• Podsumowując Autor: ~Katarzyna [83.20.222.*]
    Zakupiłam akcje PGM jakiś czas temu , chyba była hossa teraz tak jakoś stanęło.
    Poczytałam troche , ale nie bardzo kumam jaki ma być trend na tej spółce, czy w ogóle na coś czekamy?
    Moze cos przeoczyłam ale czy możecie mi podpowiedzieć czy spólka jest w oczekiwaniu na jakąs dobrą informację , bądź złą :/ lub cos sie szykuje w niedalekiej przyszłości ? proszę o poważne nakierowanie i może jakies linki, Powiem tylko ze zainwestowałam trochę pieniędzy w tą spółke i nie mam zamiaru z niej wychodzic nie zarabiając , mam czas ale jakies podpowiedzi by sie przydały. z góry dziekuję .
  • Re: Podsumowując Autor: ~student [89.64.55.*]
    spółka jest w długoterminowym trendzie spadkowym
    działanie prezesa (pozytywne) dają nadzieje, że ten trend zmieni się na rosnący
    parametry fundamentalne wskazują na bardzo niską wycenę tej spółki
    mała płynność zniechęca większych inwestorów również niektóre (egoistyczne) działania prezesa powodują brak zaufania stabilnych inwestorów i dlatego jest to spółka wysoce spekulacyjna
    pomimo tego wszystkiego jest nadzieja, że spółka może dużo urosnąć
    niektóre metody wycen tego rodzaju spółek dają poziomy kilkudziesięciozłotowe, tyle w temacie
  • Re: Podsumowując Autor: ~Car [89.64.57.*]
    No student nic dodać pięknie to podsumowales.
  • Re: Podsumowując Autor: ~Stefan [31.0.124.*]
    Które parametry wskazują na bardzo niską wycenę bo jakoś nie widzę ?
    C/z ujemne, roe i roa ujemne, c/wk 1,25 więc wszystkie wskaźniki fatalne.
    Ktoś ciemnotę wciska i to nie jestem ja.
  • Re: Podsumowując Autor: ~Prezes [46.134.94.*]
    A oprócz tego jednorazowego zdarzenia ocen wyniki ?
  • Re: Podsumowując Autor: ~Car [89.64.57.*]
    Jak byś trochę pomyślał to byś wiedział że na giełdzie kupuje się przyszłość a sprzedaje fakty. C/Z po wynikach za 2018 przy obecnym kursie wyniesie koło 3-4 co jest bardzo niską wartością. Przypomnę że spółki uważa się powszechnie za godnie wycenie przy c/z na poziomie 12-15.
  • Re: Podsumowując Autor: ~dedalus [94.254.170.*]
    A Ty jesteś alter ego Grzesia? ;)

Kurs rośnie, więc już nie można tak bez ogródek, że bankrut i spadnie do 1 zł. To teraz w taki bardziej wysublimowany sposób będziesz pisał swoje "mądrości"?;)
[x]
PMPG 2,42% 2,12 2025-09-26 16:29:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.