• Mały update Autor: ~Gallileo [79.185.63.*]
    Muszę powiedzieć że to był dość pracowity weekend dla mnie jeśli chodzi o Wikanę.
    Jak już wspominałem wcześniej skontaktowalem się z osobami, które organizowały porozumienia na Polcoloricie i Elektrimie. Od Pana Daniela z Elektrimu mam instrukcję jako powołać takie porozumienie. Z Panem Kamilem z Polcoloritu jestem umówiony na rozmowę telefoniczną. Ma mi opowiedzieć jak oni zaczynali i odpowiedziec na ewentualne pytania. SII wroci do mnie na poczatku sierpnia, bo mają sezon urlopowy.
    Wyslalem też 50 maili do ludzi, z ktorymi mialem kontakt z czasow batalii o Mastersa. Zrobilem też przegląd forów na Parkiecie i Stockwatch i wyslalem drugie 50 wiadomosci do ludzi, ktorzy się wypowiadali na watkach Wikany. Zobaczymy jaki będzie odzew. Trochę niepokoi mnie ze wiekszosc z nich przestala byc aktywna na tych forach w latach 2009-2013 co by sugerowało, że posprzedawali akcje albo zakopali je głeboko na swoich rachunkach. Mozemy miec tylko nadzieję, że jeśli sprzedali to nie trafily do slupow B., a do innych drobnych ktorzy uśredniają.
    Jak wspominalem nie chce nikogo namawiac do zakupow i nie powinienem tego od Was oczekiwac, ale moze naprawdę warto. Cena w tej chwili jest atrakcyjna, mozna sobie znacznie uśrednic jeśli ktos ma wysoką cenę, a czuję ze B. moze mieć duzo wiecej niż posiada oficjalnie. Jesli przekroczy 90% to jesteśmy umoczeni. Niech kazdy sobie przekalkuluje ryzyko co bardziej mu się oplaca. Widac, że zalezy im na trzymaniu ceny w ryzach miedzy 50 a 55. Ja zamierzam dokupować w miarę swoich mozliwosci. Obysmy sie tylko nie obudzili z reką w nocniku ze przespaliśmy ten ostatni moment, kiedy można jeszcze coś zrobić.

Kończę cytatem, na który wczoraj natknąłem się przegladając stare wątki Polcoloritu:

A co wszyscy robiliście jak kurs spadał ? Autor: ~BoB [87.205.93.*] 2015-07-06 23:11
    Ja w każdym  miesiącu kupowałem wyżej niż wynosił kurs dnia . Nikt nic nie kupował a teraz macie pretensje że PLT nisko stoi a stara baba prawdopodobnie puści nas wszystkich w skarpetkach.

