pokazał że nie śpi
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~dr_wezol [37.47.177.*]
    Myślę,że takich dobrych newsów ze spółki teraz będzie przybywać. I obroty - czego nam brakuje - też wzrosną. Choć to raczej dzięki zwyżce kursu pewnie niż wolumenu.
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~dr_wezol [37.47.177.*]
    https://www.trojmiasto.pl/Games-Clash-Masters-miedzynarodowy-turniej-gry-Counter-Strike-imp463232.html

No, reklam pewnie "trochę" będzie... Oglądalność też.
    Na tym etapie najważniejszy jest dobry kontent i zdobycie widzów
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~robin [37.47.2.*]
    Dnia 2018-09-04 o godz. 15:38 ~tratata napisał(a):
    > Na tym etapie najważniejszy jest dobry kontent i zdobycie widzów

wszystko to fajnie wyglada infa super jedynie co to brak obrotow na spolce i to jest bolaczka bo spolka super wyglada
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~dr_wezol [94.229.218.*]
    https://antyweb.pl/esport-przychody-miliard-dolarow/

Jak więcej w mediach zaczną pisac o esporcie - będzie rosło zainteresowanie spółką, będą rosły kurs i obroty. Już nie mówię o tym, że za pewien czas po prostu wyniki Astro przyciągną uwagę. Na razie pewnie niewiele osób na giełdzie wierzy w esport, a do nielicznych dotarła w ogóle informacja o reklamach zbieranych przez spółkę TVN. Tradycyjne media, zwłaszcza gazety (Puls Biznesu, Parkiet), pewnie nie będą nagłaśniać tematu :-) Każdy szuka pieniędzy z reklam. Ja to rozumiem.
    ...a na razie - jak widac - ktos kupił tanio, bo liczył na dalsze szybkie wzrosty, rozczarował się i próbuje nas pożegnać.
    Dnia 2018-09-05 o godz. 09:30 ~dr_wezol napisał(a):
    > https://antyweb.pl/esport-przychody-miliard-dolarow/
    >
    > Jak więcej w mediach zaczną pisac o esporcie - będzie rosło zainteresowanie spółką, będą rosły kurs i obroty. Już nie mówię o tym, że za pewien czas po prostu wyniki Astro przyciągną uwagę. Na razie pewnie niewiele osób na giełdzie wierzy w esport, a do nielicznych dotarła w ogóle informacja o reklamach zbieranych przez spółkę TVN. Tradycyjne media, zwłaszcza gazety (Puls Biznesu, Parkiet), pewnie nie będą nagłaśniać tematu :-) Każdy szuka pieniędzy z reklam. Ja to rozumiem.

no coz to co pisalem mala iloscia akcji robi co chce dolne widly
    Jak na Astro ta ta liczba akcji nie jest taka mała - tutaj za ostatni rok średni obrót dzienny to bodaj 5 tys. szt. Owszem zdarzyło się raz może 150 tys. a kiedys tam powiedzmy 50 tys., ale to raz na ruski rok...
    Nie wiem, co będzie z kursem w najbliższych dniach, ale wolumenów dużych bym się nie spodziewał, niezależnie od ceny akcji. Bo nigdy tu dużych nie było, nawet jak w parę sesji rosło ze złotówki na 4 zeta, czy z 4 na 8. Musiałby chyba Krajewski sprzedawać, a czy na jego miejscu w tym momencie ktokolwiek z nas by sprzedawał?
    Dnia 2018-09-05 o godz. 10:22 ~dr_wezol napisał(a):
    > Jak na Astro ta ta liczba akcji nie jest taka mała - tutaj za ostatni rok średni obrót dzienny to bodaj 5 tys. szt. Owszem zdarzyło się raz może 150 tys. a kiedys tam powiedzmy 50 tys., ale to raz na ruski rok...
    > Nie wiem, co będzie z kursem w najbliższych dniach, ale wolumenów dużych bym się nie spodziewał, niezależnie od ceny akcji. Bo nigdy tu dużych nie było, nawet jak w parę sesji rosło ze złotówki na 4 zeta, czy z 4 na 8. Musiałby chyba Krajewski sprzedawać, a czy na jego miejscu w tym momencie ktokolwiek z nas by sprzedawał?

