Pojawił się nowy raport SAPLING SA (3/2018) Postanowienie Sądu w sprawie ogłoszenia upadłości SAPLING SA. Pełna treść na: https://www.igpw.pl/komunikaty/raport/sapling/757218 prośba o ocenę.
trudno ocenić. Upadłość była pewna, więc niespodzianki nie było, ale masz rację, reakcja w zasadzie zerowa. Zafalowało i jesteśmy na poziomie z końca maja. Zastanawia mnie tylko jedno jeszcze...co tutaj mogłoby się wydarzyć? W co gra Pawluk? Co na to Pani Procyszyn, która razem z pakietem męża ma naprawdę duży udział w firmie? Kto jest tym zaciętym akcjonariuszem/wierzycielem?
Dnia 2018-09-14 o godz. 07:08 ~Elchapo napisał(a): > Czas rozstrzygnięć nadchodzi wielkimi krokami. Królestwo niebieski i bogactwo stoi przed Wami, wystarczy tylko mieć wiarę.
Elciapek, ty żyjesz? :)) I gadasz/bredzisz bardzo podobnie do Rege z innej spółki... Tam jego naganianie za dobrze nie wyszło ;)
Żyje i to dobrze żyję, czekam na impuls do ataku, chyba czas najwyższy sięgnąć dużych pieniędzy. Panie prezesie proszę się nie ociągać. Powiadam Wam 2 i 3 grosze bedą nagle wspomnieniem.
Elciapo, nikt Ciebie tu poważnie nie traktuje. Chyba powinieneś nawoływać w innym miejscu.
To na co tutaj czekamy to walne, które zdaniem samego prezesa będzie zwołane. Syndyk czeka na korektę danych spółki, bo bez nich nie może nic w monitorze sądowym ogłosić. Jak widzicie cała masa okoliczności przeciągających postępowanie. Przypadek? A może nie? Trzymam co mam, ale cierpliwość mi się już kończy, powinni to już definitywnie rozstrzygnąć.
Nie twierdzę, że cokolwiek zmieni. Być może przedstawione zostaną nowe informacje. Faktem jest, że nikt z głównych akcjonariuszy się nie wysypał. Nikt nie zmniejszył zaangażowania, każdy trzyma. Makulaturę? Przecież to są pieniądze. Nie wiemy jakie zamiary ma ten niedobry akcjonariusz-konkurent. Czy będzie chciał ubić interes? Czy Pawluk strzela w kolano "po złości" czy może uknuł taki plan by wycofać spółkę z NC? Same znaki zapytania. Na trzepak mi to nie wygląda, bo spółka działała na rynku - nie bez sukcesów.
no i co z tego, że się nie wysypał? to każdy bankrut wycofany z obrotu musi mieć na końcu 100%FF? wiele spółek kończy swój żywot mając dużych akcjonariuszy w akcjonariacie. poza tym nawet jakby tu chcieli wysypać się do 0, to kto odbierze tyle mln akcji, jak tu wcześniej obrót jak w kiosku ruchu? ile ty jesteś na giełdzie miesiąc?