• bez litości Autor: ~ajja [83.30.254.*]
    Sypią bez litości, kurs już poniżej wk. Spółka skupu z rynku jak rozumiem nie planuje.
  • Re: bez litości Autor: distefano [77.115.98.*]
    Altus TFI to musi być potężny fund skoro nie może wyciągnąć Clouda. Wystarczyłoby pewnie położyć ze 20 tysi, żeby wyciągnąć go w kosmos.
  • Re:spadek do bazy? Autor: ~ajja [83.30.140.*]
    Teraz to chyba już został tylko spadek do bazy, co za wałek.
  • Re: bez litości Autor: ~Bazyl [193.134.68.*]
    W jaki niby sposob? Sadzisz ze jakby kupili za 20k to ludzie by sie nagle rzucili widząc te fundamenty?
    masz rację
  • Re: bez litości Autor: ~ajja [83.30.150.*]
    To co się dzieje na kursie to jednak gruba przesada, spółka jest w dobrej sytuacji finansowej, nawet w trudnym okresie generuje zyski, nie ma długów, a notowania jak bankrut, chyba że o czymś nie wiemy a oni wiedzą i oddają pck.
  • Re: bez litości Autor: ~panda [31.11.214.*]
    zapewne wiedzą po ile obejmą emisje. :)
  • Re: bez litości Autor: ~Mysz [193.200.47.*]
    Dnia 2018-08-22 o godz. 11:45 ~ajja napisał(a):
    > To co się dzieje na kursie to jednak gruba przesada, spółka jest w dobrej sytuacji finansowej, nawet w trudnym okresie generuje zyski, nie ma długów, a notowania jak bankrut, chyba że o czymś nie wiemy a oni wiedzą i oddają pck.

to ja ci przypomne ze akcje tej spolki mozna bylo nabywac grubo ponizej 3 zł:)))))
    a wybrańcy narodu czyli pracownicy brali od groma po 10 groszy. Jak spółka pogrywa z akcjonariuszami i za plecami działa z Altusem to teraz są efekty.
  • Re: bez litości Autor: ~src [46.134.40.*]
    Na co ma być emisja? Zyski są a na koncie 19 mln?
    Jak to na co? żeby tanio objąć, później zrobić pompkę na niskim wolumenie i sprzedawać. Nie ma żadnego racjonalnego powodu do przeprowadzenia emisji, bo spółka nie potrzebuje kasy. Altus weźmie po 10 zeta a później zrobią skup akcji własnych i sprzeda po 20 i gitara, są do przodu. A kto by się przejmował tymi drobnymi.
    Jeszcze rok temu spółka robiła skup akcji ze średnią 60 zł. i uznawała to za dobrą cenę, jakby chodziło tylko o odebranie po taniości to czekaliby niżej. W dzisiejszej cenie kupiliby 5 razy więcej.
    ale tu nie chodziło o to, ale o to zeby Altus wyszedł w sensownej cenie. A teraz odkupił. Myslisz, że czemu on teraz wszedł, przecież nie musiał?
  • Re: bez litości Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Ale mi trzepanie papierem , raptem 2,5 tyś szt. nikt już tego dziada nie tknie , sam miałem papierki poniżej 19 zł i dobrze,że wywaliłem z jakimś marnym zyskiem. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dla mnie ta spółka to największa giełdowa zagadka. Albo będzie niebotyczny zarobek jak zaczną zarabiać jak wcześniej albo na rynku zaszły takie zmiany, że będzie klapa.
    Też tego nie kumam, na papierze nie wygląda to tak źle, robią reorganizację biznesu i trochę zamieszało w przychodach i zyskach.Za to kurs tragedia, jak wszystko uporządkują i wrócą na właściwe tory to dzisiejsze ceny to niezła okazja.Tyle że zaufanie do spółki siadło (przynajmniej moje) i to będzie trudno odbudować.
  • Re: bez litości Autor: ~szooler [90.174.5.*]
    Siedzą w new Conie po uszy,i widocznie lubią takie klimaty.
    Gdyby im zależało na wizerunku,już by się przenosili na główny parkiet.
    Zejście na jednocyfrówki jest kwestią dni.
    Co robić?
    Skubać jak oni, powoli czy czekać na samo dno,wasz wybór.
  • Re: bez litości Autor: ~spostrzegawczy [79.184.18.*]
    A czy dopuszczenie seri D,E,F do handlu nie było przygotowaniem do wejścia na główny parkiet?

Wygląda na to że afera z GetBack sprawiła że KNF jest nieosiągalny i wszystkie wnioski są albo pod ogromną lupą, albo przeciągane w nieskończoność - pewnie tylko dlatego nie są na głównym jeszcze.

Wg mnie, spółka ma realną wartość, ale nie umie się komunikować z rynkiem.
  • Re: bez litości Autor: ~szooler [84.78.26.*]
    Tak, niezły geszefcik z tym przetwarzaniem danych.A tu nagle wchodzą nowe wytyczne,i zgoła poukładany biznes okazuje się stabilny,jak ...domek z kart?
    W ostatecznym rozrachunku liczy się tylko kasa heh, i jeśli ciężko o nią na rynku,to najprościej jest obciążyć Kowalskiego?hmmm
    Zgadzam się, że spółka ma wartość,ale ...nie umie się sprzedać!
    Szukamy dna.
  • Re: bez litości Autor: ~Stefan [31.0.124.*]
    Nie bardzo rozumiem czego co nie którzy w tej firmie nie rozumieją.
    Przez ostatnie lata wykazywali puste zyski bo jeden (pewnie jedyny) kontrahent im nie płacił. Teraz się wycofują ze współpracy z nim a nowego kontrahenta nie ma. Raczej wyniki będą ujemne bo nie widać perspektyw na nowe umowy.
    Raczej wyniki będą ujemne?
    Nie,Stefan.Sam dałeś się zapędzić w kozi róg twierdzeniem,jakoby przetwarzanie danych w chmurze było ich jedynym biznesem.
    Z tego co mi wiadomo,to tak nie jest,przetwarzanie danych to tylko jeden z ich biznesów.
    Cash flow czyli przepływ gotówki idzie z wielu źródeł, choć nie są one tak rentowne jak computing(przetwarzanie).
    I owszem, może być, że skoro nie potrafili ściągnąć tych należności,to wszystko jest ładne tylko na papierze,a w praktyce mamy wirtualny zysk.
    Ja widzę w spółce wartość,tak jak autor postu wyżej.
    A propos dywersyfikacji źródeł przychodów,gdyby byli bardziej mobilni to uderzyliby w ten segment rynku, który obecnie jest hot,czyli gry.Nie siedzą w grach?!
    Byle badziewia na rynku są wyceniane grubo za samą tylko przynależność do segmentu gamedeveloping, więc jak?
    Wystarczy, że ktoś z zainteresowanych pochyli się nad sprawą i może być ciekawie.
[x]
CLOUD -0,27% 72,60 2026-03-12 15:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.