• kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~andrej [89.66.30.*]
    sima. kiedy pojawia się PP na kontach akcjonariuszy ? proszę o merytoryczną odpowiedź , przecież miała być dystrybucja akcji a chciałem dokupić za 0.20 groszy
  • Re: kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~messerschmitt [194.144.43.*]
    emisja została uchwalona http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2577802
    tylko nie została w sposób formalny wprowadzona w życie , nie dokonano pozostałych kroków aby zaistniała w praktyce (nie odbyła się) dzwoniłem do domu maklerskiego z ciekawości,żadnych pp nie zobaczysz

NIE WIEM ,myślę że prawdopodobnie cena nominalna wciąż oficjalnie może być 1,2zł zamiast 0,2zł i to mogło uniemożliwić przeprowadzenie ? (nie mylić ceny nominalnej ,rynkowej ,wg wartości księgowej i emisyjnej )

nominał może być 20gr rynkowa np 2zł(wynika z notowań) emisyjna wtedy 1zł(frajerzy się zawsze ubiorą) a wg wartości księgowej 2,12gr (teraz tyle wynosi)

...jak uchwalali to krzyk na forum,nie odbyła się to też krzyk...dobrze jest chyba wtedy jak jest 2 zł i można się drogo ubrać :D

...z technicznego punku widzenia to dobrze bo w obrocie pozostanie "mało" akcji i po bardzo niskiej cenie rynkowej
    względnie niewielki kapitał może mocno unieść kurs wtedy,gdyby strona popytowa zaczęła przeważać

rzadko spółka tej wielkości ma tak zaniżona kapitalizację ,C/WK =0,04 ,przychody roczne coś ok.40mln a kapitalizacja trochę ponad 2mln :D 2,3kwart mają najlepsze wyniki

http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/finanse?wlid=7577

p.s. myślę że szybko to co napisałem zostanie zepchnięte w dół , tajemniczymi wpisami wielo-nick'wca co nie raz sam ze sobą rozmawia

• Re: kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~messerschmitt [194.144.43.*]
    ...jeszcze jedno gdyby ta emisja akcji B ? przeszła w 100% to w obiegu byłoby 52mln szt a tak pozostanie 26mln szt
    czyli wartość księgowa na akcję zamiast 2,12zł przypadałaby ~1,15zł ...co i tak wiąż mega przecena bo na rynku mamy 10gr !

NIE WIEM , może zrezygnowali ? i poczekają na lepsze czasy,wyższą cenę rynkową ? i wtedy znów ogłoszą ?

....prędzej myślałem że emisja została celowo zaplanowana(i w drodze 2ga np.prywatna)przy "za niskim" kursie tak żeby spokojnie mógł ją objąć "outsider" w podstawowym i dodatkowym(5mln wlewa w firmę i 5mln w akcjach,potem kurs jest windowany) ...czyżby wciąż nie był zarejestrowany nominał 20gr tylko 1,2zł ?(tak ktoś z was pisał ??)

NIE WIEM :D

• Re: kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~veloptymista [77.114.93.*]
    Wystarczy na "bankierze" kliknac w ikonke "akcjonariat" Wedlug "bankiera" nominal nadal wynosi 1.20 ,podaja takze ze 28.05 obnizono nominal do 0.20 gr , natomiast w KDPW takich akcji jest 0 (slownie: zero)
  • Re: kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~gjhkdle [78.31.153.*]
    Ja bym dokupił, ale za 5 zl.
    Za 20 gr nie biere - za tanio.
  • Re: kiedy pojawią się PP na moim koncie ? mam tego sporo Autor: ~Mnx [188.146.68.*]
    pisalem MINOX SA --> DOCELOWO bankrut !! Zapamiętać to !!!
[x]
MINOX 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.