• Tyle Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    projektów prezo głosił a tu cisza .... grobowa ................... czyżby jakiś truposz w szafie
  • Re: Tyle Autor: ~Dedalus [94.254.167.*]
    Przecież przy takich upałach ludzie o inwestowaniu nie myślą. Wróci normalna pogoda, lato się skończy, wróci handel.
  • Re: Tyle Autor: ~Ferdek [83.22.254.*]
    Ja dzisiaj wywaliłem, w sumie od 4 zł za 50 k wywaliłem tego padalca, wszak kupowałem sporo po 2 zł.
    A wywaliłem, bo widzę większą okazję do zarobku na getinie niż się tu kisić. Tam naciągają mocno strunę i widzę dobry zarobek.
  • Re: Tyle Autor: ~Car [89.64.35.*]
    I dobrze baba z wozu koniom lżej. Jak chodziło bo 2 zł to jakoś nie chwaliłes się że kupujesz gadales wtedy ze czekasz na 1zl żeby dokupić - co może tak nie było?
    A znaleźć Ci moje komentarze jak pisałem, ze kupuję po dwa złote, że będę kupował po 1,5 zł i najwięcej po złotówce.
    Nie martw się mam tych akcji jeszcze ponad 30 tys sztuk ze średnią 2,7 zł . Pisałem, ze kupuję i obniżam średnią
    Wywal te 30tys jak masz w poniedziałek i będziesz miał spokój...
     Dawać Autor: ~Ferdek [37.47.184.*] 2018-05-10 12:36
    Idę na obiad, jak ktoś chce jeszcze trochę sprzedać to po 1,98 wystawiłem kupno 10 000 tys szt, niżej też będę dobierał 

Re: UP Autor: ~mb [89.64.30.*] 2018-05-17 12:53
    Dnia 2018-05-17 o godz. 09:36 ~Ferdek napisał(a):
    > Otwarte fundusze emerytalne przelały do ZUS w pierwszym kwartale 2018 roku środki w wysokości 2,26 mld zł w ramach tzw. suwaka - poinformował ZUS w informacji o wykonaniu planu finansowego FUS.Z kolei OFE otrzymały z ZUS 853,15 mln zł.
    > Po prostu ofe masakrują giełdę.
    > A pan Morawiecki znów przesuną o pół roku wprowadzenie PPK i likwidację OFE, czyli dopiero za rok. 
    > Mieli podobno inwestować w Polsce dwa biliony złotych, a inwestycje spadły do poziomu najniższego od 20 LAT!
    > Ale co mozna spodziewać się po historyku, historii nie zna a co dopiero o gospodarce może wiedzieć. 
    > Mimo to odnośnie pmpg jestem bardzo wielkim optymistą a te poziomy niby atrakcyjne, czekam na jeszcze atrakcyjniejsze czyli 1 zł. 
    > Ach zbiorę jeszcze te 3572 akcje po 2,10. Resztę kasy zostawię na niższe poziomy 

Czyżby to Pan vel Ferdek realizował transakcje po 7500 zł?
    17.05.2018 9:37:28  3572 akcji 7 501 zł

