Dnia 2018-08-28 o godz. 09:51 ~Braa81 napisał(a): > Na tle innych rzeczy komunikacja wygląda bardzo blado.
może nie mają nic ciekawego do zakomunikowania, wtedy może się okazać że brak komunikacji jest lepszym rozwiązaniem, ale przyznam że krótki komunikat do akcjonariuszy powinien pójść, typu - podamy wyniki ze sprzedaży w raporcie na koniec sierpnia, myślę że to by wystarczyło,
Ostatnie recenzje na steam tez nie napawaja optymizmem.
Jestem jeszcze w stanie zrozumiec ze nie chca podawac czastkowych informacji o sprzedarzy ale przynajmniej podzielili by sie progresem prac na nowymi patchami i jakims plannem wypuszczenia tych poprawek w ciagu nastepnych tygodni.
slaintemhath, z patchem 1.0.4 poprawa jest widoczna golym okiem ale gracze, ktorzy dopiero teraz kupuja gre nie docenia tego bo nie widzieli tego blamarzu z dnia premiery.
Wiec ocenia to co widza a tutaj jest ciagle troche poprawek do zrobienia, co widac w recenzjach.
Trzeba było oglądać ich ostatni stream, tam wiele powiedzieli o przyszłych patchach i nad czym pracują. O sprzedaży poinformują jak nadejdą raporty z konsol i zdecydują o tym z wydawcą, może to trwać nawet kilka tygodni albo o sprzedaży dowiemy się z raportu. Co niby mają komunikować aby zatrzymać spadki? Jak jest dobrze to kurs i tak wróci na swoje miejsce po infie, kiedy by nie było. A jak się boisz to sprzedaj.
Czesc qwerty, ogladalem ostatni stream i fakt ze wspominali nad czym pracuja.
Natomiast nie wspominali podczas tego streamu ze beda jeszcze dokladac wysilkow do dalszej poprawy LOS a z opini na steam i z wlasnych spostrzezen z gry moge Ci powiedziec ze temat LOS/LOF nie jest do konca naprawiony i to moze pograzyc PD w dluzszej perspektywie.
Miejmy nadzieje ze nie zostawia tego tematu w obecnej formie.
LOS/LOF - CFG komunikacja z rynkiem słaba wręcz zerowa, komunikacja z graczami na wysokim poziomie. Nie wspominali przy okazji steamu o dalszych pracach ponieważ byli zaraz po wypuszczeniu patcha 1.0.4. Zweryfikują opinie i nie mam wątpliwości że prace nad systemem będą prowadzone przez zespół.
Kurs - niestety hak niech leży.
Wspominali, widocznie nie uważnie oglądałeś, m.in mówili o poprawieniu mechaniki stealth, aby ja trochę utrudnić. Jeszcze coś mówili o innych poprawkach, a gdy uporają się patchami bieżącymi zamierzają wprowadzić wsparcie dla modów.
Myślę o tym, czy brak info o sprzedaży na konsolach jest wystarczającą podstawą do powstrzymania się od informowania o sprzedaży na steam - jeśli mają tego rodzaju informacje. a zakładam że mają.
Ja nie oczekuję info o sprzedaży. Wystarczyłoby żeby napisali jak oceniają debiut. Jakie mają plany odnośnie DLC. I kiedy podadzą info o nowym projekcie. Pchali się na giełdę jak kilka innych spółek PW to niech teraz wezmą odpowiedzialność jak nie jest różowo.
Za wcześnie aby cokolwiek oceniać, ta powiedzieli na streamie.
Przed premierą każdy pisał, że to nie będzie potężna sprzedaż w pierwszych dniach tylko powolna, stabilna tzw longseller. Teraz każdy płacze dlaczego nie ma zwrotu kosztów po 2 tygodniach...
CFG nie upubliczniał żadnych prognoz, akcje sprzedali za 12zł, jeśli tak wycenili swoją spółką to dla nich premiera jest dobra. Ale czy jest dobra dla akcjonariuszy którzy kupili po 46zł? Co oni mają powiedzieć?
To co Ci napisał. Jak oceniają premierę, jakie perspektywy odnośnie DLC itd. Przecież tutaj nikt nie oczekuje glaskania po głowie ze strony spolki tych co powiszą na haku. Zresztą tego nie trzeba tłumaczyć tym na ULG.