Kilka miesiecy pozniej musieli zaczac walczyc na noze z oszustami

Pozdrawiam
    Gallileo
  • Re: Mały update Autor: ~Kkk [188.146.207.*]
    No to owocny weekend. Uznanie za zaangażowanie i determinację. Daj znać kiedyś co tam nazbierales poza spisem bo trochę nam brakuje dobry start byl ale teraz trochę słabiej juz. Widać że to co było w pierwszy dzień to stali bywalcy forum.
  • Re: Mały update Autor: ~Gallileo [79.185.63.*]
    A dziękuję, ale robie to też, a może przede wszystkim dla siebie. Lubię mieć swój los w swoich rękach, a nie jak ktoś pokroju B. będzie o mnie decydował dlatego wolę dmuchać na zimne.
    Co do ilości akcji to kilka osób na forum które deklarowało ze wystawią jeszcze tego nie zrobiły. Liczcę, że tak się stanie.  Mam tez 6 deklaracji mailowych, osob które nie wystawily akcji, ale mają  i popierają ewentualne porozumienie.  Nie sa to może duże pakiety ale tez cos. Jeden koles którego maila wylowilem na forum Stockwatch tez się do mnie dziś rano odezwal, ale na razie z informacją, że ma Wikanę i zapytaniem o szczegoly akcji wiec nie wiem iloma akcjami dysponuje. O  5% jestem spokojny, jak się zmobilizujemy nazbiera się, ale naszym celem powinno być 10%
  • Re: Mały update Autor: ~robertot [37.47.52.*]
    5% to wg mnie mamy bez najmniejszych problemów. Musimy zacząć szukać osób, które być może nie udzielają się na forum, mają zakopane i zapomniane na rachunkach jakieś pakiety i być może gdzieś w internecie zostawiły swój ślad. Ja na pewno pod koniec miesiąca dokupię kilka tysięcy.
    Są dwie opcje
    1. kupować
    2. szukac innych posiadaczy i informować o akcji
    Ja realizuje je obie. Co do zakupów to aktualnie jestem w  stanie kupować kilka tysięcy miesięcznie. Co do poszukiwań tak jak wspomnialem wczoraj zaczalem realizować ten plan, na początek wyslalem wiadomosci 50 osob ze skrzynki Mastersiakow i 50 z wątków Wikany na forach Parkiet i Stockwatch. Znacie jeszcze jakies popularne fora inwestorów giełdowych?
  • Re: Mały update Autor: ~kjeki [94.254.244.*]
    Tuman Buchajski nie rozumie że tym sposobem nie zbuduje dobrej marki skoro ludzie po forach się szukają z obawy o wydymanie, ale Tuman tego nie rozumie
    mechanizm jest generalnie tutaj bardzo prosty:
    - bedziemy kupowac (a chca utrzymac tą cenę) to będą musieli oddawać
    - nie będa chcieli oddawać to cena po której mogliby przeprowadzic wezwanie będzie rosła
  • Re: Mały update Autor: ~wujek [5.172.236.*]
    Powodzenia ,ale TY robiłeś podobną zadymę przy wezwaniu po 12 gr a efekty były zerowe miłego dnia
    Coś Ci się chyba pomyliło, wezwanie po 12gr było wynikiem dzialań SII, które znalazło uchybienie w dzialalnosci B. i zmusiło go do zrobienia wezwania w wyniku przekroczenia progu po polaczeniu z Mastersem. Ostatecznie trochę się wywinął bo zrobił wezwanie tak, że w zasadzie nie mozna bylo na nie odpowiedziec. Zaplacil zresztą za to karę KNF w wysokosci 600 tys zł. Ja ani nie protetowalem przeciwko temu wezwaniu ani nie bylem jakims wielkim entuzjastą. W kazdym badzrazie nie odpowiedzialem na nie. Ale za zyczenia "powodzenia" dziękuję
  • Re: Mały update Autor: ~roxette [77.114.15.*]
    Już macie o 26k więcej.Pzdr.
    dzieki roxette, mam pytanie czy to Ty komentowalas na stronce porozumienia czy to jeszcze ktos inny?
  • Re: Mały update Autor: ~roxette [77.114.15.*]
    Tak ja.
  • Re: Mały update Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    roxette prawdopodobnie wystawilas zlecenie tylko na jeden dzień zamiast do 31 lipca, bo dziś rano Twoje 26 000 zniknelo,
    aktualny stan:  byłoby 305893, a w takiej sytuacji jest  279893
  • Re: Mały update Autor: ~roxette [77.113.37.*]
    Moje oczywiście.Jeśli to ma jakieś znaczenie to powróci za chwilę.
    jeśli może to niech sobie wisi do tego umówionego 31 lipca :) będzie latwiej liczyc :) dzieki
    jeśli te 30 000 było Twoje to obawiam się ze znowu zniknelo
  • Re: Mały update Autor: ~roxette [31.1.198.*]
    Dnia 2018-07-25 o godz. 08:13 ~Gallileo napisał(a):
    > jeśli te 30 000 było Twoje to obawiam się ze znowu zniknelo

Pojawia się i znika...Jest znowu Gallileo.
    ok, dzieki
  • Re: Mały update Autor: ~Gallileo [188.146.45.*]
    Trochę beszczelnie wrzuciłem post z prośbą o kontakt mniejszościowych akcjonariuszy na facebookowym fanpage'u Wikany :) Niestety utrzymał sie minutę i usunęli. To samo zrobiłem na fanpageach Parkietu i Puls Biznesu. Na Parkiecie usuneli, na Pulsie wisi.
    Napisalem też maila do 6 najwiekszych biur maklerskich z pytaniem czy mogli by poinformowac swoich klientow majacych Wikanę o naszej inicjatywie . Odpowiedzli mi z mbanku ze niestety nie pozwala im na to prawo i "Biuro Maklerskie może przetwarzać dane klientów tylko w celach  określonych w umowach świadczenia usług maklerskich łączących klienta z BM"
  • Re: Mały update Autor: ~kjeki [94.254.246.*]
    I bardzo dobrze skoro Buchajski chce dynać drobnych to trzeba mu robić antyreklamę,
    Wrzuciłem jeszcze raz, tym razem bez maila i póki co wisi zarówno na Wikanie i Parkiecie. Na razie napisałem tylko, że szukam kontaktu z akcjonariuszami Wikany, bez szczegółów. Nie ma co niepokoić i zrażać klientów.
[x]
WIKANA -0,64% 7,80 2025-10-14 11:40:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.