masz racje ja sobie 68 dobralem zobaczymy
    Bardzo często najwyższe obroty są na szczycie. To wynika z tego, że ulica patrzy na wykresy a nie na fundamenty i jak widzi, że coś rośnie to się rzuca na to. Astro odbiło o ponad 100% a jeszcze nawet nie odwróciło trendu. Na razie kupują ludzie którzy mieli już akcje albo od dawna obserwowali spółkę i czekali na odpowiednie newsy. Robin dokupił po 68 ja przed chwilą po 75. Niestety spałem dzisiaj do 10 i bardzo tego żałuję. Miniemy 1,5 to ulica się podłączy. Nie mniej jednak musi być korekta po takich wzrostach, raz trwa to z 5 dni raz 5 tygodni. Wielu inwestorów czeka na niższe ceny, jak stracą nadzieję na sypanie z lewej strony to zaczną z powrotem brać z prawej
    Kolejne 3,5k dobrane
  • Re: Dodali nowe info dla spółki Autor: ~PKO [94.254.131.*]
    Nic już nie rozumiem. Kto tak sypie bez sensu. Ja mam swój spory pakiet i poniżej 2zl nie mam zamiaru puścić.
    Podejrzewam, że resztki spekulantów którzy dawno temu kupowali bo zobaczyli jeden z ruchów w górę i teraz sprzedają na odbiciu nie wiedząc nawet co sprzedają. Znają tylko ticker spółki
    Jedni widzą potencjał spółki, inni nie, normalne. Zresztą w przypadku tej spółki to juz nie o potencjał chodzi - koszty prowadzenia kanału E-Sport - jak mogliśmy się przekonać - nie były dotąd jakoś szczególnie wysokie, więc teraz z reklamami od spółki TVN... No, raczej nawet w krótkim czasie mozemy się tylko zastanawiać nad skalą zysków, a nie nad tym, czy to będzie opłacalne, czy nie. A przy tej kapitalizacji spółki... Jedna druzyna e-sportowa i to spoza pierwszej dziesiątki jest warta więcej :-) Przynajmniej Rosjanie jakis rok temu taką chyba kupili :-)
    Co do sypania - 20 kilka tysięcy to jeszcze groźnie nie wygląda, nawet w ostatnich dniach, juz po infie, iles tam akcji poszło niżej, więc może teraz już ktos skasował te parę tysięcy zysku i tyle.
    Ja mam nadzieję - biorąc dotychczasową historię i obroty - że już za dużo okazji do brania po 70 parę groszy nie będzie i przy następnym infie, nawet przy takich marnych- dla niektórych -obrotach, czyli 20-50 tys. szt. dziennie spokojnie przebijemy 1 zł.
    Może wtedy okaże się, że takich niecierpliwych jest już mniej :-) Tak myślę.
    Coś abc przestał się w ostatnich dniach udzielać
    tratata - sam wiesz, czasem jest tak, że widzisz potencjał spółki, kupujesz w przekonaniu , że inni też to muszą zobaczyć. I okazuje się, że jednak nie rośnie, ba - nawet spada. Wkurzony sprzedajesz. Po jakims czasie okazuje się, że "rynek przyznał ci rację" - spóła wali w górę z hukiem łamiąc kolejne opory, tylko... ty już jesteś bez akcji. Jak ci się takie rzeczy nie trafiają, to sorry, mnie zabrakłoby palców u rąk i nóg, żeby wyliczyć wszystkie takie moje wpadki, a raczej zmarnowane szanse.
    Teraz jestem duzo cierpliwszy. Niestety, czasem, z kolei - za bardzo :-). Ale to raczej nie w tym przypadku.
    Kiedyś mi się takie rzeczy zdarzały teraz to rzadkość, może dlatego że nauczyłem się ważnej rzeczy dzięki której w Polsce trzymam bardzo mało kapitału. Zyski najlepszych spekulantów może są i wysokie, ale większość ma mizerne wyniki albo wręcz traci pieniądze. Długoterminowo najlepsze wyniki w ciągu ostatnich 100 lat miały wielkie spółki dywidendowe. Takie spółki płacą np dywidendę w wysokości 2% i podnoszą ją w tempie 10% rocznie przez kilkadziesiąt lat. Inwestując w rosnące dywidendy na wieczność nie interesują Cię wahania kursu, hossy bessy itd. Tak samo jak z nieruchomościami na wynajem. Nauczyłem się tego od moich mentorów Bartka Szymy i Łukasza Stępnia. Bartek ma gigantyczną wiedzę na ten temat, polecam ich portal https://usstocks.pl/?ref=7 Trochę darmowej dobrej wiedzy i mega wiedza ale płatna. W szkoleniu Skazany na zarabianie można nauczyć się zarabiać długoterminowo te 12-15% rocznie a dzięki mentoringowi z opcji można podnieść te wyniki o kolejne 5-10 punktów procentowych, dodatkowo można zwiększyć wyniki o kolejnych kilka punktów procentowych dzięki budowie portfela multiwalutowego. W ten sposób można bez problemu ciągnąć nawet 10% gotówki ze swojego kapitału rocznie (dywidendy+opcje) na wydatki i patrzeć jak portfel rośnie o kolejnych 10-15% rocznie. Bez stresu, śpisz spokojnie itd
