• Filantropia w PGE Autor: ~Tomasz13 [212.160.172.*]
    link 

Jak chcecie się wzbogacić, to macie szansę.
    Zapiszcie się do PiS-u i wymyślcie jakiś program ekologiczny, np. drewniane krzyżyki, albo drewniane różańce.
    Koniecznie do interesu wciągnijcie znanego działacza PiS-u, najlepiej posła.
    Sukces murowany.
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~realista [195.8.101.*]
    Nie wziąłeś rano leków? Chociaż patrząc na częstotliwość Twoich merytorycznych wpisów to chyba całkowicie odstawiłeś.

Weź sobie shorty na FW20, FPGE, itp. i ciesz się z zarobku oraz "porażek" obecnego rządu, bo obecnie to zakrawa na schizofrenię w Twoim wykonaniu ;-)
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Tomasz13 [212.160.172.*]
    Obelga z twoich ust, jest dla mnie komplementem. Nie wiem dlaczego od razu widać jaką partię popierasz. Według ciebie jestem schizofrenikiem i chorym człowiekiem, bo nie cieszę się z "sukcesów" rządzącej partii. Szczerze mówiąc nie chcę się kiedyś obudzić w kraju podobnym do Białorusi, czy Rosji. Tam też uważają, że mają demokrację i są ostoją praworządności.
    Twój guru mówi o takich jak ja, że są drugim sortem, najgorszym sortem, zdrajcami Polski, komunistami i złodziejami, gestapo, itd.
    Tak trzymaj.
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-07-20 o godz. 10:54 ~Tomasz13 napisał(a):
    > Obelga z twoich ust, jest dla mnie komplementem. Nie wiem dlaczego od razu widać jaką partię popierasz. Według ciebie jestem schizofrenikiem i chorym człowiekiem, bo nie cieszę się z "sukcesów" rządzącej partii. Szczerze mówiąc nie chcę się kiedyś obudzić w kraju podobnym do Białorusi, czy Rosji. Tam też uważają, że mają demokrację i są ostoją praworządności.
    > Twój guru mówi o takich jak ja, że są drugim sortem, najgorszym sortem, zdrajcami Polski, komunistami i złodziejami, gestapo, itd.
    > Tak trzymaj.

Kolega nie napisał Ci, że jesteś tym jak się sam nazwałeś pisząc, że ktoś Cie tak nazywa
    Kolega powyżej po prostu stwierdził, że odstawiłeś leki a takie zachowanie najwyraźniej Ci szkodzi
    zatem idź do apteki i wykup recepty
    ewentualnie zmień lekarza jeśli te lekarstwa które bierzesz mają taki skutek
    ten lekarz najwyraźniej Cie oszukuje
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~realista [195.8.101.*]
    Po co odpisywać, widać wyraźnie, że z objawy nasilają się z każdym kolejnym postem. Logicznie działający człowiek wychodząc z Twoich założeń (społecznych, politycznych, gospodarczych, etc.) idzie na krótko pod kurek i tylko czeka, aż wszystko się zawali. A zawali się przecież na pewno zgodnie z założeniami, więc wzór na pieniądz odkryty ;-)
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Lodzer [31.182.191.*]
    A skoro jest za PiS tak dobrze to czemu jest tak źle z kursem? Przypomnę że przed objęciem rządów przez PiS kurs był w okolicach 15. A co się w międzyczasie wydarzyło. Okradli akcjonariuszy mniejszościowych podwyższają wartość nominalną akcji, wprowadzają kasę że spółki na wsparcie górnictwa, różne fundacje nic nie mające związku z interesami spółki. Porzucili pisowskich pociotków do rad i zarządów na niespotykaną skalę... itd. Kurs za PiS spadł o 40% bez wypłat dywidendy. Czeski čez w tym czasie wzrósł o 80% i dywidendy płacił corocznie.
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-07-21 o godz. 20:54 ~Lodzer napisał(a):
    > A skoro jest za PiS tak dobrze to czemu jest tak źle z kursem? Przypomnę że przed objęciem rządów przez PiS kurs był w okolicach 15. A co się w międzyczasie wydarzyło. Okradli akcjonariuszy mniejszościowych podwyższają wartość nominalną akcji, wprowadzają kasę że spółki na wsparcie górnictwa, różne fundacje nic nie mające związku z interesami spółki. Porzucili pisowskich pociotków do rad i zarządów na niespotykaną skalę... itd. Kurs za PiS spadł o 40% bez wypłat dywidendy. Czeski čez w tym czasie wzrósł o 80% i dywidendy płacił corocznie.

