• To jest bez sensu Autor: kitano [91.198.150.*]
    To co tutaj się wydarzyło po premierze to jakiś kabaret.
    Przyrównywanie PD do Agony to jakaś pomyłka.
    Gra jest solidna, premiera udana, gatunek, to prawda ,niszowy .
    Większość recenzji jest dobra czy też bardzo dobra.
    Tytuł na pewno będzie się sprzedać w dłuższym okresie czasu.
    A tutaj wodospad.
    Dobra nauczka na przyszłość, na new connect kurs nie ma nic wspólnego z jakością produktu.
    Wystarczy bezpodstawna panika i wszyscy tracimy.
    Do tego te wszystkie negatywne komentarze tutaj.
    Dokupiłem, uśredniłem i czekam na odbicie które na pewno będzie.
    Ci wszyscy tzw. naganiacze na spadki wyrządzili sporą krzywdę posiadaczom akcji, samej grze i spółce.
    Bez sensu.

• Na Ci GAMES spek ma 60 % więc robią wirówkę--ub a tu CFG ff tylko 9% Autor: ~spekola [83.28.111.*]
    Walczą wiec o akcję i zaniżają a leszcze zamias dobierac to czekają lub odddają

Lada momet i tu bedzie odcieńcie od akcji wspomicie
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~Znawca [37.248.209.*]
    No ok, ale po ile sprzedawali akcje kilka miesięcy temu? To nie jest normalne, że akcje spółki rosną kilka razy w ciągu kilku miesięcy, bez jakiegoś fundamentalnie dobrego wydarzenia dla spółki.

Takim wydarzeniem byłby spektakularny debiut. Czy taki był? To dlaczego urosło KILKA razy?
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~JaCzekamJeszcze [83.145.152.*]
    Jak bez sensu??człowieku tu idzie skup akcji na mega.Trzeba mocno udezyć zeby leszcze oddali.Fundy i wieksi łaoki zacierają i zbierają co spadnie.Jak by chcieli to jednym pstryknieciem z paluszka tu by było 50 zeta.Al najpief trzeba potrzasnąć drzewkiem.Ja jeszcze czekam choć troche po 27.80 srednio zebtałem
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~robot [178.235.202.*]
    całkowicie nie masz racji, nie uwzgledniasz uwarunkowań inwestorskich ,mala plynność, duza kapitalizacja na start, solidny ale jednak niszowy produkt (jaką miał dać kapitalizację 1 mld?), społka dopiero bedzie szukać swojej rynkowej równowagi czyli relacji między fundamentami a ceną rynkowa i płynnością

ja ją kupię ale nie w tych cenach, jest jak dobra ciężarówka (do roboty a nie ekscytacji) ale wyceniana zbyt drogo
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~steamapp [37.47.107.*]
    A wiesz jak ja się czuję z moimi 2k akcji teraz? Nie oddam ale jak tak dalej będzie szło to sprzedaję PLW i koncze z giełdą. Na spokojnie z rodziną z solidnej pensji pożyję. Dla mnie to totalny przekręt na tej spółce poszedł. Tez mysle ze odbije bo po to go zrobiono. ALe moge miec urojenia oczywiscie.

takie recenzje a zrobili zwale bo steam mieszane 65???
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~Umytyprzed_obsraniem [109.173.220.*]
    Sytuacja opanowana,cieśle zbudowali dodatkowo dwie latryny,można walić z całej siły ,zupełnie na czczo i bez znieczulenia.
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~Melancholik [83.33.113.*]
    Podłączam się z moimi 1200 akcjami, albo to odbije albo zostawię na 3 lata do następnej premiery i kończę z giełda, bo tu idą takie przekrety że głowa mała
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    Dnia 2018-08-17 o godz. 09:50 ~JaCzekamJeszcze napisał(a):
    > Jak bez sensu??człowieku tu idzie skup akcji na mega.Trzeba mocno udezyć zeby leszcze oddali.Fundy i wieksi łaoki zacierają i zbierają co spadnie.Jak by chcieli to jednym pstryknieciem z paluszka tu by było 50 zeta.Al najpief trzeba potrzasnąć drzewkiem.Ja jeszcze czekam choć troche po 27.80 srednio zebtałem

Identyczne WYLESZCANIE na CIGu było po premierze ich SGW3--ktory tez podobny był SWIETNy a gra miał sie dobrze spzredawac w dlugim terminie---- według LESZCZY FORUMOWYCH

link 

Scenariusz zawsze jest TEN SAM ---EUFORIA pzred premierą jak Kurs jest POMPOWANY --a potem jak sie zwala to ZAPZRECZANIE że debiut FAJNY nawet Śwuetny tylko rynek wleszcza a AKCJI DROBNYCH.--taka AKCJA wzajemnego WSPARCIA zeby lepiej sie poczuc ze stratami jakie sie ZALICZA na danym KWICIE.

