łojojoj, odezwał się kolejny sfrustrowany fan wykresa, który od rana wprawia mnie w zabawny nastrój!... ;)
lubię takich i lubię czytać przy porannej kawie takie wypociny wykresopłaczków, którzy nie potrafią napisać z sensem o spółce, lecz tylko wymyślać bzdury o wykresie... ;)
fantazjuj dalej, czekam na twe kolejne posty... ;) na razie jednak nikt nie przebił w pisaniu bzdur tego, który mnie utożsamiał z T. Czechowiczem... ;)
ale każdy może brać udział w nieustajacym konkursie na najgłupszy post o wykresie... ;)
czemu jedynie 3 zeta? nie mogłeś poszaleć i zaliczyć mnie do grupy jasia dywidendowicza wtopionego powyżej 4 zeta? ;) byłoby jeszcze zabawniej... ;)
a to komentarz do twego wpisu: https://www.youtube.com/watch?v=W29_EUnst9c
dziś będę trochę zajety innymi spółkami, ale będę zerkał na datę i forum...
miłego i udanego dnia! ćwierkajacym nad szklaną kula amibrokera też... ;) może dziś będzie jakaś korekta po spadkach?... ;)
Dnia 2018-08-30 o godz. 09:49 ~wykres napisał(a): > 1,54... - tak mi przykro... ;) > > i poznikały duże zlecenia obronne z tej półki... >
Wykresik: Na każdy najdrobniejszy spadek (nawet o 1 grosz) reagujesz jak nakręcona, irytująca katarynka. Jak są wzrosty, milkniesz i zdajesz się nie przyjmować faktów do wiadomości... Po co tak tu wojujesz? Chcesz zbić cenę? Komentarzami na bankierze nie dasz rady. Chcesz się dowartościować i odreagować frustrację? Są zdrowsze metody, przy których przy okazji człowiek się nie kompromituje.
Dzień, dwa, to było zabawne, teraz jest nudne i irytujące - przestań.
A do merytorycznej części wracając . Na tej spółce straciłem. Wliczając zysk z dywidendy jestem na minusie jakieś 3-5% jak na razie. Wierzę natomiast, że najbliższe pół roku przyniesie wzrosty. W mojej ocenie spółka jest niedowartościowana o co najmniej 20%.
Dnia 2018-08-30 o godz. 10:44 luxferre napisał(a): > Dnia 2018-08-30 o godz. 09:49 ~wykres napisał(a): > > 1,54... - tak mi przykro... ;) > > > > i poznikały duże zlecenia obronne z tej półki... > > > > Wykresik: Na każdy najdrobniejszy spadek (nawet o 1 grosz) reagujesz jak nakręcona, irytująca katarynka. Jak są wzrosty, milkniesz i zdajesz się nie przyjmować faktów do wiadomości... Po co tak tu wojujesz? Chcesz zbić cenę? Komentarzami na bankierze nie dasz rady. Chcesz się dowartościować i odreagować frustrację? Są zdrowsze metody, przy których przy okazji człowiek się nie kompromituje. > > Dzień, dwa, to było zabawne, teraz jest nudne i irytujące - przestań. > > A do merytorycznej części wracając . Na tej spółce straciłem. Wliczając zysk z dywidendy jestem na minusie jakieś 3-5% jak na razie. Wierzę natomiast, że najbliższe pół roku przyniesie wzrosty. W mojej ocenie spółka jest niedowartościowana o co najmniej 20%.
a nieprawda, bo na każdy wzrost też reaguję, tylko tego widzisz lub nie chcesz widzieć... ja trzymam się faktów i to nie ja tu zaklinam rzeczywistość...
czy ja wojuję? a niby z kim i o co? fantazjujesz... czy gdzieś pisałem, że chcę zbić kurs? sam wyśmiewałem tych, co pisali na bankierze, że swoimi wpisami sieję popłoch, więc nie ściemniaj, skoro jest przeciwnie jak imputujesz...
i od kiedy na dacie trzeba zbijać kurs?... nie rozśmieszaj... ;)
a frustrację to teraz ty odreagowujesz i inni, którzy są wobec mnie werbalnie agresywni... ja nie mam czego odreagowywać - raczej patrzę, jak inni odreagowują...
i jak sadzisz, czy czy twój wpis zmotywuje mnie do zaprzestania pisania, czy jednak przeciwnie?... ;) nie zamierzam przestać - lubię i umiem pisać, a póki data mnie interesuje, nie zamierzam odmawiać sobie tej przyjemnosci, a ty nie masz na to wpływu...
nikogo nie pytam, czy tu zarabia, czy stracił - mnie intersuje spółka i jej kurs, reszta to rozrywka...
wierzysz, ze spółka przyniesie wzrosty? - no i dobrze, twoja sprawa... takich wierzących jest tu wielu, jasio dywidendowicz tak wierzy od 4,4x...
a wiesz, gdzie spotkać można tych najsilniej wierzących, ze są Napoleonami, kosmitami... no właśnie...
ale nie zabraniam ci wierzyć, w co chcesz... tylko od wiary kurs nie rośnie... ;)
w twojej ocenie spółka jest niedowartościowana o co najmniej 20%...
no i OK
ja mogę napisać, iż jest niedowartościowana o 40% albo że jest przewartosciowana wciąż o 20%
i co z tego? tyle twojego czy mojego, co sobie napiszemy...
a czas i rynek pokazuje, jak spółka jest rzeczywiście i od dawna wyceniana... i to mimo dywidend...