• Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~thisTime [89.228.241.*]
    Niestety, papier pomimo świetnych wyników za I półrocze, obecnie w ogóle nie rośnie. Obroty i zainteresowanie spółką są praktycznie zerowe. Obecna konsolidacja mogłaby dać wybicie i w dół. i w górę. Obawiam się jednak, że wyniki sprzedaży Q3 będą baaaardzo słabe i rozczarowujące. W sumie można się było tego spodziewać, bo mówiono o tym wprost na ostatniej konferencji dla inwestorów - bardzo gorące lato nie zachęca ludzi do wyjazdów za granicę, a z tego głównie żyje Novaturas. Po co jechać do Turcji, czy Grecji, gdy nad Bałtykiem piękne słońce i +30 stopni. Pogoda przyjemniejsza niż na spalonych słońcem wyspach M.Śródziemnego i nie trzeba przepłacać za urlop. Na samej konferencji dla inwestorów odnosiłem wrażenie, że jest to tylko mało istotny problem, ale cały sierpień był także piękny pogodowo i coś mi się wydaje, że pokrzyżowało to całkowicie plany sprzedażowe. I teraz pytanie, czy ktoś wie, czy poza dywidendą są szanse na jakieś inne pozytywne wydarzenia ze strony Novaturas?
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~Investor [31.0.41.*]
    Chłopie, wyniki nie będą słabe, ale nie będzie takiej dynamiki, jak w I półroczu, a tego giełda nie lubi. A druga sprawa, jak widzę rekomendację Trigona na 67 (z maja), to myślę sobie tak: Trigon pewnie wszedł w Novaturas i nagania. Ze względu na zamieszanie z GetBackiem mają problemy i muszą wyjsć z paru inwestycji. Ostatnio przez to zmasakrowali kurs CFG, mimo że tam średnie obroty blisko bańkę dziennie. Jak sobie pomyślę, że tu mamy 10-krotnie niższe obroty, to ja nie wiem co ten miły fundusz tu może zrobić, jak będzie musiał wyjsć. Ja generalnie po CFG mam zasadę: nie ma mnie tam gdzie jest Trigon. Wyszedłem z 80% papiera w Novaturas, swoje zarobiłem, zostawiłem 20% akcji, gdyby jednak jakis pozytyw wystrzelił - czego akcjonariuszom życzę. Ale i tak te obroty po 200 akcji, to moze być wodospad w 5 minut. Spółka powinna prężniej działać, aby inwestorów informować o swoim istnieniu i przyciągnąć troche obrotów
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~Allfte [31.0.42.*]
    Popyt zerowy od rana. Czemu nikt nie kupuje spółki, która ma dobre wyniki?
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~tech123 [217.8.183.*]
    Papier technicznie będzie w najbliższych tygodniach w konsolidacji między 44 a 50. Nie wydaje się, aby ktokolwiek, w tym fundusz chciał wysprzedawać spółkę, która ma tak dynamiczny wzrost za i przed sobą. Dodatkowo, niedługo całkiem pokaźna dywidenda. Także o kurs w średniej perspektywie raczej bym się nie martwił.
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~ja [81.219.96.*]
    Zjazd już był. Czy teraz będzie tylko lepiej??? Zobaczymy. Po ile za 1 szt akcji poszedł pakiet z księgi popytu ktoś wie???
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~Tm [205.201.55.*]
    Może dzisiaj coś powiedzą.
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~Tm [205.201.55.*]
    4 euro .17.20zł.
  • Re: 20,64 Autor: ~ja [81.219.96.*]
    Pakiety po 17.20, leszczyna jest o 20% wyżej co daje 20,64 wartość godziwą na dzisiaj. Teraz tylko powinno być lepiej z kursem. W spółce nic złego się nie dzieje a spadek z 40 zeta to ostry zjazd zobaczymy co dalej. Dywidendowa spóła.
  • Re: 20,64 Autor: ~On [81.219.96.*]
    Zero aktywności na forum i zero aktywności obrotu na papierze, cierpliwi będą ozłoceni...
  • Re: Od jutra ostry zjazd w dół Autor: ~Win [188.146.96.*]
    Teraz tylko ARTGame w tym roku dwie duże premiery. Pierwsza już 10 lipca.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.205.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.103.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.17.43.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.103.*]
[x]
NOVATURAS -3,18% 6,08 2026-04-30 11:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?