HEHEHEHEHEHE
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~normik [188.146.34.*]
    A cóż to się stało że nawet na Farmie zaczęli po tobie jeździć? Wszyscy mają cię dosyć hehehe.
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~jj [89.64.20.*]
    I co się dzisiaj dziej z Cig-iem?
    ha, czyli powinienem już kupować byś ty mógł zarobić, i równie optymistycznie oceniać sytuację co ty? otóż ja to widzę całkowicie inaczej i inaczej to postrzegałem dotychczas, a ty popełniłeś błąd i możesz mieć pretensje tylko do siebie, a teraz jak zwykle (typowy leszcz) zamiast wziąć to na klatę to płaczesz że niesprawiedliwe, przekręty itp
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~conan1986 [83.26.225.*]
    Zgadzam się w pełni. To co się dzieje to jakieś dziwadło. W sumie chciałem dokupić, ale przy takim zjeździe w dół to zastanawiam się czy nie poczekać. Ewidentnie to jest jakaś manipulacja i coś czuję, że tak samo będzie zasuwało to w górę.
    W CI Games jeden screenshot i poszło w góre o ponad 50%. Tam czekam i bardzo uważam, bo pewnie zaraz poleci 50% w dół. Natomiast tutaj solidne podstawy. MIeć takie oceny jak PD na Metacritic to marzenie niejednego developera, a tymczasem zjazd jak było to była jakaś spółka krzak. Kompletnie bez sensu. Ale może to spryciarze, którzy manipulują akcjami. Wykup za niską cenę, żeby później po ogłoszeniu wyników, że gra zarobiła, a zarobiła już na pewno mnóstwo kasy zarobić. Tym mi to raczej pachnie.
  • Re: To jest bez sensu Autor: ~PWfan [185.101.128.*]
    Panowie...

O to właśnie chodzi, o emocje, złe emocje. Proponuje myśleć SAMODZIELNIE. CFG to solidne studio, gra od trzech dni na pierwszej stronie Steam, na GOGu pierwsze miejsce od 72h. Gra jest trudna i wymagająca na początku a to dla wielu ludzi wystarczający powód aby się zniechęcić i dać negatywa. Dużo słabszy Hard West ma oceny powyżej 70%...

Nagle, bezinteresownie trolle piszą tu swoje mądrości, bo nie mają co robić?

Oczywiście jest ryzyko, ale ja uważam że te 500K na wszystkie platformy sprzeda się w ciągu roku bez problemu.
  • Re: To jest bez sensu Autor: kitano [91.198.150.*]
    Dzięki za odpowiedzi bo już zaczynałem myśleć, że ze mną jest coś nie tak, jako świeżak nie rozumiem czegoś.
    Sytuacja tutaj wydaje się wbrew logice, ten strach i panika niczym nie spowodowana.
    Przecież po co to sprzedawać? Szczególnie Ci co kupili za ponad 50, a na pewno tacy są.
    Kurczę, rozumiem ze z gamespotem nie zawsze trzeba się zgadzać, ale dali grze 9/10, przecież to hit.
    Na metacritic wysokie noty, sporo zachwytów.
    Gra sie podoba, będzie dopracowywana, będzie zarabiać, później promocje, nic tylko zacierać ręce.
    A tutaj atmosfera wielkiej katastrofy i bankructwa.
    Nauczka na przyszłość, kapitał niestety zamrożony.
  • Re: To jest bez sensu Autor: yhm [37.47.60.*]
    Zachowujecie się jak dzieci zagubione we mgle i to na własne życzenie. Zacznijcie racjonalizować. Spółka debiutowała po 12zł, a wy wyciągnęliście ją nawet na 55zł marzeniami jaki to hit będzie, że to drugie 11bit, co za bzdury. Wystarczyło trochę analizy, nawet tutaj na tym beznadziejnym forum ludzie pisali rzeczowe opinie jak sytuacja może wyglądać. Każdy kto choć trochę orientuje się w branży pisał, że to będzie dobra gra, ale żaden hit sprzedażowy. Mimo to sami wyciągneliście kurs z 12zł na 55zł, mało? Serio mało? Nie wiem ile tys musiałoby się sprzedać, aby uzasadnić taki kurs, a gdzie jeszcze rozliczenia z wydawcą, prowizje, opłaty licencyjne bla bla bla. A jak w końcu doszło do zejścia na ziemie z tej euforii, bo spółka była ewidentnie przewartościowana to nagle piszecie, że to przekręt, że koniec z GPW, że tutaj tylko wałki. A przecież to wy własnym zachowaniem daliście się sfrajerzyć i do tego pseudo przekrętu doprowadziliście. Przestańcie płakać jaki to nasz rynek jest zły, bo sami go tworzycie, określenie leszcze jest stosowane nie bez powodu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    widzisz jak Ci się podoba gra to sobie ją kup i graj, tu kupujesz akcje a tu pełen obraz nie jest już taki różowy, np. koszty których nie bierzesz pod uwagę, ale też technicznie słaba płynnośc (nawet jak na drobnego) choćby ten element jest słabością tego waloru, grubi przydzieli sobie akcje, zostawili 15% ff aby ulica mogła pompować kurs, to śmiech na sali i szukanie frajera
    Dnia 2018-08-17 o godz. 10:13 ~PWfan napisał(a):
    > Panowie...
    >
    > O to właśnie chodzi, o emocje, złe emocje. Proponuje myśleć SAMODZIELNIE. CFG to solidne studio, gra od trzech dni na pierwszej stronie Steam, na GOGu pierwsze miejsce od 72h. Gra jest trudna i wymagająca na początku a to dla wielu ludzi wystarczający powód aby się zniechęcić i dać negatywa. Dużo słabszy Hard West ma oceny powyżej 70%...
    >
    > Nagle, bezinteresownie trolle piszą tu swoje mądrości, bo nie mają co robić?
    >
    > Oczywiście jest ryzyko, ale ja uważam że te 500K na wszystkie platformy sprzeda się w ciągu roku bez problemu.

