Wczorajsza prognoza trafiona w 80% (czemu nie w 100?) wina widłowego :) Puscił 4 widły w ciągu sesji co się rzadko zdarza... Przez to pokomplikowało to sprawę gdyż pieniądze na pompke dniową zostały wydane przez spółdzielnie i rozpoczęli wyprzedaż. Kto sledził notowania non stop ten widział jak ktos z gwardii skupił po 2.15 57 tys papiera by potem oddac tą samą ilosc po 1.9 zlotego.
Żeby nie było, Nie robię z siebie żadnego guru itp. Po prostu kto by mnie wczoraj posłuchał mógł dzis spokojnie skupic z rana ponizej 1.7 zlotego i przytulic ponad 30%
Nie będę dywagować co do przyszłosci kursu. Chcę wam pokazać jak złapać sie na jazde ze spółdzielnią przed większa jazdą i kiedy sprzedawac. Np jutro jezeli kurs bedzie z plusu startował i sie utrzymywal z poczatku to wielkie prawdopodobienstwo ze zakonczy na minusie Jezeli wystartuje z minusa i będzie po 1.9 zlotego to wiadomo ze podbiją potem.
Jak spółdzielnia znajduje spółki (patrzy na ilosc akcji i powod ogromnego spadku)
Patrz trakcja NN sie wysypało skupili pomielili jazda o 100% i dystrybucja Patrz kopex Skupili w przedziale 0,8/1.1 zl gdy poszło złe info z pbsz pomielili i wywindowali kurs.
itd itd.
Kiedy kupować? Gdy leje się krew i jest mega pesymizm. Jak znaleźc taką spółkę. Trzeba szukać największe spadki i ich powody czy np tylko fundy wysypuja czy bankructwo
Np podam wam dzis gdzie spółdzielnia juz pakuje akcje....
BAH (kurs w okolicach 2 zlotych) Do podania raportu podjada na 3 zlote a potem prezes dokupi. Spółdzielnia to wie i mieli teraz akcje by oddali niecierpliwcy a pomogły im w tym dwa fundusze PZU i teraz NN. Skoncza sypac i wiooo podjazd na 4 złote.
Co do KOPEX. Widać że spółdzielnia ma dużo akcji i stara się mielić by przyciągnąc chętnych. Np osobiscie z racji że widłowy puscil dzis notowania 70% moich akcji poszło po 2.2 złotego (po prostu ustawiłem się na 4 widłach będąc pewien że nie otworzą)
Trzeba być cały czas na notowaniach i patrzeć Pozdrawiam i życzę samych sukcesow groceries
Zaraz się posypia komentarze że jesteś w spółdzielni i specjalnie tak piszesz żeby zebrać ludzi do sprzedaży zimowych kubraczków. Nie ukrywam, że sam się zastanawiam bardzo mocno dlaczego tak robisz. Aczkolwiek chylę czoła za podanie scenariusza na dzisiejszą sesje.
Pamiętaj że pojechaliśmy z 0,83 na 2,70 w nie długim czasie,mamy korektę.Ja dalej będę ostawiał nominał 3 na dniach i tam zacumujemy przed ewentualnym infem do dalszych wzrostów. Więc nie szukaj wszędzie spółdzielni ,na CDPROJEKT też był bankrut i spółdzielnia ,jak na całej giełdzie. Do tego czuje że tu niektórzy mogą spłynąć z innych spółek na najbliższe sesje.
To ja ci powiem -gro-gdzie spółdzielnia już pakuje akcje -po cichu ,od dwóch tygodni -prawdopodobnie za wiedzą właściciela -na KANI-fundament na dnie-to za chwilę wystartuje-kolego ja jestem na GPW od ponad 20 lat-zgadzam się z twoim wpisem zupełnie - gratuluję wczorajszej prognozy która pokrywała się z moim zdaniem-miło z kimś pogadać kto ma rozsądne i praktyczne wywody które odzwierciedlają postępowanie spekuły na naszej giełdzie . Ale takich spekulacji jak na UNIWESALU to już nie będzie.
Dnia 2018-08-21 o godz. 22:22 ~zoska napisał(a): > @groceries > > Przeczytane , do sprawdzenia :) > Bahol - tam idę. > > Jak się sprawdzi , będę czytała Ciebie i adama. - jak Was znajdę :) > > Zgadzam się z założeniem - zarobisz tam , gdzie jesteś razem ze spółdzielnią /to moje obserwacje/ Nadszedł czas -sprawdzam. > Koniec z inwestowaniem.
I jak Zoska?
dzien przed spekula podalem Ci spolke BAH :)
Od teraz lecimy
Pozdrawiam Mam nadzieje ze z rana weszlas po 2-2.1
Np jutro jezeli kurs bedzie z plusu startował i sie utrzymywal z poczatku to wielkie prawdopodobienstwo ze zakonczy na minusie Jezeli wystartuje z minusa i będzie po 1.9 zlotego to wiadomo ze podbiją potem.
Do -ja -mam dużo KOPEXU który trzymam do czasu wyjaśnienia sprzedaży PBSz- ja nauczony wieloletnim doświadczeniem -inwestuję w cztery spółki -eliminując stpień ryzyka-bo giełda to nie lokata w PKO BP-a jeżeli chodz o Kanię to tam też jest do zarobienia jak na KOPEXIE -DUŻO
ja też nie wrzucam kasy tylko na 1 spółkę. Obecnie jestem na 6 walorach. 8 lat i sporo wtopionej kasy na początku nauczyło mnie trzymać się 3 żelaznych zasad: 1) na GPW nie więcej niz 30% swoich oszczędności 2) zawsze ustawiam SL 3) "lepsze +5% niż -30%" :)
Na BAH sprzedawanie akcji ponizej 3 zlotych. Moze inaczej, Przed raportem jest ogromnym ryzykiem ze zostanie sie na peronie.
Zaraz po raporcie zarzadzajacy wezma sie za skup. Mowili o tym na konferencji bo maja teraz okres zamkniety. Zreszta w samych dywidendach BAH wyplaci wiecej niz obecny kurs wiec o czym mowimy.
Co do kopex. Jazdy beda ALE widac ze spoldzielnia powoli przechodzi w dystrybucje. Pytanie z jakiego poziomu. Licze ze to bedzie miedzy 2 a 3 zlote niz miedzy 1.5 a 2 zlote.
a przyznaję, wg tego co napiłeś wczoraj od rana bacznie obserwuję BAH i zrobiłem już jedno kółeczko:) z drugim czekam na troszkę lepszą cyfrę. Drugi zakup to Kania, też obiecujący. @~groceries, jak obstawiasz kurs na BAH do końca tygodnia?
Dnia 2018-08-22 o godz. 15:38 ~ja napisał(a): > a przyznaję, wg tego co napiłeś wczoraj od rana bacznie obserwuję BAH i zrobiłem już jedno kółeczko:) z drugim czekam na troszkę lepszą cyfrę. Drugi zakup to Kania, też obiecujący. > @~groceries, jak obstawiasz kurs na BAH do końca tygodnia?
Nie wiem jaki kurs do konca tygodnia nie jestem magikiem ALE obstawiam ze do raportu przebije 3 zlote
społdzielnia wyłapuje tanie resztki, wypusczaja tanio sto zbijajac kurs wyłapuja 200 po zanizonym ale jak chca miec wszystko to beda musieli zapłacic. nie sprzedawac za bezcen!