• AT - Wikana Autor: ~obywatel-M [95.49.190.*]
    Analiza techniczna pozwala na uprawdopodobnienie przyszłych cen walorów spółki na GPW.
    Trzeba też podkreślić, że nawet najlepsi analitycy popełniają błędy, więc nigdy nie ma pewności, czy
    dana analiza sprawdzi się w 100%. Niemniej jednak wielu podejmuje ryzyko i na podstawie AT inwestują.
    Ja oprócz AT staram się przewidzieć przyszłość na podstawie zdarzeń zarówno w samej spółce jak i w gospodarce krajowej.
    Na ten moment uważam, że są pewne sygnały wskazujące na umiarkowany wzrost cen akcji. W dalszej perspektywie może być jeszcze lepiej, bo fundamentalnie spółka wyraźnie wskazuje na perspektywę rozwoju i nastawia się na zysk. Wykres także sugeruje wzrosty, np na wykresie miesięcznym wskaźnik RSI wygenerował sygnał do zakupów. Z moich obserwacji wynika, że najgorsze już za nami, natomiast wkrótce powinny nastąpić wzrosty po ogłoszeniu opcji strategicznych. Przełomowym momentem, będzie przebicie ceny 0,84 zł. a następnie 1,05 zł. W dalszej perspektywie cena powinna przekroczyć 1, 85 zł. z akcje. Pytanie co dalej ?
    Jeżeli spółka rzeczywiście nastawia się na spory zysk, to czekają nas kolejne wzrosty. Ja nadal wierzę, że Wikana powinna oddać akcjonariuszom zainwestowany kapitał, więc ceny akcji mogą wskoczyć na zupełni inne poziomy. Pozdrawiam.
  • Re: AT - Wikana Autor: ~Gallileo [79.185.63.*]
    Nie twierdzę, że nie warto kupować, zwłaszcza ze sam powiekszam regularnie swoj stan posiadania, ale jakie znaczenie ma analiza techniczna na spolce na ktorej w zasadzie jednym zleceniem na poziomie 30000 sztuk ktoś zablokowal przynajmniej na razie jakiekolwiek wzrosty i proby wybicia w gore. Dla mnie argumentem do zakupow jest przede wszystkim niepokoj przed tym ze B. przekroczy 90%. a jesli tak się stanie to zadne chocby najlepsze fundamenty nam nie pomogą jak nas wykupią przymusowo po 50gr. mam nadzieję, że sporo im brakuje, ale kto wie.
    Korzystajac z okazji zapytam:
    wystawiles swoj pakiet do arkusza sprzedazy po 100zł?
    planujesz dalsze zakupy?
  • Re: AT - Wikana Autor: ~Kkk [188.146.207.*]
    No i jestem tego samego zdania. Analiza techniczna to obserwacja na podstawie wykresow wskaźników powtarzających się schematów zachowań inwestorów . Przewiduje się zachowanie tłumu grupy ludzi. A na takich małych spółkach nie da przewidzieć się fanaberi jakiegoś pana B albo innego gościa co ma wolne kilkadziesiąt tysięcy bo taka kwota można sobie tu zrobić jakie się chce wskaźniki i swiece. My możemy tylko mieć nadzieję że pan B nie ma złych zamiarów i go trochę od tego odwodzić.
  • Re: AT - Wikana Autor: ~splash [94.254.253.*]
    Sprawa dla mnie jest prosta,kupuję i uśredniam,jeśli B.nas wykupi,stracę najwyżej kilka tys.a nie kilkadziesiąt jeśli tego nie zrobię,a jeśli nie wykupi to zarobię.A swoją drogą,to co B.zrobił na Wikanie a wcześniej Mastersie jest przekrętem i na pewno dobry prawnik znajdzie jakiś paragraf i sprawa skończy się w sądzie,może nie wygram ale zostawić tego tak nie można.Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: AT - Wikana Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    splash, czy ciągle na Wikanie? myślalem ze wyszedles kilka lat temu, bo dawno Cie tu nie było, a przynajmniej niż nie pisales.  pochwalisz się na skrzynce albo w zleceniach jakim pakietem aktualnie dysponujesz? CHcemy oszacować ile mniej więcej tutaj ma forum mamy razem
    Wczoraj się zameldowałem na mastersiakach i podałem ilość.Na forum się nie udzielam ale sobie oglądam i czytam.Jestem na bieżąco.
    aaa to Ty.. nie skojarzyłem po nicku, przepraszam i pozdrawiam
    Ukrywam się przed B. bo jeszcze mi krzywdę jakąś zrobi:)Pozdrawiam.
    po tym co zrobił z mastersem/wikaną to nie wiem kto kogo się bardziej powinien obawiać:)
[x]
WIKANA 0,00% 8,00 2026-05-29 13:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.