Przygotowywana ustawa powinna postawić dęba włosy na głowie Kliniewskiego i Kalycioka!
przewiduje się:
-konfiskatę majątku przedsiębiorcy za każde naruszenie prawa przez podmiot zbiorowy np. spółkę. Do wykazania naruszenia prawa nie jest wymagane skazanie kogokolwiek za przestępstwo (art.5.3 projektu). Konfiskatę orzeka sąd na wniosek prokuratora również w tym przypadku, gdy przedsiębiorca uzyskał nieświadomie korzyść majątkową z przestępczego działania innego podmiotu (art.9). Pracownicy przedsiębiorcy, którzy doniosą na swoją firmę np. na „niezachowanie należytej staranności” (art.12 pkt.3) podlegają ochronie przed zwolnieniem i mogą uzyskać odszkodowanie od firmy do 1 mln złotych. Prokuratura może już w czasie postępowania wprowadzić ze skutkiem natychmiastowym zarząd przymusowy. Po wprowadzeniu zarządu dopiero sąd zatwierdza decyzję prokuratora. Prokurator może również bez zatwierdzenia przez sąd orzec zakaz zawierania umów, zakaz obciążania majątku, zakaz prowadzenia działalności i wstrzymać dotację lub subwencję. (Art.52)
I TERAZ WISIENKA NA TORCIE: Ustawa będzie dotyczyć również czynów popełnionych 10 lat przed jej wejściem w życie! (art.30).
biorą sie za wszystkich złodziei coś czuję że niebawem wzmianki o kerdosie będą https://businessinsider.com.pl/firmy/nieprawidlowosci-w-fachowcypl-akcjonariusze-winia-piotra-surmackiego/5hcmp6b
To napisz mi e-mail, to pogadamy.
Ludzie, trzeba się integrować i walczyć o swoje!
Mnie nie interesuje konfiskata mienia tych pseudo prezesów, mnie interesuje odszkodowanie.
Mam około 100k tego śmiecia i dla zasady chciałbym SPRAWIEDLIWOŚCI, czyli PinoKKia i Rambo na sali sądowej.
Jest dokument KNF, jest uchwała spółki i nic nie zrobiono!!!!
Z majątku spółki nic nie wywalczymy, ale pozew cywilny jest do zrobienia.
Oczywiście mówię o tych, którzy kupowali akcje w okresie, w którym KNF stwierdził nieprawidłowości.
Ne dajmy się!!!
pytanie mam, dzialacie cos aby odzyskać zainwestowane srodki? coś sie dzieje w tej sprawie? mam kontakt z inwestorem, ktory nie wiem czy i jak duzo jeszcze posiada tych akcji ale swego czasu miał tego naprawdę dużo, dowiem się i wrócę z tematem
Radca prawny przeglądał ostatnio dokumenty. Nie została już praktycznie ani złotówka. Nie ma pieniędzy nawet dla syndyka nie wspominając o jakichkolwiek zobowiązaniach idących w miliony. Nikt z pozostałych klientów umoczonych w kerdosa nie chce podejmować dodatkowych działań bo to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Skoro nawet prokurator nie ma paragrafu na tych cwaniaków to co pozostaje?
Skontaktowałem się z Nim. Ma nadal swój pakiet 3 095 597 (5,28%), aczkolwiek podchodzi raczej sceptycznie do możliwości ugrania czegokolwiek. Na czym opieracie nadzieję, że można coś odzyskać nie walcząc przez lata i bez nakładów dużych środków?
nikt nie mówi ze jest zadowolony, ale żeby walczyć z nadzieja zwycięstwa trzeba mieć jakieś podstawy, argumenty i środki, jak będziecie mieli argumenty i podstawy na sukces to się przyłączy
ale juz sie cos dzieje? macie jakiegos prawnika? dzialacie czy czekacie na tą nowa ustawę? jak wolicie dyskrecje to mozecie napisac na mojego maila gallileo_1979@wp.pl jak sytuacja wyglada, mnie temat Waszej spolki nie dotyczy wiec nawet za bardzo nie chce mi sie grzebac (mam wystarczajaco problemow ze swoją), a osoba o ktorej mowie nie ma skrzynki pocztowej, jak zajrzycie w ostatni akcjonariat powyzej 5% to bedzie wiadomo o kogo chodzi, bo duzego wyboru nie ma
Poszukuje osob poszkodowanych przez Kerdos / ja rowniez / , czy jest jakas grupa "walczaca" ?. Bardzo prosze o kontakt, moj tel.608-287-179, pozdrawiam Mira Wronska.
JA JUZ dawno pisalem.. trzeba zrobic z tej sprawy oredzie przeciwko PIS i zarasz rusza tylki..
W koncu to jest bubel prawny ktory wprowadzili i nawet nie wyszedl przy pierwszej sanacji.
Koniec koncow jesli Panstwo nic nie zrobi to mamy prawo ubiegac sie zadoscuczynienia z budzetu. Ewidentnie wszyscy nawalili po calej lini i puscili zlodziejow wolno... Chyba nie o to chodzilo ustawodawcy prawda?
Ja wiem ze toczylo sie kilka spraw odnosnie tej spolki ale nie wiem czy juz sie zakonczyly czy nie ? Trzeba skontaktowac sie z prokuratura ja moge udostepnic sygnature akt, i dopytac czy sprawa jest ciagle w toku czy nie..
Osobiscie uwazam ze kwestia ktora zawazyla skale bylo to ze pieniadze przeszly przez Luksemburg i tam sie rozmyly a do tych dokumentow prokuratura buntustanu nie ma dostepu i powstalo zgnile jajo ktore spychaja.
Dzien dobry, jestem rowniez poszkodowana przez Kerdos, chcielabym dolaczyc do grupy "walczacej", bardzo prosze o kontakt, moj telefon 608-287-179 , pozdrawiam Mira ..
Kiedyś robiłem akcje na forum, zgłosiło się kilka osób, potem zostały 3. Każdy chciał odzyskać pieniądze, ale tylko 3 osoby chciały wyrzucić kasę na adwokata. Z tego co kojarzę mija okres ważności sprawy
Dnia 2021-04-17 o godz. 23:30 ~RED napisał(a): > Kiedyś robiłem akcje na forum, zgłosiło się kilka osób, potem zostały 3. Każdy chciał odzyskać pieniądze, ale tylko 3 osoby chciały wyrzucić kasę na adwokata. Z tego co kojarzę mija okres ważności sprawy
Dojedziemy s.... on nawet nie zdaje sobie sprawy co z nim Temida zrobi. Takich prawi i sprawiedliwi publicznie powinni karać ku przestrodze.