• Podsumowanie Autor: ~HanSolo [94.254.190.*]
    po półtorej doby sprzedaży mamy liczbę komentarzy na steam 323("wszystkie) i 67 na Gog(nie ujmuję podziału tu na wersje chińskie i rosyjskie ze względu na niszę Gog w tych krajach ok 10% komentarzy)
    Język chiński i rosyjski to 90/323=27% z średnią ceną 12usd= 45zł
    90komx70x45zł=0,3mln zł
    (233steam+67GoG kom)x70=21tys sztukx128zł(Polska to średnia dla reszty krajów, strefa UE ma np.po 36euro)=2,68mln zł
    sprzedaż na ps4 powinna kształtować się w okolicach 1/4 pc, czyli 7tys sztukx150zł=1mln zł
    Razem 3,98mlnzł przychodów
    Odliczając steam i marżę dla producenta i podatki+ zakładając zaostrzone wyliczenia odliczmy 50% na wszystkie opłaty
    wychodzi spółce 1,99mln zł czystego zarobku.
    Przed sobą mamy czw-pon z weekendem gdzie sprzedaż jest 2-3krotnie lepsza a nie ma na ten weekend mocnego tytułu któryby zagrażał PD.
    Od dnia premiery do pon rano(1,5doby+4doby) spokojnie z bardzo mocnym parasolem ochronnym można przyjąć 5mln zł do kasy spółki.
    Gra kosztowała 9mln zł a większość kosztów(5mlnzł) zwróci się po 5,5doby. Podczas premiery na XboX gra powinna się zwrócić w całości i od końca sierpnia zacząć przynosić już tylko zyski do spółki.
    Pojawiają się pierwsze patche i opinie zaczynają wzrastać.
    Jeśli ktoś myśli że do końca roku będzie tu 4mlnzł zysku i kurs jest przewartościowany to niech sprzedaje rano PKC, bo biorę wszystko

• Re: Podsumowanie Autor: ~Ja [94.254.190.*]
    sztucznie wywołana panika. Widać po TKO.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~XXX [89.76.78.*]
    Sztucznie nie sztucznie kurs dalej na -30% prawie i długo tam raczej posiedzi, chyba że poleci jeszcze niżej
  • Re: Podsumowanie Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Widac czesc towazystwa uciekla w poplochu. tak ja pisame rano zjazd z mozliwe ze juz po poludnu powrot.

Po obrotach widac ze zaden duzy akcjonariusz nie wychodzi z papiera i wadomo dlaczego. Tutaj wazne jest to co bedzie za kilka tygodni a nie dzisiaj rano.
    Oceny na MC sa powyzej oczekiwan 79/80. Oceny na Steam sie odbudowuja a to oznacza ze i sprzedaz wroci na wlasciwy tor.

Idealna sesja na dobranie akcji, co zreszta juz zrobilem...
  • Re: Podsumowanie Autor: ~orzel74 [31.0.124.*]
    Dokupione i niech się dzieje wola nieba.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Tehol [217.153.212.*]
    Dzisiaj to nawet ja się skusiłem na CFG, chociaż PLAYWAY też dokupiłem:)
  • Re: Podsumowanie Autor: ~HanSolo [94.254.190.*]
    gra na siebie zarobi i przyniesie zysk to wiadomo. Tyle że akcjonariat PlayWaya przyzwyczaił się do tanich gier, które mają przynosić zwrot kosztów już po dobie.
    Gry tego typu zwracają się dłużej, ale też przynoszą później zdecydowanie większy zysk ze względu na Long Sale i cenę jednostkową produktu.
    Za miesiąc dwa kurs może być 2x wyżej, ale niecierpliwi nie dają rady dotrwać.
    Spółka dla dojrzałych inwestorów, a nie spekulantów.

• Re: Podsumowanie Autor: ~efe [78.157.181.*]
    Ja jestem w szoku jak Stalin kiedy Hitler zaatakował ZSRR. Czekam na rozwój wydarzeń a mój kapitał zmniejsza się jak terytorium ZSRR
  • Re: Podsumowanie Autor: ~lol [146.185.157.*]
    Co ty nie powiesz. Szkoda że nie napisałeś jak sprzedawałeś po 46 czy wyżej.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    I własnie z tego powodu CFG leci na ryj a PLW też sporo traci na kapitalziacji.

Wyleszczanie przed ODpałem ----po debiucie.

czego to leszcz nie wymyśli , żeby sie pocieszyc.

• Re: Podsumowanie Autor: ~se_bi [213.61.145.*]
    Trzepanie frajerów. Zbijanie kursu i dobieranie od wystraszonych, a po południu lub jutro już jazda w górę.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~atom [77.254.223.*]
    Odpał XD, to będzie na F51, gra wyjdzie w EA pod koniec września, na horyzoncie gameplay, na który wszyscy czekają ;) CFG dało zarobić, czas na farmiaków ;)
  • Re: Podsumowanie Autor: ~HanSolo [94.254.190.*]
    komunikat ze spółki jak dzisiaj przydzie, że sprzedaż idzie zgodnie z założeniami to leszcze zostają na peronie
  • Re: Podsumowanie Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Ciiiiiszej Han, bo jeszcze dokupuje, niech sprzedaja...
  • Re: Podsumowanie Autor: ~ajak [91.145.129.*]
    Osuwanie sie w globalach steama po niecalych dwoch dobach tez zgodnie z planem? 270 pozytywow i 150 negatywow tez...
  • Re: Podsumowanie Autor: slaintemhath [83.23.143.*]
    Dnia 2018-08-16 o godz. 22:48 ~ajak napisał(a):
    > Osuwanie sie w globalach steama po niecalych dwoch dobach tez zgodnie z planem? 270 pozytywow i 150 negatywow tez...

potrafisz czytać ? 365 pozytywne komentarze,
    już ze strony ciężko przeczytać ? co za ludzie..
[x]
CFG 0,29% 1,72 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.