Ludzie, aż smutno się czyta, w jakiej mgle tu siedzicie. Nie ograniacie, że Trigon traci co miesiąc setki milionów aktywów, a pozycja na Mediusie waży mu na wielu funduszach już 15% i więcej? O ile ta spółka nie jest kompletną wydmuszką to będzie zmuszony do sprzedaży swoich akcji, w sierpniu twierdzą, że będą starali się zbudować przyspieszoną księgę popytu. Niemal na pewno cokolwiek pójdzie pójdzie z dużym dyskontem do ceny z ostatnich 6 miesięcy, a wy opowiadacie, że będziecie zadowoleni z wzrostu o 50% w drugiej połowie roku. Zadowoleni to bądźcie jak nie spadnie 50% w drugiej połowie roku.
Znałem Getback. Jeżeli ta historia Cię nie nauczyła, ile warte są papierowe zyski w spółkach wierzytelnościowych to uśredniaj sobie, ale czeka Cię jeszcze długa droga w dół.
No i kto tym zarządza? Bo prezes pod względem CV wygląda dużo bladziej niż Kąkolewski, a chłopaki z Trigona, którzy kontrolują spółkę mogą mieć w związku z aferą Getbacku postawione zarzuty. Więc spróbuj uczciwie zadać sobie pytanie, czy więcej widzisz tu podobieństw czy różnic, zarówno w kwestiach osób powiązanych ze spółką, jak i magicznych wzrostów. BTW, gwoli jasności, to nie tyle Getback chciał to kupić co Trigon i Altus biły się o to, które sprzeda wydmuszkę i urealni papierową wycenę z kosmosu. Kto wygrał, wiadomo. Nie jestem jasnowidzem tylko osobą z branży funduszy, które życzliwie ostrzegała przed końcem miesiąca o tym, co się będzie działo. Dodam, że będzie się działo dalej.
Z Ambergoldu, z.Getbacka, z ideii premium itd ludzi się nie uchronilo, to i tu oczywistych znaków nie dostrzega. Będziemy oglądać zatem te show z popcornem w ręku. :)
w głównym poście wspominasz o tym że będą niby w sierpniu budować przyspieszoną księgę popytu, możesz podpowiedzieć skąd to info i jak myślisz po ile będą skłonni puścić całość bo kawałka raczej nikt nie kupi
Nic z tego nie wyszło prawdopodobnie. Zgaduję, że okaże się, że nikt poza prezesem nie był zainteresowany. Wszystkie "zdrowe" fundusze przerzucają do Skarbca, który pewnie już kontrolują, a "zarażone" Mediusem i innymi niepłynnymi tematami będą zapewne likwidowane.
niestety wsparcie jest nisko wiec obstawiam ze ktoregos dnia kurs runie na otwarciu z min 50% o bieżącej ceny a drugiego zapewne będzie poprawka i spadnie kolejne 30%. Trigon pewnie odda akcje za pol darmo czyli za 10% wartości z maxymalnej wyceny kiedykolwiek bo zamiast juz SYPAC i ubierac LESZCZY w DROGIE jeszcze akcje to sie czaja nie wiem na co.
Nie zobaczymy wysypu trigona. Sprzedaż/wysypanie na giełdzie tak dużego pakietu jest niemożliwa. Można sprawdzić że Trigon polskie perły ma prawo zlikwidować fundusz (zmienił status) lub ograniczyć umorzenia od grudnia ( najbliższy wykup kwartalny na który będzie można złożyć dyspozycje). Pewnie ograniczy umorzenia bo z wywiadu Marka Jurasia wynika że nie chcą likwidować i pewnie będą szukać kupna na te wasze kme
Dnia 2018-09-14 o godz. 02:45 ~SYPACZ napisał(a): > niestety wsparcie jest nisko wiec obstawiam ze ktoregos dnia kurs runie na otwarciu z min 50% o bieżącej ceny a drugiego zapewne będzie poprawka i spadnie kolejne 30%. Trigon pewnie odda akcje za pol darmo czyli za 10% wartości z maxymalnej wyceny kiedykolwiek bo zamiast juz SYPAC i ubierac LESZCZY w DROGIE jeszcze akcje to sie czaja nie wiem na co.
No i po co tak ciągle stękasz i kwikasz,nawet naganiac niektórzy MISZCZOWIE nie potrafią, ręce opadają, skąd to się bierze... Teraz to są drogie akcje....?? Miszczu giełdy, nie tak dawno te akcje sprzedawałem po 24 z groszami....Spółka jest zdrowa, Prezes konkretny, wyniki miodzio, zrealizowałem ponad 100% zysk, i gdyby nie GetBack, to pewnie teraz plułbym sobie w brodę, że trzeba było poczekac, bo kurs byłby na pewno dużo wyżej, aniżeli wtedy te 24 złote... Niestety, w każdym stadzie znajdzie się czarna owca (myślę o GetBack-u, to tak na wszelki wypadek jakbyś nie nadążał)... Afera rozlała gorycz po praktycznie wszystkich tego typu spółkach, jednym się dostało mniej, innym bardziej (patrz KME)... Ale zdrowa spółka zawsze sobie poradzi, prędzej czy później, niezależnie od przeróżnie naganiających trolli, siepaczy..., ups.sorki sypaczy... Pozdrawiam myślących i KME-fana...:)