• Kilka słów po sesji Autor: ~groceries [80.203.150.*]
    Witajcie,

Wczorajsza prognoza trafiona w 80% (czemu nie w 100?) wina widłowego :) Puscił 4 widły w ciągu sesji co się rzadko zdarza...
    Przez to pokomplikowało to sprawę gdyż pieniądze na pompke dniową zostały wydane przez spółdzielnie i rozpoczęli wyprzedaż.
    Kto sledził notowania non stop ten widział jak ktos z gwardii skupił po 2.15 57 tys papiera by potem oddac tą samą ilosc po 1.9 zlotego.

Żeby nie było, Nie robię z siebie żadnego guru itp.
    Po prostu kto by mnie wczoraj posłuchał mógł dzis spokojnie skupic z rana ponizej 1.7 zlotego i przytulic ponad 30%

Nie będę dywagować co do przyszłosci kursu. Chcę wam pokazać jak złapać sie na jazde ze spółdzielnią przed większa jazdą i kiedy sprzedawac.
    Np jutro jezeli kurs bedzie z plusu startował i sie utrzymywal z poczatku to wielkie prawdopodobienstwo ze zakonczy na minusie
    Jezeli wystartuje z minusa i będzie po 1.9 zlotego to wiadomo ze podbiją potem.

Jak spółdzielnia znajduje spółki (patrzy na ilosc akcji i powod ogromnego spadku)

Patrz trakcja NN sie wysypało skupili pomielili jazda o 100% i dystrybucja
    Patrz kopex Skupili w przedziale 0,8/1.1 zl gdy poszło złe info z pbsz pomielili i wywindowali kurs.

itd itd.

Kiedy kupować? Gdy leje się krew i jest mega pesymizm. Jak znaleźc taką spółkę. Trzeba szukać największe spadki i ich powody czy np tylko fundy wysypuja czy bankructwo

Np podam wam dzis gdzie spółdzielnia juz pakuje akcje....

BAH (kurs w okolicach 2 zlotych) Do podania raportu podjada na 3 zlote a potem prezes dokupi. Spółdzielnia to wie i mieli teraz akcje by oddali niecierpliwcy a pomogły im w tym dwa fundusze PZU i teraz NN. Skoncza sypac i wiooo podjazd na 4 złote.

Co do KOPEX. Widać że spółdzielnia ma dużo akcji i stara się mielić by przyciągnąc chętnych.
    Np osobiscie z racji że widłowy puscil dzis notowania 70% moich akcji poszło po 2.2 złotego (po prostu ustawiłem się na 4 widłach będąc pewien że nie otworzą)

Trzeba być cały czas na notowaniach i patrzeć
    Pozdrawiam i życzę samych sukcesow
    groceries
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Marek [37.47.246.*]
    Zaraz się posypia komentarze że jesteś w spółdzielni i specjalnie tak piszesz żeby zebrać ludzi do sprzedaży zimowych kubraczków. Nie ukrywam, że sam się zastanawiam bardzo mocno dlaczego tak robisz. Aczkolwiek chylę czoła za podanie scenariusza na dzisiejszą sesje.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Lekarz [37.47.47.*]
    A gdzie byles obstawiac jak bylo po 0,82
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~kopernik777 [95.40.231.*]
    A rzesz wielki okrywca pożyjemy i zobaczymy. Prorok na wątku normalnie.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Lekarz [94.254.237.*]
    Pamiętaj że pojechaliśmy z 0,83 na 2,70 w nie długim czasie,mamy korektę.Ja dalej będę ostawiał nominał 3 na dniach
    i tam zacumujemy przed ewentualnym infem do dalszych wzrostów.
    Więc nie szukaj wszędzie spółdzielni ,na CDPROJEKT też był bankrut i spółdzielnia ,jak na całej giełdzie.
    Do tego czuje że tu niektórzy mogą spłynąć z innych spółek na najbliższe sesje.

• Re: Kilka słów po sesji Autor: ~adam [89.64.5.*]
    To ja ci powiem -gro-gdzie spółdzielnia już pakuje akcje -po cichu ,od dwóch tygodni -prawdopodobnie za wiedzą właściciela -na KANI-fundament na dnie-to za chwilę wystartuje-kolego ja jestem na GPW od ponad 20 lat-zgadzam się z twoim wpisem zupełnie - gratuluję wczorajszej prognozy która pokrywała się z moim zdaniem-miło z kimś pogadać kto ma rozsądne i praktyczne wywody które odzwierciedlają postępowanie spekuły na naszej giełdzie . Ale takich spekulacji jak na UNIWESALU to już nie będzie.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~zoska [89.65.134.*]
    @groceries

Przeczytane , do sprawdzenia :)
    Bahol - tam idę.

Jak się sprawdzi , będę czytała Ciebie i adama. - jak Was znajdę :)

Zgadzam się z założeniem - zarobisz tam , gdzie jesteś razem ze spółdzielnią /to moje obserwacje/ Nadszedł czas -sprawdzam.
    Koniec z inwestowaniem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.5.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    ZOSKA spokojnie -giełda to nie lokata bankowa.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~zoska [89.65.134.*]
    @adam . To akurat wszyscy o tym wiedzą -raz tracisz, raz zarabiasz :) Sztuka , by więcej zarabiać niż tracić.
    Ważne żeby sensownie ocenić jaki zysk nas zadowala w stosunku do ryzyka.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~groceries [80.203.150.*]
    Dnia 2018-08-21 o godz. 22:22 ~zoska napisał(a):
    > @groceries
    >
    > Przeczytane , do sprawdzenia :)
    > Bahol - tam idę.
    >
    > Jak się sprawdzi , będę czytała Ciebie i adama. - jak Was znajdę :)
    >
    > Zgadzam się z założeniem - zarobisz tam , gdzie jesteś razem ze spółdzielnią /to moje obserwacje/ Nadszedł czas -sprawdzam.
    > Koniec z inwestowaniem.

