• TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! Autor: ~in [62.133.139.*]
    TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! (powinno być ;)) ale fundy i anale na pewno tego nie zauważą... że kolejne zlecenie (większe o 100mln od Comarchu ) wpada do koszyczka zamówień !!!
  • Re: TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! Autor: ~in [62.133.139.*]
    Tak , poza tym ....sam trochę dzisiaj sprzedałem .........ale to koniec promocji !!!
  • Re: TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! Autor: ~in [62.133.134.*]
    Anale potwierdzają :

Problemów z poprawą rezultatów nie powinni mieć przedstawiciele branży IT. – Największe szanse na poprawę wyników widzimy w Asseco i Comarchu, które powinny korzystać z osłabienia się złotego względem innych walut. Ponadto oczekujemy, że nastąpiła istotna poprawa w ilości kontraktów z instytucjami sektora publicznego, co przełożyło się na szybszy wzrost przychodów, a do tego implementacja RODO oraz split payment przełożyły się na większe przychody od przedsiębiorstw oraz z rozwiązań dla bankowości i finansów – przekonuje Karol Brodziński, analityk Erste Securities.
  • Re: TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! Autor: ~alek [77.111.246.*]
    Niestety tutaj nadal obowiązuje zasada, że każda wiadomość to zła wiadomość jaka by nie była.
    Nawet gdyby ACP zarobiło miliard dolarów to powiedzą, że oczekiwano więcej albo, że to jednorazowe.
    Tu musi stać się cud, żeby kurs tej spółki zachowywał się w sposób racjonalny.
  • Re: TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! Autor: ~in [62.133.134.*]
    Masz rację ..cuda to są na CDproj... C/Z = 105

Ale policz sobie wzrost o 12% i dywidendę 7% niecały miesiąc temu to masz prawie 20 % !! to jest bardzo dobrze ....
  • Ja nie oczekuję cudów... Autor: ~Romano74 [94.254.145.*]
    Ja nie oczekuję cudów od kursu, ja oczekuję coroczną dywidendę...i z tym mi jest dobrze :)

P.s. Dziś zakupiłem 200 sztuk i codziennie zwiększam swoje zaangażowanie. Czy na tym wygram? Hmm, póki co jestem zadowolony.
  • Re: Ja nie oczekuję cudów... Autor: ~alek [77.111.246.*]
    Bardzo dobra zasada pod warunkiem, że obniżka kursu nie przewyższy dochodu z dywidendy.
    Obecne ACP powstało w 2007 roku z połączenia Asseco, Softbanku i Prokomu wtedy kurs był 70 - 80 zł
    a w dalszych latach 50 - 60 zł.
    Przez te 11 lat ACP wypłaciło dywidendy na sumę 23,98 zł brutto (19,42 zł netto). Obecny kurs to plus minus 45 zł.
    Teraz zrób sobie bilans czy to takie atrakcyjne w przypadku Asseco
[x]
ASSECOPOL -1,16% 178,40 2026-02-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.