ja widzę przynajmniej jeden fundusz na BRA, który bezpośrednio po objęciu ostatniej emisji rozpoczął systematyczne wywalanie akcji. pytanie: po co obejmował? skoro od razu rozpoczął sprzedaż? nietrafiona decyzja? strasznie krótkowzroczna. a może była potrzebna amunicja do uwalenia kursu? Abstrahuje tutaj od tego, ile na dziś realnie warta jest akcja BRA. Pytanie o zachowanie funduszu/y. I oddział dzielnych, niesłabnących w boju hejterów forumowych. Bo ich nieugiętość i aktywność jest zadziwiająca, biorąc pod uwagę fakt, że opiniują dzień i noc spółkę, której nie są akcjonariuszami i nie chcą nimi być.... śmierdzi. Ale jak widać po Getback i Altus TFI fundy nie są bezkarne.
masz rację To śmierdzi funduszem Który to? Wiem, że PZU jak tylko dostali miejsce w RN to od razu zażądali kasy (3,5 tys?) przedtem członkowie RN nie byli opłacani. Czyżby Misiewicze?
Nie błaznujcie bo to wy sprzedajecie nie zadne fundy i teraz płaczecie.Fundy kupują na walnym pokazali sie znowu nowi. https://www.bankier.pl/wiadomosc/BRASTER-S-A-Wykaz-akcjonariuszy-posiadajacych-co-najmniej-5-liczby-glosow-na-Zwyczajnym-Walnym-Zgromadzeniu-BRASTER-S-A-w-dniu-15-czerwca-2018-roku-7598176.html
Wcześniej czy później klikę i układy się rozmontuje. Fundusz inwestuje kilka promili środków, decyzja zapada przy bogatym obiedzie i kopertach pod stołem. Tak to wyglada. Zarządzający nawet jak wtopi pójdzie gdzie indziej, to wszystko jest możliwe przy obecnej dobrej koniunkturze rynkowej,,nawet zakup akcji brastera da się karkołomnie uzasadnić mimo iż jest to studnia bez dna i gra o sumie ujemnej.
spokojnie. BRA jeszcze nie skreślaj... 1) spekulacyjnie pograją, 2) to nie koniec projektu. Tu relatywnie mały kapitał może zrobić kilkaset procent, potrzebna podstawka w postaci kilku info. Patrząc po dzisiejszych zmianach na K/S część oczekujących nie wierzy w dalsze spadki i zaczyna dawać zlecenia. Pytanie czy to już na poważnie czy tylko zabawa... co do fundów to tutaj na bank była ustawka... na pewno przy objęciu. Pytanie czy również przy uwaleniu kursu. dla mnie na 90%.
Uwala to się coś co w jakikolwiek sposób jest atrakcyjne, tu nie ma atrakcji, jest produkt który zżarł ponad 100 baniek i nic nie dał, teraz została już tylko ściema gora dwusesyjna, mimo teoretycznej bazy na wzrosty w blokach stoją setki tysięcy papierów do wysypania, nie ma komu, brak już jeleni. Nikt się ta firma z graczy branżowych nie zainteresuje, bo prezes już to umiejętnie wybił z głowy swoim zachowaniem. 10 lat bujają się z rzekoma innowacja po to by stwierdzić ze teraz będzie nagle ch ... wie skąd profesjonalna innowacja. To wszystko jest nie tyle pieniędzy co śmiechu warte, ta spółka już nigdy nie przejdzie granicy 5 zeta, za to 50 groszy jak najbardziej, do przyszłych wakacji, jeśli jeszcze będzie na parkiecie, pozdrawiam.
Mnie tu niepokoi wybór doradcy z Izraela.Jescze nikomu współpraca z firmami stamtąd nie wyszła na zdrowie...Zwłaszcza zajmującymi się geszeftami finansowymi.