    Tratata - to, o czym piszesz to już inna liga zarabiania :-) Poza tym, trzeba mieć ileś tam kapitału i wolę, żeby części go nie wrzucać w coś bardziej ryzykownego i z szansami na większe zyski.Zwłaszcza to drugie jest dla mnie trudne, ale może kiedyś, kto wie?
    A tak pół - żartem, pół - serio. Krajewski po ostatnim włączeniu do Astro PAH może się za 2-3 lata okazać taką spółką dywidendową.... Nieruchomości i telewizja? Czemuż by nie?
    Są spółki produkujące gry, które dzięki jednej czy dwóm grom zwiększyły kapitalizację 10 czy 20 razy. Astro, będąc pionierem w e-sporcie telewizyjnym ma - moim skromniutkim zdaniem - z reklamami zbieranymi przez parę TVN/Discovery zrobić wyniki, o których pewnie dziś mało kto może mieć jakiekolwiek wyobrażenie. Przecież zaraz może się okazać, że miliony ludzi chcą jeść chipsy, którymi zajada się jakaś gwiazda e-sportu, albo golić się tym, czym goli się gwiazda CS-a, a nie Robert Lewandowski... Tam może się znaleźć każda reklama.
    Wspominalismy dziś ginx - oni byli chyba pierwsi na świecie, którzy e-sportem zaczęli częstowac ludzi siedem dni w tygodniu, 24 h/na dobę. Astro robi to samo w skali Polski. Na razie przynajmniej. Za chwilę wejdzie Polsat ze swoim programem. Ale Astro było pierwsze i myślę, że stosowna premia za to będzie.
    Premia dla Astro może być w nawiązanych kontaktach niszowych których Polsat raczej nie ma. Niestety to polsat na początku będzie miał kasę na największe turnieje.
    Jeśli chodzi o spółki dywidendowe to nie wymaga to aż tak dużych pieniędzy. Pierwszego cover calla możesz zrobić np na Comcast, to kosztuje obecnie ok 3600 USD za jednego. Do zwykłego inwestowania w spółki dywidendowe nie potrzebujesz kupować pakietów po 100 akcji żeby wystawić covered calla. Możesz kupować po kilka akcji. Akcje większości spółek dywidendowych w USA znajdziesz w przedziale 20-200 USD. To jest wbrew pozorom dla każdego. Jak to Warren Buffet mówi, to jest bardzo proste, tylko mało kto chce być bogaty powoli
    Być może po to było wchłonięcie PAH, by Astro w miarę szybko miało pieniądze na rozwój e-sportowego kanału TV.
    Może Polsat zostanie szybko liderem w telewizji e-sportowej, ale mój Boże, niech Astro będzie tym nr dwa... Jeśli sukces polsatowskiego programu przyniesie wzrost oglądalności i zainteresowania e-sportem w telewizji? My na razie liczymy na zyski z reklam - TVN reklamy załatwi, a ile na tym Astro zarobi to juz zależy pewnie głównie od oglądalności mierzonej przez Nielsena.
    A co do Warrena - miał rację, jak w wielu innych sprawach. Choć bogactwo rosnące powoli przy małym kapitale - nie dla każdego może to brzmieć wiarygodnie.
    500zł odkładane co miesiąc na 20% to 83,7mln zł po 40 latach

Takie kalkulacje robi się kalkulatorem finansowym polecam Texas Instruments BA II lub tańszy HP 10bII
    Dnia 2018-09-05 o godz. 15:46 ~tratata napisał(a):
    > 500zł odkładane co miesiąc na 20% to 83,7mln zł po 40 latach
    >
    > Takie kalkulacje robi się kalkulatorem finansowym polecam Texas Instruments BA II lub tańszy HP 10bII

No, robi wrażenie ;-) Grunt to odpowiednio wcześnie wystartować :-)
    Zawsze warto zacząć, szczególnie że w wieku 35 lat zarabiasz więcej niż w wieku 25 lat i jesteś w stanie więcej odłożyć
[x]
ASTRO -32,67% 0,05 2026-05-20 11:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.