Następne 2 emisje w 2012 r- w sumie 10 mln akcji -objęte po cenie 1. 57 zł Powiedzcie dlaczego jakiś uporczywy dusi kurs na małej ilości akcji na tej cenie-po 7 latach od zakupu- przecież jest na stratach- rozumię że chce doczyścić małych. Za chwilę będzie grubo.
Na bananie wszystko jest możliwe, dali radę zjechać z 3 do 0,8 to dlaczego na przykład teraz nie zrobić sobie kursu 1,2 ?
Popytu brak, wystawienie kilkunastu tysięcy w jednym zleceniu i puszczenie 2-3 tysięcy niżej i resztę akcjonariat Kowalskich sam zrobi. Niestety potwierdza się ciągle smutna zasada, to nie fundamenty są istotne, najlepsze są wydmuszki ale popularne, gdzie łatwo gonić kurs, a Kowalscy łykają każde info wierząc w gruszki na wierzbie (czytaj np. Krezus). Publikacja prognozy prawie że rekordowych wyników, zakup akcji przez prezesa nie przekładają się na siłę kursu a wręcz odwrotnie, macie dostęp do notowań to zwróćcie uwagę że niezależnie od poziomu cały czas dostawiane są zlecenia sprzedaży, obrót jak w kiosku ruchu, niestety brak chętnych na zakupy. Smutno to wygląda. Przynajmniej Ci co kupili po 0,9zł są do przodu, inwestorzy długo terminowi jak sama nazwa wskazuje pewnie jeszcze długo nie odzyskają zainwestowanych pieniędzy.
Do -tak jeśli Ci poprawi humor możesz mnie nazywać naganiaczem, posiadam pakiet akcji i nie zamierzam go zwiększać - po prostu się boję - fundamentalnie spółka jest ok (popatrz też np. na Stalprodukt, Impexmetal tam fundamenty też są mega ok) ale rozgrywający są niestety nieprzewidywalni. Kilka dni temu akcje mogłeś sprzedać za 1,85 dziś nie zrobisz tego nawet po 1,55 - i tyle wynika z fundamentów.(blisko 20% w dół po dobrych informacjach)
Co zmieniło się w fundamentach, że spółka zjechała z 3zł na 0,8 ? Nie wiele a jednak ktoś to spuścił …
Podsumowując życzę Tobie jak i sobie kursu 3+ ale jak spojrzysz na notowania droga do tego wydaje się być długa albo a może wręcz nieprzejezdna i ani Ty ani ja nic na to nie poradzimy.
Do kwietnia -spółka bardzo swobodnie pokona 3 zł- ale proszę nie wciskaj mi kitu że masz w tej chwili te akcje- te stare numery -"mam te akcje ale widzę to żle' - na mnie -który jestem 25 lat na giełdzie -nie działają.To możesz wciskać takiemu który jest rok na giełdzie.
Wybacz ale nie będę dyskutował na temat Twoich wierzeń, wydaje mi się że po 25 latach na giełdzie powinieneś już rozumieć że cenę akcji wyznacza podaż i popyt a nie zapisy w raportach i niestety ale często jest tak że byle giełdowy śmieć rośnie a wartościowa spółka stoi.