Koła nie odkryję, ale słabość papiera jest nadal i to duża. Jak podali info o dopuszczeniu do II fazy kliniki leku opartego na S-Ketaminie to mieliśmy rajd na 5%. Przez weekend się zastanawiałem co będzie dziś. A dziś kupa. Cały wzrost przepalony i nie ma nic ze wzrostu. No męczy się ten kurs od półtora roku i co go zawiezie w przyszłości na lepsze cyfry pozostaje zagadką. A dodatkowym dowcipem związanym z kursem i wzrostem jest to, że zacząłem od 29.06 kupować Mabion. I w piątek przy tym rajdzie Celonu i tak miałem zysku na CLN koło 5% a na Mab ponad 6%. A dziś to tylko zysk na Mabionie mi został:) No nic, chyba się spełni mój czarny scenariusz, że kurs CLN pójdzie w górę w 2019 po podaniu jakichś lepszych wyników z exportu Salmexu i jak sprzedadzą gdzieś pod koniec kliniki S-Kataminę. Ale jak podali ostatnio badanie może potrwać 10-11 miesięcy. Więc info o podpisaniu sytej umowy może się pojawić np. latem 2019. No nie wszyscy będą mieli tyle cierpliwości. Żebyśmy się nie zdziwili, że tu się jeszcze "dwója" z przodu pojawi jesienią.... Żeby Mabion napompowany zyskiem ok 800% od początku , który nie sprzedał ani jednego opakowania niczego lepiej ciągnął na kursie vs CLN to naprawdę lekkie zaskoczenie. Nie zdziwię się jak Mabion będzie miał wycenę na 130-140 PLN za miesiąc czy pod koniec roku a Celina będzie jakoś tak dziwnie dalej robić boczniaka.... w nieskończoność.... Może ta spółka jest "skazana" na mega szybkie wzrosty (jak po IPO) a potem męczenie i znowu petarda, bo przecież wiadomo, że musi (powinno - tak Panda) pójść w górę. Jednak W.B. ma rację. Trzeba kupić spółkę perłę z dobrym kierownictwem i zapomnieć o niej na 10 lat i nie sprawdzać kurs 5 razy dziennie. A tu człowiek nerwowo się gapi, pisze, myśli i dziwi...... Tymczasem pozdrawiam cierpliwych
Tobik... Kurczę,...nie wiem co Ci napisać abyś się nie obraził...? Rozumiem, pracujesz i nie obserwujesz kursu na bieżąco... Powiem tak... Ten kto patrzy na notowania on-line widzi że ktoś to cały czas rozgrywa... Kupuje...,zbija kurs niżej i znowu zbiera... Podsumowując... Niżej będzie coraz bardziej trudno zbić kurs... Reszta moich "mądrości" tutaj: https://www.bankier.pl/forum/temat_re-w-co-inwestowac-w-2018-8-spolek-z-gieldy-ktor,29316051.html
Moim zdaniem tez ktos to ładnie rozgrywa, tylko si8ę dziwię, że reszt6a rynku na to pozwala???!!! Dzisiejszy zjazd jest zaskoczeniem bo wygląda jak by nikt tego nie chciał kupować po piątkowej informacji. Tym co kupowali w pt po 35 dzisiejsze 34 już nie pasowało??? Dziwnie to wygląda. Jestem optymistą ale dziś nie powinno się zaświecić 33! JS
Jedno małe ale... W piątek był koniec miesiąca, czyli czas "podliczeń"... Dzisiaj już nikomu nie zależało...No może, po za tym co tanio chciał zbierać...
Panowie dzisiaj nie bylo popytu bo żeby dac sygnał kupna trzeba przebić opór pod 36 i ot cała filozofia. kurs jest prowadzony pod wymeczenie...do czasu jednak
W sumie chyba wszyscy znają ale zawsze można sobie przypomnieć i odświeżyć dobre rady. Szczególnie, że znalazłem tego linka na forum CDR a tam mają balonika trochę pękającego.. :))))