Re: UP Autor: ~Ferdek [37.47.178.*] 2018-05-17 14:03
    Skłamałem, że już nie kupie przy tych poziomach, zaraz zwinę te 3489 akcji po 2,15 
    Nie słyszałem też żebyś chwalił się że masz 80000 akcji mówiłeś o mniejszych ilościach - ciekawe? Pi fakcie każdy może pierdziec bez sensu. Co do getinu to też chętnie za 24grosze przygarne
    Nigdy nie miałem 80 tys akcji, nie wiem jak liczysz ale słabo Ci to wychodzi. Jutro napiszę dlaczego zmniejszyłem akurat tu zaangażowanie. Sprzedałem za 50 tys zł czyli ok 15 tys akcji czytaj ze zrozumieniem
  • Re: Tyle Autor: ~Car [89.64.34.*]
    Za głupi jesteś do łopaty tak pisałeś na forum do jakiegoś kolesia co wywalił za 3,90 na górce prawie a sam zacząłeś wywalac wtedy więc po co komuś ublizac?
    Są różne sytuacje, opór 4 zł nie został przełamany więc Carze na 100 % część akcji i Ty wywaliłeś jaki i Sławek, daję sobie głowę uciąć, że tak było.
    Ja wywaliłem też trochę i na pewno przy niższym poziomie je odkupię, zobaczysz że poinformuję.
    Co mnie skłoniło do tego, MiB (sądzę, że to prezes), napisał wprost na forum, przy takim wolumenie oporu 4 zł na pewno nie przebije się. To że jak zawsze pisałem prezes na dole skupuje najtańsze akcje, podnosi kurs a potem dołącza się ulica i winduje na większe poziomy i jak zawsze prezes realizuje zyski. I tak w kółko. Ale niestety tym razem sądzę, że od 1,7 zł do 4 zł to 90 % akcji skupił sam prezes, ulica się nie dołączyła, dlatego prezes odpuścił dalszej szarży. Ale co najważniejsze, prezes tym razem nie oddał tych akcji, trzyma je ale też trzeba wiedzieć, nie miał komu ich je sprzedać. Dlatego może tak się zdarzyć, że już taniej się nie odkupi tych akcji. Ale też tak jest, że jak nie ma popytu to kurs zawsze siada.
    Jak co kwartał wyniki będą dobre, kurs na pewno zacznie podążać na północ i w którymś momencie swoje pięć minut będzie miało pmpg i go wywindują, myślę że przed kryzysem zdążą. Sądzę, że kryzys nadejdzie gdzieś do 2 lat, jak stopy % dojdą do 4 czy max 5 % w USA nastąpi mocne spowolnienie światowych gospodarek.
    A też potrzebna mi jest kasa na getin, sądzę że jest to życiowa okazja, trzymam kciuki za te 24 gr co napisałeś ale kurs będzie schodził aż do momentu kiedy któryś fundusz się wysypie z akcji i będzie odbicie co najmniej 100 / 200 %w pierwszej fazie. Bo nikt mnie nie przekona, że jak kurs zejdzie do 24 gr to nie powróci w szybkim czasie do 48 gr. gdy nie będzie już sprzedającego bez względu na wyniki spółki.
    To że wyniki kwartalne getinu będą fatalne to sprawa oczywista, odpisy oraz jak spółka przesuwa na odleglejszy termin przekazanie raportu to wyniki są gorsze, jak przyspiesza to wyniki są powyżej oczekiwań. Getin oczywiście przesunął i może do tego czasu kupi się go za bardzo dobre pieniądze.

• Re: Tyle Autor: ~Slawek [185.56.210.*]
    Dnia 2018-08-25 o godz. 09:44 ~Ferdek napisał(a):
    > Są różne sytuacje, opór 4 zł nie został przełamany więc Carze na 100 % część akcji i Ty wywaliłeś jaki i Sławek, daję sobie głowę uciąć, że tak było.
    > Ja wywaliłem też trochę i na pewno przy niższym poziomie je odkupię, zobaczysz że poinformuję.

.............................................

No i dziś nie miałbyś ........ głowy. Powinno byc nie masz.

Napisać można wszystko. Bez naocznego dowodu się to nie liczy. Powiadasz, że jesteś z Bielan Wrocławskich?

Dodam jeszcze, warto mieć pmpg w portfelu, w budżecie na nowy rok Morawiecki wpisał wydatek rzędu 600 mln zł na PPK, czyli w końcu wejdzie ten nowy system emerytalny a dużo w prasie się rozpisywali nad nim, że on podniesie wyceny małych spółek.

• Re: Tyle Autor: ~Slawek [185.56.210.*]
    Dnia 2018-08-25 o godz. 10:41 ~Ferdek napisał(a):
    > Napisać można wszystko. Bez naocznego dowodu się to nie liczy. Powiadasz, że jesteś z Bielan Wrocławskich?
    >
    > Dodam jeszcze, warto mieć pmpg w portfelu, w budżecie na nowy rok Morawiecki wpisał wydatek rzędu 600 mln zł na PPK, czyli w końcu wejdzie ten nowy system emerytalny a dużo w prasie się rozpisywali nad nim, że on podniesie wyceny małych spółek.
    >

No właśnie, napisać możesz wszystko, nawet , że ja coś sprzedałem, a to, że to nieprawda, to mniej ważne.
    P.S.
    A co mają do tego Bielany ?

• Re: Tyle Autor: ~Car [94.254.144.*]
    Ciekawe czy uda się dobrać po 2,70 czekam niecierpliwie
  • Re: Tyle Autor: ~Student [46.134.108.*]
    Trupa i po 2 dobierzesz
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.38.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Tyle Autor: ~student [89.64.38.*]
    student to ja jestem
    nie podszywaj się Pierdek
[x]