• Dostępny nowy raport Autor: ~Baksi [54.38.132.*]
    Najnowszy raport już dostępny
    DM BDM obniżył cenę docelową akcji Budimeksu do 108,7 zł
    Pełna treść na: https://www.igpw.pl/komunikaty/raport/budimex/757147
    jak oceniacie?
  • Re: Dostępny nowy raport Autor: ~dw [89.64.48.*]
    Dziwne , że ten sam PiS-owski analityk  kolejny raz obniża cenę docelową Budimeksu . Mam wrażenie , że tylko dlatego , że jest to spółka z obcym kapitałem - nie polska - Są przecież dużo gorsze firmy budowlane - polskie - , które mają prawdziwe kłopoty finansowe i problemy z realizacją zamówień i jakoś nie zasłużyły na uwagę tego analityka . Tymczasem Budimex został przed kilkoma dniami zaliczony do 35 najlepszych firm na naszej giełdzie . Następny artykuł  PAP  podaje , że Budimex jest jedną z nielicznych firm budujących autostrady z którą nie ma problemów z terminowością i jakością wykonywanych prac . Firma podaje sprawozdanie za półrocze , które jest zgodne z założeniami . Budimex , który wypłaca każdego roku bardzo wysoką / najwyższą wśród firm budowlanych / dywidendę . Ma największy portfel zamówień i najszybciej się rozwija na naszym rynku Ciągle jest solą w oku Pana Analityka - Bo nie polska firma . Więc czym gorzej tym lepiej dla Dobrej Zmiany
  • Re: Dostępny nowy raport Autor: ~inwestor24 [87.105.15.*]
    Budimex to chyba najsolidniejsza spółka budowlana notowana na warszawskiej giełdzie, dobrze zarządzana i świetnie komunikująca się z rynkiem. Oczywiście w związku z rosnącymi kosztami pracy i materiałów oraz niechęcią zamawiających z sektora publicznego do przeszacowywania kontraktów również i Budimex pokazywał będzie nieco inne wyniki niż te, do których nas przyzwyczaił. Większość inwestorów jest tego świadoma, i nie sądzę, żeby publikacja nawet słabych wyników doprowadziła tu do jakiejś istotnej przeceny.
  • Re: Dostępny nowy raport Autor: ~bob [77.255.41.*]
    A jaka to istotna przecena, bo walor spadł o połowę od swojego głownego trendu?
  • Re: Dostępny nowy raport Autor: ~Rola [37.47.32.*]
    Moja za to rekomendacja dla Budimexu to bardzo mocne KUPUJ z ceną docelową 320 zł. Jak myślicie, która rekomendacja jest uczciwa, moja czy tych pseudoanalityków?
[x]
BUDIMEX 1,33% 683,20 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.