Nikt z nas nie powiedział, że za PiS jest jak to określiłeś "tak dobrze" ale o co mu chodzi z tymi krzyżykami itp
    Ma wyraźnie jakiś uraz co do religi i być może jest rozwodnikiem, cudzołoży i jest wkurzony, że nie może sobie wziąć drugi raz ślub kościelny a przecież jak ktoś jest temu przeciwny to co mu przeszkadza, że inni taki biorą a on już nie, no i na chrzcinach źle sie czuje bo nie może być ojcem chrzestnym i na I komuni św bo ....
    sam zrezygnował z tej wspólnoty ale pretensje ma do niej o ....i tu nie napiszę bo nie wiem o co im może chodzić
    Ja nie chodzę do kościoła a jeśli to od święta i przy okazji a jakoś kler mi nie przeszkadza.
    Teraz jeszcze o tym wykorzystywaniu jakichś dotacji na przedsiębiorczość z dopłatami unijnymi i państwowymi na tzw startup-y
    Otóż zapomniał gościu, że to właśnie za PO brano kasę z państwowej kasy na pudełka do grzebieni z przegródkami i takie tam pierdoły
    widać zabolało go to, że obśmialiśmy ich i napiętnowaliśmy

Tia. Ciekawe hipotezy. Dobrze jest się pośmiać z samego rana.
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Ster [178.42.43.*]
    Obecna cena akcji to smieciowa choć fundamenty sa mocne.Jeżeli tak będą postepowali z akcjonariatem mniejszościowym ,że nie będzie dewidnety w spólkach energetycznych to trzeba zrezygnować z tych akcji. I niech się Tchórzewski cieszy. Odbije sie PiS przy najbliższych wyborach. Jest to poniżanie małych akcjonarjuszy
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Ech [31.178.32.*]
    PIS już sam nie będzie rządził, to pewne ale szkody jakie wyrządził nie będzie łatwo naprawić. Teraz pytanie , na kogo głosować w najbliższych wyborach bo opozycja jest daremna .
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~mmm1212 [37.47.0.*]
    Może zwyczajnie na mniejsze zło :)
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~Howg [37.47.25.*]
    Nie wiesz na kogo głosować? Wystarczy posłuchać polityków, ale nie z PiS i PO a raczej z Kukiz15 i Korwina
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~mmm1212 [5.184.56.*]
    Kukiz to w moim odczuciu zwykły pozer i karierowicz. Udaje antysystemowca, a potem wykupuje mieszkania komunalne za grosze i jeździ Audi Q7. Zresztą już coś tam przebąkiwali o ewentualnej koalicji z PiS. Skończyła się kasa z muzyki to wykorzystał nazwisko i poszedł do polityki. Takie jest moje zdanie, ale oczywiście nie wyśmiewam i szanuję to, że ktoś go popiera.
    Tu chodzi o merytorykę wypowiedzi na temat gospodarki a tych młodych partii głos jest zdrowy z ekonomicznego punktu widzenia
    Zdrowy bo nie mają szans na realną władzę. PiS przed wyborami też chciał znieść podatek od wydobycia kopalin, czyli partia głosiła zdrową obietnicę z punktu widzenia gospodarki. Doczłapali się do koryta i już nie dość, że podatku nie znieśli to zabrali dywidendę. Może się mylę, ale uważam, że posiadanie władzy zmienia i nie chcieliby rezygnować z wpływów w gospodarce.
    Według mnie polityką powinni zajmować się ludzie naprawdę bogaci. Coś na wzór Republikanów w USA. U nas wystarczy spojrzeć, że przychodzą z kredytami i starym samochodem na początku kadencji, a wychodzą z dużymi majątkami na koniec. Potem okazuje się, że w państwowym banku wiceprezesem jest człowiek, który wziął tam kiedyś kredyt i dalej go spłaca.
  • Re: Filantropia w PGE Autor: ~rekin [80.245.177.*]
    Jak spadnie jeszcze cena to chyba mogą dać wezwanie i będziemy musieli oddać że stratą.Bo chyba nacjonalizacji nie zrobią.
    Bo w Czechach szanuje się inwestora, którykupił akcje dokapitalizując spółkę a przecież o to w tym wszystkim chodzić powinno
    Ja zagłosuję na partię, która będzie najbardziej anty PiS-owska i będzie miała szansę dostać się do parlamentu. Nawet, jeśli to będzie SLD, czy Razem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.196.33.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PGE 1,84% 10,82 2026-04-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.