Dnia 2018-08-21 o godz. 12:04 ~Średni_Inwestor napisał(a): > Na dzisiaj to nie ma z czym ruszać. Jak pokażą te 30gr zysku/akcje za I półrocze to może. a to dopiero koło 13 września.
racja - cała nadzieja w w wynikach za półrocze i też jestem ciekawy, czy tak się stanie...
tylko oby nie było znów jak z jednosesyjnym wybiciem po komunikacie o zakończeniu kontroli skarbówki...
dziś była z rana podbitka na 1,54 i cały dzień jest mielenie akcjami po tej cenie plus minus 2 grosiki (podbicie na 1,56 było zrobione 2 akcjami!), byle kurs utrzymać na powierzchni, z dala od 1,48...
po wczorajszym anemicznym wolumenie (poza kwietniowym - to drugi najmniejszy w tym roku), dziś jest widoczne większe mielenie akcjami, ale kurs wciąż jest zabetonowany, a wielość transakcji na wolumenie po kilkaset akcji tylko potwierdza przypuszczenie, że popyt jest pozorowany, jak wiele razy tu było widać...
nawet pisać nie ma o czym...
właściwie to nawet dobrze, ze jednak jest tu ktoś, kto dba o podtrzymanie kursu oraz choć o pozory płynności i popytu, bo inaczej już dawno mogły być groszówki...
IMHO - gdyby miał być wiarygodny ten sygnał, to chyba musiałby być większy wolumen i - poprzez filtr kilku sesji - utworzenie na tym poziomie (1,58) nowego wsparcia...
poza tym - zaraz po podbiciu na 1,58 zaczyna się dokładanie akcji po tej cenie i wywalanie o grosz nizej
to mi wygląda, jakby ktoś wyciągał kurs za uszy, a jak tylko coś pojawi się na kupnie, to od razu jest zasypywane...
dlatego ten sygnał kupna wydaje mi się - na razie! - mocno reżyserowany przez kogoś, kto ma wciąż wiele akcji do wywalenia, a wczoraj być może sprawdzał, jaki jest rzeczywisty popyt... (ale to już nie jest twierdzenie, lecz tylko moje przypuszczenie wynikające z wcześniej tu obserwowanych podobnych zagrywek)
Dnia 2018-08-21 o godz. 10:45 mul_roboczy napisał(a): > Mozolnie i ospale . Powolutku ;)
tym razem wyjątkowo się zgadzamy...
jeśli wreszcie trend miałby się zmienić, to właśnie tak, jak napisałeś: mozolnie i powoli, bez wygłupów z mieleniem akcjami i niecierpliwego szarpania kursu za uszy...
wtedy zainteresowanie rynku i rzeczywisty popyt powinien wreszcie wrócić...
natomiast durakowate podbitki jedną akcją na close nie będą temu sprzyjały...
IMHO - teraz ważny nie jest szybki wzrost, ale budowanie mocnego wsparcia na co najmniej 1,58...
na razie za małe obroty żeby powiedzieć, że rusza. Myślę, że trzeba poczekać na większe obroty. Powinien być wyraźny skok w górę bo nie ma już kto sprzedawać a spółka nie doszacowana. Ale tak na prawdę wyraźny skok powinien być jakiś tydzień przed raportem a potem jak będzie większy zysk niż rok temu to rakieta. Ale nikt już nie zarobi z nowych inwestorów specjalnie dużo bo nie ma chętnych na pozbywanie się papieru :)
też uważam, iż są na razie za małe obroty żeby powiedzieć, że rusza i trzeba poczekać na większe obroty.
natomiast nie sądzę, by już teraz, bez jakiegoś ważnego powodu fundamentalnego (info o alibabie nie zrobiło wrażenia na rynku i trudno się na razie temu dziwić) powinien być ten wyraźny skok w górę...
transakcje i wolumeny z prawej pokazują, że jednak wciąż jest komu sprzedawać, choć spółka może wydawać się niedoszacowana.
uważam, iż ten naprawdę wyraźny skok jednak powinien być tuż po raporcie, a potem - jak faktycznie będzie większy zysk - wtedy powinno pozwalanie (bez durakowatych podbitek małymi paczkami), by popyt sam powoli windował kurs na rosnącym wolumenie...
krajobraz po sesji https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc
wciąż dużo stoi po prawej... wciąż dziwnie za dużo...
ale jeśli od teraz utworzy się wsparcie na 1,57 i w najbliższych sesjach (np. do końca tygodnia) kurs niżej nie będzie spadał oraz nie będzie mielenia walorem z podawaniem tlenu, to wreszcie, po tylu latach, zacznę z lekko optymistycznym sceptycyzmem postrzegać datę...
fundamentalnie niby jest OK i żadnych większych zagrożeń nie ma (nawet jeśli pojawiłyby się jakieś zawirowania w związku z roszczeniami larka i zaiksu, to one teraz nie powinny mocno wpłynąć na postrzeganie spółki przez rynek), więc teraz właściwie jest tylko problem z napływem kapitału, na co od dawna zwracał uwagę fox...
niemniej pytanie: kto wciąż wywala? nadal jest ważne i aktualne...
sredni inwestor i wykres to ra sama osoba ? widze po IP...
