• MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [37.248.152.*]
    Jestem WUJEK DOBRA RADA !!!

1. SYGNITY SA (43/2018) Uzgodnienie przez Emitenta warunków ugody sądowej ze Skarbem Państwa - Ministrem Finansów
    2. Strony zrzekną się wszelkich wzajemnych dalszych roszczeń związanych z ww. wezwaniem.
    3. Kare nie muszą płacić z kasy zostanie pomniejszone wynagrodzenie
    4. Umowa zostaje OKROJONA z niewygodnych modułów i wygląda że dążą do jej zakończenia !!!!!!!!!!

OGŁASZAM 6-8zł w sierpniu !!! i przepraszam że ugoda dopiero w sierpniu bo obiecałem na lipiec ;-)))

MOCYYYY PRZYBYWAJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Ale napakowałem we wory tego smiecia za 2,50;-)))))))
    PEREŁKA 2018 !!!!!!!!!!!!!
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [37.248.152.*]
    4 drinki potem ..........

Jestem na wakacjach i zarabiam kasę na papierach śmieciowych ... idę po następnego !!!

....

Wracać do domu, czy może kupić działkę nad morzem .... hmmmmm

• Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~123 [37.47.134.*]
    Te Twoje zarobki to jakaś fantazja. Nawet jakbys to od 2,50 caly obrót tym papierem zrobił, to zarobilbyś wlasnie na te 4 drinki.... A poza tym ta ugoda już zostala w kursie zduskontowana. Zobaczysz wyniki 3 kwartału, to się zdziwisz.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~scypion [95.240.172.*]
    Niezły numer - ktoś za to beknie, bo czegoś takiego to normalny świat nie widział. E podatki wykonane w 25% (może) ale za to wypłata dla Sygnity jak za 75%. Przekręt pieniędzmi publicznymi jak się patrzy. Pewnie trochę podratuje to sytuację spółki - ale to jest nie takie istotne. Ważne, że teraz każdy już widzi, ze nowa władza chętnie dzieli się nie swoimi pieniędzmi z kolegami z "biznesu"
    A e-Podatki tak jakby ich nigdy nie było.....
    Teraz tylko patrzeć jak PIS zacznie wydawać nasze pieniądze na jeszcze większe glupoty - przecież to nie ich...
    Pozostaje ci SYNU skoczyć z bolku lub zarobić na tym ;-)))))

Panie "123" proponuje analizę czerwca

SYGNITY - notowania spółki
    Kurs odniesienia:2,45 zł (18-05-28)
    Data początkowa:2018-05-29

Data końcowa:2018-08-03
    Zmiana:44,49%

Wolumen obrotu:531 722 szt
    Obroty:1,579 mln

Rozumiem, że ciężko teraz kupić jak było po 2,30zł ale nadal chcecie trollować ? widać że papier wróci na 6-8zł

300% było do zgarnięcia! wiadomo nie każdy łapie dołki ;-) ale zostało jeszcze 256% ;-))))))))))))))

• Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Ojciec_dyrektor [89.64.58.*]
    Wszystko moze sie zmienic ustaw SL na 1.13

Buachchchchca
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~ZUberek [5.172.239.*]
    Czuje, że będziesz miał minę nie tęgą w poniedziałek !!!

Taka łatwa kasa! Jak można tak marudzić ?

Skończy się jak na JSW urosło 100% - źle, poszło 300% źle skończyło się na 700% ale tylko nieliczni byli na papierze od dna ;-)))))))))))

Ja szykuje wory na szelesty ;-)

Będziesz klepał matę jak Najman ;-))))))))

Panie Zuberek, już od grudnia głosi pan nieslychane wzrosty tego papieru. Jego wzrosty i spadki nie msją nic wspolnego z sytuacją biznesową tej spólki. Jej przychodami, rentownością i wizją dzialalnosci. To wylącznie spekulacja. Ugody jeszcze nie ma, bo o niej musi zadecydować sąd. A to może potrwać w obecnej sytuacji polskiego sądownictwa. Tymczasem czekamy na sprawozdanie finansowe za 3 kw.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~moc [31.135.192.*]
    A ja powiem tak. Nie będę używał żenujących dla mnie słów : mega odpał , wory na szelesty itp. i szacował wzrosty w stylu 300 % .....
    Ale powiem co już kiedyś mówiłem - ta firma od dawna nie miała właścicela i "gospodarskiej ręki" która racjonalnie zaczyna wszystkim zarządzać.I ten własciciel to nie żaden fundusz itp. z "nieswoimi pieniędzmi" i zarządzającymi którzy jak nie wyjdzie to wzruszą ramionami , wezmą odprawę i pójdą do innego banku. Tutaj niemalże pierwszy raz w historii tej firmy jest ktoś kto włożył własne pieniądze i wykonał i wykonuje ryzykowną operację aby wyczyścic wszystkie syfy od lat zamiatane pod dywan i tuszowane przez poprzednich pseudo prezesów nie mających nad sobą żadnego nadzoru właścicielskiego.
    Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w końcu firma nie bedzie nazywana "Syfzgnity" a jej strategiczne projekty i produkty oraz doświadczenie we współpracy z odbiorcami z najwyzszej kategorii publicznej oraz dobre zarządzanie dadzą efekt w postaci odpowiedniej wyceny......
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [5.172.239.*]
    Jest MOC ...

