... Że kurs tak mocno się trzyma, przy tak słabych fundamentach, zadłużeniu , niepewności i zysku 0,02zł za 1 kw (8gr za cały rok o ile uda się otrzymać trendi i skarbówka nie dobije spółki) to już dawno powinno być poniżej 1zł /akcje. A jednak kurs bardzo mocno się trzyma i imho bardzo powoli spada. Trochę trzeba będzie poczekać zatem aby opłacało się toto kupić no chyba nikomu się nie spieszy :)
Dnia 2018-07-19 o godz. 11:38 ~janek napisał(a): > Za ten rok szykuje się 30gr zysku i zapewne całkiem niezła dywidenda :)))))))))) > Obserwujemy ostatnie podrygi naszego sypacza :)))))))))
Nigdy nie zmieniałem nicka zawsze byłem Średnim_Inwestorem. Pisałem głownie na parkiecie w wątku Fam-u ale jak zacząłem się udzielać kilka lat temu i ostrzegać ludzi to kurs poleciał za ponad 10zł na groszówki , później nastąpił przymusowy wykup akcji i wycofali spółkę z giełdy Dlatego szukam nowej spółki.
Antymanipulator: Jak byk widać w wynikach że za 1kw było 2gr zysku więc pisałem prawdę. Oczywiście mogę się mylić co do moich prognoz(rzadko niestety) i spółka pokaz za 2 kw 12gr/akcje zysku albo więcej . Wtedy faktycznie istnieje szansa na zahamowanie spadków w okolicy 1zł.
Ciekawy jestem jak ty wybierasz te nowe spółki skoro nie wiesz że największe zyski ABCData ma w IV kw ? :))))))))))))))))))) I jakoś nikomu nie przychodzi do głowy mnożyć je razy cztery :)))))))))
Bardzo dobrze sprawdziłem spółkę i proszę wyniki za 2016r:
1kw 0,058 2kw 0,024 3kw 0,023 4kw 0,032
Nie ma żadnych podstaw ani gwarancji aby twierdzić ze spółką będzie miała wyższe zyski w kolejnych kwartałach. Oczywiście jest to możliwe ale to typowe myślenie życzeniowe bez żadnych podstaw a nie reguła.
Bardzo słabo sprawdziłeś :)))))))))) Bo w kolejnych kwartałach było : 2017r 1kw 0,06 2kw 0,11 3kw 0,04 4kw 0,06
A to są następne kwartaly o których piszesz "Nie ma żadnych podstaw ani gwarancji aby twierdzić ze spółką będzie miała wyższe zyski w kolejnych kwartałach." :))))))))))))))
A ja życzę, tym którzy kupią po obecnych bardzo niskich cenach, zaliczkowej dywidendy w grudniu w wysokości 10gr :))))))))) I drugiej transzy za rok dwa razy większej :)))))))))
Dnia 2018-07-19 o godz. 13:18 ~janek napisał(a): > A ja życzę, tym którzy kupią po obecnych bardzo niskich cenach, zaliczkowej dywidendy w grudniu w wysokości 10gr :))))))))) > I drugiej transzy za rok dwa razy większej :)))))))))
O rety :))))))) Przy okazji sam sobie dobrze życzę :)))))))))))))))))