• Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Melancholik [83.33.113.*]
    Rety, co to za nagły wysyp negatywów na forum, spodziewaliście się sukcesu na miarę Xcom od niszowego studia. Gra okazała się spełnić wymagania większości z wielu powodów. Wysokie recenzje na meta, top 3 sprzedaż 1 dnia na Steam i top 1 gog.
    Mamy zarówno dobra sprzedaż jak i oceny.
    Ale nie!
    Na forum musi znaleźć się kilku mądrych co z gamingiem nie miało żadnego doczynienia. Spodziewali się 100% pozytywów na Steam i meta +90, sugerują się opiniami wystawionymi chwilę po premierze gry, która jest na 40h! Więc pierwsze miarodajne oceny będą w weekend.
    Dla mnie ta gra jest sukcesem jak na taka spółkę. Teraz studio musi walczyć tylko łatkami.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~steamapp [89.68.87.*]
    1. Nadal liczę na 70 po wydaniu patcha.
    2. Zobaczymy jak idzie sprzedaż gry. Tyle w temacie.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Tak [77.45.22.*]
    Gra jest świetna i ma przedni klimat. Tyle w temacie. Trole nic nie poradzą.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Asad [95.49.67.*]
    Gra jest longsellerem bardzo dobrze zrobionym (oprócz tłumaczeń). Po kilku patchach oceny podrosna. Rośnie nam drugi TWOM (oczywiście przesadzam conieco) ale trzeba poczekać i to mądrze poprowadzić. Mam nadzieję że się nie mylę.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    wszyscy tak mówią gra jest LONGSELEREm a potem te longselery się Kiszą

tak jak z HATRED było 3 K graczy online w debiucie a potem przez kolejen 3 lata maja ponizej 200 K spzredanych kopii.

naprawde niewiele jest taich gier jak TWoM czy HF gdzie maja napwade ciekawa monetyzacje z CZasem pomimo tylko Kilku K peak w debiucie.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Melancholik [83.33.113.*]
    Twoją jak i kilku twoich kolegów (spod 1 nicku?) Kolegów ma tylko 1 linie obrony, peak i kilka ocen na steamie wystawione kilka h po premierze...
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~steamapp [89.68.87.*]
    Moje odczucie są takie same i taktyka i tak się nie zmienia, bo nastawiam się na LT tutaj. Agony umarła pogrzebana negatywami ta gra będzie zyła i dobrze się sprzedawała a kolejny raport okresowy będzie fajny. Zle jest bo nie widzialem zadnych negatywnych przelanek przed premiera i bylem pewien pozytywnego przyjecia. Balem sie tylko o zbytnia komplikację a tu okazuje się ze wcale nie ma z tym problemu. Wolałbym jednak scenariusz z ocena 70 procent.

Martwię się o jakość innych gier PLW bo CFG miałem za prymusa.
    Mozliwe ze system oceny steam wyrwał się spod kontroli i nieobiektywnie szufladkuje gry - niewielkie bugi powoduja niewybaczalny hate u graczy i ci pisza opiie.
    Coraz bardziej rozumiem formę EA jako mechanizm obronny.

• Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~qwerty [109.196.85.*]
    Mnie razi to, że twórcy często podkreślali dopracowanie gry, mieli na to sporo czasu, testy też zapewne były intensywne, dlaczego wypuszczono grę w takim stanie, oczywiście wszystkich bugów nie da się naprawić przed premierą bo liczba specyfikacji komputerów i rozbudowa gry to uniemożliwiają ale tłumaczenia z translatora to niewybaczalny błąd. Z ciekawości ile kopii sprzedanych szacujesz do końca kwartału oraz końca roku?
    No właśnie problem jest taki z trolami że robią sieczke z mózgu. Normalny inwestor jak wejdzie na forum to sobie pomyśli że gra mimo że się dobrze sprzedaje i ma super opinie branżowe okazuje się klapą jak Agony co jest absurdem
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Glon [94.254.241.*]
    Jak maja sie.opanowac jak na forum i.tu i PLW co chwile ktos zaklada nowy watek żeby wywołać panike?
    Ja tez licze na 70 a nawet troche wyzej.. moim zdaniem bedzie dobrze jak wyjda patche.
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Asad [95.49.67.*]
    70 złotych rozumiem za akcję na jutrzejszym otwarciu?
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~Piotr [94.254.130.*]
    Oj żeby chociaż wróciło do 55 jak były nie dawno to będę mega szczęśliwym
  • Re: Ludzie opamiętajcie się! Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    Dnia 2018-08-15 o godz. 10:00 ~Melancholik napisał(a):
    > No właśnie problem jest taki z trolami że robią sieczke z mózgu. Normalny inwestor jak wejdzie na forum to sobie pomyśli że gra mimo że się dobrze sprzedaje i ma super opinie branżowe okazuje się klapą jak Agony co jest absurdem

2.3 K w debiucie peak to tak fajnie? szczegołnie ze to ejst turówka i że ludzie raczej nad nia dlugo siedza w czasie sesji growych . To nie ejstv takie wejscie na 1 Godzinke --no chyba że koś sie wkurza na grę . Pzreciez począt,owe 2 mapy( w tym jedna TUTORIAL) to juz pewnie ok 1.5 godziny grania z ogarnieciem bazy.

z ta dobra spzredaża to bym uważał

Zobacz na taki hatred jaki miał PEAK 3 k graczy ONLINE w debiucie a ile kopii po 3 latach sprzedał? ponizej 200 K kopii.

link 

zobaczymy jak szybko bedą spadali w bestach---nie zapominajcie ze obecnie to jedna z najbardziej martwych growych okresów wiec i spzedaz na steamie jest duzo gorsza niż w innych qwartałach tak ogólnie. --NP wyniki kwartalne 11 bit który miał non stop przychody fajne w ostatnich latakch potwierdxja,a ze 3 Qw ynikowo ze spzredaży TWoM był najsłanszy w stosunku do innych qw.

P.S . Tutaj niektorzy nawijali---- niech spzreda 50% tego co XCOM ----pzrecież biorac pod uwagę PEAK to tu jest 2% tego co miał Xcom. NA koksole tez kiepsko chyba sprzedaż idzie w EUROPIE jest 5 opinii na PSstore w USA jest 1 opinia na PSstore ---w DEBIUCIE to mowi samo za siebie tez.
    Nie potrafię czytać kogoś kto nie zna zasad ortografii itp, więc przeczytałem tylko ostatnia linijkę. Tragedia, normalnie tragedia, tylko 5 ocen na ps Store po debiucie, no tak, przecież każdy kto kupi grę, musi ja ocenić przed kupnem...
[x]
CFG 0,00% 1,70 2026-05-11 12:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.