Można ? Panie Sołopa, Genitalia i inne Trolle ;-))))

• Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [37.248.152.*]
    Będziecie klepać matę jak Najman ;-))))))))

• Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAA Autor: ~123 [37.47.134.*]
    Coś Ci panie Zuberek z poniedziałkiem nie wyszło. No nie, ty z pewnością zarobileś. Jak zawsze.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [91.231.168.*]
    Panie "123"

Czytam takie wypociny od dna 2,3zł, płacze od 3.0, skomlenie od 3,30 teraz mamy 3.7 nadal źle

Czy pan wie cze od czerwca papier ma już prawie + 50%    !!!

Ja jestem zarobiony ;-) Wy nawet nie podejmiecie tematu bo nie wypada wchodzić przy 4zł ;-)))))))))))))

Zarabiałem na szmatach Orange, PGE ale to SYG da mi zarobić KOKOSY ;-)))
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Gen_italia [94.254.145.*]
    Raczej zoptymalizujesz podatkowo sie na tym syfiezgnitym niebawem to nastompi. Duł bendzie głęmboki.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [91.231.168.*]
    Przełamanie 3,33 was tak rozjuszyło a miało być 1,33 ;-)))
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Gen_italia [94.254.145.*]
    Po fakcie to sie latwo piszę
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [37.248.153.*]
    Analizuj wpisy synu!!

Skup zrobiłem za 2,5-2,7

przy 2,3 zrobiłem idź na całość ;-) taki pewny jestem tej ugody

CZUĆ MOC !!!
    A skąd ta Twoja pewność. Powtarzam Ci już kolejny raz. Ten projekt jest realizowany w trybie zamowienia publicznego. Kilka firm przegralo ten kontrakt tylko dlatego ze S dalo znacząco niższą cenę. SIWZ nie zostala zrealizowana, to dlaczego ugoda moala by zamknąć sprawę. Zgodnie z ustawą kary są obligatoryjne. I sąd musi przy wyroku brać zapisy uzp poważnie pod uwagę. I jeszcze a propos twojego wpisu: zyczę tej spólce jak najlepiej, tylko niech będzie transparentna. Niech oglasza sprawozdania zgodnie z zapowiedzianymi terminami. Niech nie spekuluje kursem. Niech pokaze ze ma pomysł na biznes. Itd.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~TudzieżÓwdzież [145.237.225.*]
    123,

Mądre słowa, nareszcie obiektywne podejście do sprawy. Ze swojej strony dodam, że rynek dla Sygnity jest ciężki, ponieważ ma wielu klientów w sektorze publicznym. Wszyscy dobrze wiemy jak zmiana władzy co kilka lat zmienia podejście do zamówień publicznych. ePodatki rozciągnięte były na kadencję ponad 3 ministrów, każdy z góry patrzył sobie na ten projekt i każdy chciał wycisnąć z niego ostatnie soki . Pamiętajcie , że ostatnim winnym zawsze jest Państwo, prawo i konstytucja jest dla Społeczeństwa, nie dla Władzy.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~BOSS [83.16.135.*]
    123 - to strona rządowa zgłosiła rezygnacje z części modułów !!!

Sygnity się na to zgodzi i wszyscy są HAPY   
    Odpał będzie fizycznie po podpisani ugody.

Zobaczymy z czego ministerstwo zrezygnowało, ile będzie potrąconych kar itp.  ile wyjdzie na czysto.

Ważne aby zapłata nastąpiła w tym roku i dopiero wracamy na 8zł może ASSECO znowu zaproponuje 20zł ;-) 

123 - piszesz o SWIZ itp. ale to Ministerstwo  samo zmieniło SWIZ więc za co kara dla SYG? lub odwołania innych firm które brały udział w przetargu ?

tu masz źródło:

Resort finansów rezygnuje z centralizacji VAT i CIT - projektu, za który odpowiadała firma Sygnity.

link 

Teraz będzie ugoda -  projekt okrojony, kasa pomniejszona, wypłata! 

= KOKOSY 8zł

dalej

Nowa UMOWA !!!! Na utrzymanie i rozbudowę = MEGA  KOKOSY 10++

W Polsce tak to się robi!!!!!! Nikt nie jest stratny oprócz PODATNIKA ;-) PEŁNY SUKCES ;-)
    No wlaśnie, o to chodzi. Sąd będzie rozpatrywał również zachowanie ministerstwa. Zasadnicze pytanie, to czy Zamawijący moze sobie zmieniać SIWZ w trakcie realizacji zamówienia. Jakby inni oferenci przyjęli, ze zamawiający zmieni warunki, to rownież mogliby polożyć oferty o znacznie niższej cenie. To trudny przypadek i sądzę, ze tak łatwo i przyjemnie z ugodą nie pójdzie. Zawilosci prawnych jest sporo.
  • Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAA Autor: ~Zuberek [5.172.235.*]
    Panie kochany,

To jest Ministerstwo nikt im nie podskoczy ;-)

To nie pierwszy projekt który zostanie zakopany lub będzie niepełnosprawny ;-))

Był ePUAP lipa straszna nie działająca !!! ministerstwo dowaliło kasy jest ePUAP2 i dalej kaszana ;-)))

wszystko na "e" to tylko strata pieniędzy podatnika ;-)

• Re: MEGA ODPAŁ - jest UGODAAAAAAAAAAAAAAA Autor: ~TudzieżÓwdzież [194.93.124.*]
    Dobre wieści , wychodzą na prostą!
[x]
SYGNITY -0,97% 102,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.