Spółka nie powinna tracić czasu na zajmowanie się forumowymi inwestorami.
W tej chwili skupiają się na usprawnianiu gry, a mają co robić, raz że dużo jest zgłoszeń z błędami lub mechanikami, które się nie podobają. Dwa, poprawianie tej samej gry na różnych platformach potrafi być czasochłonne.
Spółka świetnie komunikuje się z graczami, pracują w pocie czoła aby poprawić lub usprawnić grę (a w pierwszych dniach ile pracy włożyli aby szybko załatać grę to czapki z głów). Wszystko po to, aby wyciągnąć jak najwięcej z tego tytułu. Oczywiście można mieć pretensje o nie w 100% udany debiut gry, mimo to spółka pokazała jak bardzo szanuje graczy a to jest tutaj najważniejsze.
A teraz mała wyliczanka: dobra komunikacja z graczami -> dbanie o społeczność gry -> większa ilość sprzedanych gier -> większy zysk -> zadowolony akcjonariusz
Pozwólcie skupić się spółce na tym na czym powinna, czyli grze, a nie płaczu akcjonariuszy. Jeśli zadba o graczy to i wy będziecie wtedy zadowoleni.
Odnośnie proszenia spółki jak ocenia debiut PD, a co ma powiedzieć? Były drobne potknięcia, szybko naprawione, ale oceniamy dobrze, zgodnie z zakładanym odbiorem. Mało jest spółek, która powie coś o sobie złego.
Odnośnie DLC, była o tym mowa. Jeśli już stwierdzą, że podstawka jest w pełni satysfakcjonująca dla graczy oraz będą zadowoleni z zainteresowania grą to rozważają DLC. Najpierw jednak aktualizacje oraz wprowadzenie możliwości moddowania.
btw. Tak hejtowaliście/wyśmiewaliście qwerty a jak widać to on najrozsądniej ze wszystkich tutaj się wypowiadał odnośnie CFG i życie zweryfikowało jak jest.
Dzieki yhm, bardzo dobry wpis.
Trzeba dac na wstrzymanie, uzbroic sie w cierpliwosc a CFG niech sie skupi na szlifowaniu PD, to powinno byc w tej chwili najwazniejsze dla kazdego akcjonariusza.
Przeciez na pewno maja tam jakas osobe od relacji inwestorskich, a nie ze programista ma do wyboru albo ulepszac gre albo konkaktowac sie z inwestorami ;) wiec jakies informacje powinny byc, ja licze na to, ze na dniach cos w koncu sie pojawi. PS. dzisiaj mijaja dwa tygodnie od debiutu PD, moze dzisiaj ktos cos?
Szczerze? To ja po atmosferze jaka jest na forum to momentami wolałbym, aby tego raportu nie było. Tak przynajmniej wydaje się, że gra sprzedaje się nieźle, czyli tak jak dużo osób zakładało - longseller (spokojnie, a i tak zrobi). A tak pojawi się raport i co? Jaka liczba podana w raporcie będzie odpowiednia, aby znowu nie wywołać nadmiernych emocji, a któż to wie :)
Co do qwerty. Człowieku. Co ma to co mówił qwerty do tego że się Trigonowi zapaliło pod d....ą i wywalił akcje dołująca kurs niemiłosiernie? Korelacja przypadkowa. A komunikacja faktycznie leży.
Jak Agony, które w przeciwieństwie do PD było fatalną i niewytestowaną grą, upadło na twarz, PLW się „komunikował” z rynkiem: była biegunka komunikatów: wzruszająca historia o testerach, zrzucenie winy na spółkę, a później na jedną osobę, zapowiedź wersji bez cenzury. Nic to nie dało, wersja bez cenzury nigdy się nie ukaże, a grze ocena jeszcze spadła.
To, że forumowicz bankiera „nie wie”, to nie znaczy, że ma prawo. Jest mnóstwo powodów, dla których podanie teraz danych może być niekorzystne, zarówno dobrych, jak i złych.
Jeszcze raz. Nie pisałem o podawaniu danych. Nie mówię o kursie i o tym co się z nim dzieje. Nie ma znaczenia ile jeszcze spadnie. To inny temat. Fajnie ze skupiają się na graczach. Sam jestem graczem.
Uważam że spółka giełdowa powinna reagować nie tylko na hejt graczy, ale również dbać o swój dobry wizerunek. A kurs wróci do normy.