I jak Zoska?

dzien przed spekula podalem Ci spolke BAH :)

Od teraz lecimy

Pozdrawiam
    Mam nadzieje ze z rana weszlas po 2-2.1

• Re: Kilka słów po sesji Autor: ~jacek [176.97.19.*]
    Tylko, że na BAHu zahwiały się fundamenty po wypowiedzeniu znaczącej umowy
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~adam [89.64.6.*]
    Na BACHU TO UMOWA ZOSTAŁA ZERWANA.
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~ja [89.64.41.*]
    umowa czyli fundament egzystencji tej firmy, co wcale nie przeszkadza by spółka spekulacyjnie mogła mocno urosnąć i mocno spaść:)
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Monia [91.238.142.*]
    Np jutro jezeli kurs bedzie z plusu startował i sie utrzymywal z poczatku to wielkie prawdopodobienstwo ze zakonczy na minusie
    Jezeli wystartuje z minusa i będzie po 1.9 zlotego to wiadomo ze podbiją potem.

Czyli sprawdza się ten pierwszy scenariusz?
    raczej stoją w miejscu :)
    Do-gro- a mówiłem ci we wpisie że za chwilę ruszy Kania -dzisiaj właśnie to się stało- do 15 grudnia do zarobienia 100 % pozdrawiam
    zgoda co do Kani - ale ja osobiście jeszcze poczekam do końca tygodnia, chyba, że naprawdę ostro ruszy... Na razie czekam na Kopex:)
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Magik [94.254.177.*]
    3 z przodu na kopexie do końca tygodnia spółdzielnia nie odpuszcza skupuja wszystko
    Do -ja -mam dużo KOPEXU który trzymam do czasu wyjaśnienia sprzedaży PBSz- ja nauczony wieloletnim doświadczeniem -inwestuję w cztery spółki -eliminując stpień ryzyka-bo giełda to nie lokata w PKO BP-a jeżeli chodz o Kanię to tam też jest do zarobienia jak na KOPEXIE -DUŻO
    ja też nie wrzucam kasy tylko na 1 spółkę. Obecnie jestem na 6 walorach. 8 lat i sporo wtopionej kasy na początku nauczyło mnie trzymać się 3 żelaznych zasad: 1) na GPW nie więcej niz 30% swoich oszczędności 2) zawsze ustawiam SL 3) "lepsze +5% niż -30%" :)

powodzenia !
    BAH na gornych widlach a to dopiero poczatek.

Oj spoldzielnio :)
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~Grze [78.8.72.*]
    kolego groceries, a jak tu na Kopexie będzie wg Ciebie?
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~stripebass [94.75.85.*]
    wczoraj pisales, ze jak sie otworzy (BAH) na +, to zamkniecie na -. jak widzisz, nie ma reguły kolego. :))))))))))))
    Kolego, pisalem to na temat kopex :=)
    Na BAH sprzedawanie akcji ponizej 3 zlotych. Moze inaczej, Przed raportem jest ogromnym ryzykiem ze zostanie sie na peronie.

Zaraz po raporcie zarzadzajacy wezma sie za skup. Mowili o tym na konferencji bo maja teraz okres zamkniety.
    Zreszta w samych dywidendach BAH wyplaci wiecej niz obecny kurs wiec o czym mowimy.

Co do kopex.
    Jazdy beda ALE widac ze spoldzielnia powoli przechodzi w dystrybucje. Pytanie z jakiego poziomu. Licze ze to bedzie miedzy 2 a 3 zlote niz miedzy 1.5 a 2 zlote.

Pozdrawiam
    Groceries
    a przyznaję, wg tego co napiłeś wczoraj od rana bacznie obserwuję BAH i zrobiłem już jedno kółeczko:) z drugim czekam na troszkę lepszą cyfrę. Drugi zakup to Kania, też obiecujący.
    @~groceries, jak obstawiasz kurs na BAH do końca tygodnia?
    Ryzykownie z koleeczkami na tym poziomie ale jezeli udaje Ci sie je wykrecac to szacun.
    Osobiscie koleczka zaczne jak przebije 3 zlote

Pozdrawiam
    groceries
    na razie jakoś się udało:) z drugiej strony jestem zwykłym leszczem, więc pakiety którymi obracam nie zagrażają spółdzielni:)
    Dnia 2018-08-22 o godz. 15:38 ~ja napisał(a):
    > a przyznaję, wg tego co napiłeś wczoraj od rana bacznie obserwuję BAH i zrobiłem już jedno kółeczko:) z drugim czekam na troszkę lepszą cyfrę. Drugi zakup to Kania, też obiecujący.
    > @~groceries, jak obstawiasz kurs na BAH do końca tygodnia?

Nie wiem jaki kurs do konca tygodnia nie jestem magikiem ALE obstawiam ze do raportu przebije 3 zlote
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~magik [91.234.130.*]
    społdzielnia wyłapuje tanie resztki, wypusczaja tanio sto zbijajac kurs wyłapuja 200 po zanizonym
    ale jak chca miec wszystko to beda musieli zapłacic.
    nie sprzedawac za bezcen!

Zgodzisz się zemną -gro- że Kania będzie jutro mocno grubsza ?
  • Re: Kilka słów po sesji Autor: ~jaś [37.248.12.*]
    miało być parę słówek a pleciecie jak... przekupki na rowerach bez siodełek
[x]
PRIMETECH -0,99% 0,27 2024-03-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.