Ładny wynik dziś...
dalej zarabiam wykres, dzisiaj mój humor jest jeszcze lepszy niz wczoraj!
Dnia 2018-08-21 o godz. 18:37 ~Średni_Inwestor napisał(a): > > sredni inwestor i wykres to ra sama osoba ? widze po IP... > > To chyba potrzebne ci mocne okulary... :P
nie zwracaj uwagi na takie pajacowanie MM... on usiłuje być dowcipny...
tu np. też ktoś pod innym IP użył mego nicka https://www.bankier.pl/forum/temat_re-screen-chce-podwoic-ilosc-akcji-abc,29127571.html
a kiedyś utożsamiano mnie z kimś o nicku pol, bo akurat wyjątkowo w czymś byliśmy zgodni nt. daty, choć zwykle bywało inaczej
Ilu mądrali wysypało się po fakcie. Oczywiście wykresik przoduje i dalej się naśmiewa.
Nikt z was jakoś AT nie bierze pod uwagę a tam mamy piękne orgr.
Nie zależy mi wykres wcale na tym, żebyśmy się zgadzali, bo jak do tej pory tylko potrafiłeś się naśmiewać i krytykować.
Nagle delikatnie zmieniasz front bo prawdopodobnie nakupiliście z kumplami już odpowiednią ilość, ja cały czas pozostaje przy swoich założeniach i nie zmieniam się jak chorągiewka, w zależności od tego jak wiatr zawieje.
Ehh
Dnia 2018-08-21 o godz. 20:56 mul_roboczy napisał(a): > Ilu mądrali wysypało się po fakcie. Oczywiście wykresik przoduje i dalej się naśmiewa. > > Nikt z was jakoś AT nie bierze pod uwagę a tam mamy piękne orgr. > > Nie zależy mi wykres wcale na tym, żebyśmy się zgadzali, bo jak do tej pory tylko potrafiłeś się naśmiewać i krytykować. > > Nagle delikatnie zmieniasz front bo prawdopodobnie nakupiliście z kumplami już odpowiednią ilość, ja cały czas pozostaje przy swoich założeniach i nie zmieniam się jak chorągiewka, w zależności od tego jak wiatr zawieje. > > Ehh
znów hejtujesz?... akurat dziś pisałem bez ironii o dacie, a naśmiewałem się tylko z MM, który wciąż bezsilnie próbuje mi potargać sznurówki...
na razie ORGR wciąż być może, ale jeszcze nie jest i w każdej chwili może być zanegowane http://at.biznesradar.pl/5be798fc0a627db3db7445b62452a894.png
poza tym - zestaw powyższe z teorią dot. ORGR: http://www.bdm.com.pl/ispag/encat/glowa_odwrocona.html
ponadto nie tylko ja dziś pisałem, iż wolumen i obroty są wciąż zbyt słabe, by już dzielić skórę na nieupolowanym niedźwiadku...
mnie też nie zależy na tym, byśmy się zgadzali i nie z sympatii do ciebie dziś zgodziłem się z tobą, lecz z racji swej wiedzy i doświadczenia wobec dzisiejszej sytuacji giełdowej daty
tak samo zgodziłbym się, gdyby podobnie napisał kto inny...
ja nie zmieniam frontu pisania, to realia giełdowe daty się dziś ciekawie zmieniły, co na bieżąco komentuję, a nie jak ty, gdy zmieniasz danie zależnie od tego, czy masz datę, czy jej nie masz...
nie zaczepiałem cię dzisiaj, więc twoje powyższe infantylne insynuacje i fantazje są tylko kolejnym przejawem twego charakteru trolla i hejtera, gdyż nie umiesz pogodzić się z tym, że inni są od ciebie mądrzejsi...
zachowujesz się jak dzieciak, który chce być najważniejszy w piaskownicy, ale inni tak cię nie chcą postrzegać i nawet wprost ci pisali, iż jesteś pozerem, który chce udawać eksperta...
Wykres wykres twoje fantazje o swej wielkości i mądrości przejdą do historii forum daty :)
A jedyne co robisz to komentujesz bieżącą sytuację a przyszłościowo zachowujesz się jak specjalista z dm :
" szanowni Państwo teraz będzie spadać ale może jednak rosnąć "
Brawo ty !
Dnia 2018-08-21 o godz. 18:24 ~MM napisał(a): > sredni inwestor i wykres to ra sama osoba ? widze po IP... > > Ładny wynik dziś... > > dalej zarabiam wykres, dzisiaj mój humor jest jeszcze lepszy niz wczoraj!
źle widzisz - IP zupełnie inne... ale to bez znaczenia - jedni się podszywają pod mój nick, inni mnie z kimś utożsamiają... ot, normalne pajacowanie na forum...
myślisz, że jak ktoś użyje mego nicka, to zaraz jest mną?... ;) pewnie rozbawiłeś tym także średniego inwestora... ;)
a twoje zarabianie jest... twoje o ile faktycznie jest - klawiatura wszystko przyjmie... przypuszczam, ze na razie to jednak zmniejszasz (wirtualnie!) swe straty, bo watpię, byś kupował po 1,35...
ale zarabiaj - mnie nic do tego... tylko po co piszesz tyle kompromitujących cię bzdetów o niczym?...