solodne studio ktore finasowalo sie z kolejnyc emisji akcji I patrząc na to kiedy wypuszca kolejna gre i na monetyzacje PD orz KOSzty ich gier to znowu bedą musieli pewnie za jakis czas poprosic o DOfinasowanie od akconariuszy.

i wlasnie dlatego Są te spadki z Kapitalziacji 150 MLn PLN ktora byla nadmuchana pod debiut PD.

Wcześniej czy pózniej zawsze przychodzi SPRAWDZAM czego wydaj e sie ze wielu ludzi nie KUMA.

pzreciez po debiucie TWOM 11 bit w 1.5 miesiaca mial przychod 15 MLN PLN i co?? pzrez kolejne 1.5 Roku mial wycene 150 MLn PLN.a TWOm pzrynisł im w tym czasie pod 40 MLN przychodu----- wiec nid wiem dlaczego DZIWICIE sie ze PD tak leci na ryj --dlazcego niby to jest takie NIEWIARYGODNE ? pzreciez jesli maja JAKĄŚ DRETWAUMOWE WYDAWNICZĄ jak F51 z GET EVEN albo BLO z OBSERWEREm to tu w ogle kasy mozecie nie zobaczyc z tego PD.

Pwoedzieli jaka UMowe maja z wydawcą? to w momencie tak spadajacej MONETYZACJi może byc Bardzo istotnym czynnikiem, czy w ogole jakies wpływy z PD beda ksiegowane w CFG.

• Re: To jest bez sensu Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Ciekawe - oczywiście ze przekręt w Twoim stylu, Dokładnie tak jak to pisałeś granie na emocjach ludzi i wmawianie im ze niestotne szczegóły są istotne. Piękna krecia robota. Ale ja nie oddałem akcji, ba sporo dokupiłem a to że się wkurzam to jest normalne bo musiałem przekroczyć moje zasady do ilości zaangażowanych środków. Teraz to będzie szło do góry sporo dokupiłem i moja srednia jest na tej chwili dobra do wzrostu.

Tak ze trole zapracowały tez dla mnie. Ale co się powkurzałem to tak jak na Agony - wtedy pięknie dobrałem za 100 - tylko ze emocje nie sa warte tych pieniędzy - bo pewnie skracają zycie.

Dnia 2018-08-17 o godz. 11:17 ~Steamapp napisał(a):
    > Ciekawe - oczywiście ze przekręt w Twoim stylu, Dokładnie tak jak to pisałeś granie na emocjach ludzi i wmawianie im ze niestotne szczegóły są istotne. Piękna krecia robota. Ale ja nie oddałem akcji, ba sporo dokupiłem a to że się wkurzam to jest normalne bo musiałem przekroczyć moje zasady do ilości zaangażowanych środków. Teraz to będzie szło do góry sporo dokupiłem i moja srednia jest na tej chwili dobra do wzrostu.
    >
    > Tak ze trole zapracowały tez dla mnie. Ale co się powkurzałem to tak jak na Agony - wtedy pięknie dobrałem za 100 - tylko ze emocje nie sa warte tych pieniędzy - bo pewnie skracają zycie.
    >

Ja inaczej to widze Krecią robte widze np w POMPOWANIU spółek ktore maja np 1.3 MLn pzrychodu z goier w 6 miesiecy nie widac u nich jakiś kolejnych produkcji ktore moga zmienic diametralnie ta sytuacje A jest na FALI "PLW" pompowana na np 50 MLN kapitalizacji Jak to jest z ULG.

ja widze krecia robote w CFG --gdzie na fali PLW i pompy pod debiut PD wydmuchano CFG na 150 MLN Kapitalzaicji podczas gdu niedawno PLW schodząc ponizej 50% zdecydowało sie zeby CFG wydrukował akcje inny wyceniajac CFG na 25 MLN PLN----Frajerzy?

Ta krecia robota wynika z tego ze POMPOWANIE ma pzrekonac ludzi że jest SUPER--cos jak NAPOMPOWANIE POD SCREEN CIga o 120 MLn PLN kapitalziacji w KILKA DNI.

To jest krecia robota ----ubieranie w akcje Leszczy.
[x]
CFG -4,00% 1,68 2026-04-28 11:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.