• Wykres, jak Pan uważa Autor: ~fox [83.25.1.*]
    gdzie te spadki się zatrzymają.
    1,50 pobite, nie widać żadnych przeciwwskazań do pobicia 1,40 zł, a spółka zarobiła w pierwszym kwartale 2 grosze.
    Pewnie kolejne kwartały będą lepsze, ale nawet gdyby 4 x 2 grosze, to gdzieś granica spadków powinna być.
    1 zł teoretycznie ? - nie uważam, że aż tam poleci, ale przyjmując najczarniejszy scenariusz w granicach rozsądku.
    Oczywiście pik w dół zawsze może być znacznie niższy, ale nie o pik mi chodzi.

No i uważam, że US został już zdyskontowany przy spadkach od 4,xx do 1,8x.

Spółka na jakiś majątek, personel, know how, kontrakty i kontakty, no i kapitał.

• Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: ~wykres [78.28.34.*]

nie widzę żadnej granicy...
    wszystkie wsparcia pękają od ogłoszenia dywidendy niemal w locie,

też uważam, iż nie widać żadnych przeciwwskazań do pobicia 1,40 zł...
    ZWŁASZCZA, ZE NIE MA CHĘTNYCH PONIŻEJ TEJ CENY

ciekawi mnie, co wtedy? dwa fixy? resplit jako ucieczka przed groszówkami?

ja jednak nie uważam, że US został już zdyskontowany przy spadkach od 4,xx do 1,8x
    to jest wciąż - IMHO - największy wizerunkowy i giełdowy (a może być i dla core biznesu) problem spółki

a konkurencja nie śpi, ani krajowa, ani zagraniczna

zauważ, ze wszystkie nadzieje związane z xiaomi, raportami o przychodach itd. - zostało zdyskontowane z rozczarowanie (na kursie)

• Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: ~fox [83.25.1.*]
    "konkurencja nie śpi, ani krajowa, ani zagraniczna"

Co uznałbym za zasadniczy powód spadków poza ucieczką kapitału i ryzykiem politycznym.
    Szczególnie zagraniczna.

No i czekamy na trupa z szafy, która jednak może okazać się pusta.
    Dużo będzie wiadomo po raporcie za II kwartał.

Dziwne też jest, że firma nie wykupuje się sama przy takim kursie.
    Bo jeśli byłaby warta np. 2,50 zł, o czym insider'zy muszą wiedzieć, a zwłaszcza zarząd,
    to najlepszą formą działalności byłby wykup własnych akcji.
    Ba, co tam przy wartości 2,50 zł, teraz nawet przy 2,00 zł.

Z tego wnoszę, że aktualna wartość na dziś nie może być nawet bliska 2,00 zł.

No, ale czekam.

Dnia 2018-07-18 o godz. 19:07 ~fox napisał(a):
    > "konkurencja nie śpi, ani krajowa, ani zagraniczna"
    >
    > Co uznałbym za zasadniczy powód spadków poza ucieczką kapitału i ryzykiem politycznym.
    > Szczególnie zagraniczna.
    >
    > No i czekamy na trupa z szafy, która jednak może okazać się pusta.
    > Dużo będzie wiadomo po raporcie za II kwartał.
    >
    > Dziwne też jest, że firma nie wykupuje się sama przy takim kursie.
    > Bo jeśli byłaby warta np. 2,50 zł, o czym insider'zy muszą wiedzieć, a zwłaszcza zarząd,
    > to najlepszą formą działalności byłby wykup własnych akcji.
    > Ba, co tam przy wartości 2,50 zł, teraz nawet przy 2,00 zł.
    >
    > Z tego wnoszę, że aktualna wartość na dziś nie może być nawet bliska 2,00 zł.
    >
    > No, ale czekam.
    >

poza wynikiem kontroli skarbówki - nie mam pomysłu, jaki truchło może wypaść z szafy...
    może faktycznie już nic w nie być, a spółka jest ignorowana za nietransparentność (np. gierki z dywidendą za 2016, niezrozumiałe roszady kadrowe, braki w absolutoriach czy wspomniane przez ciebie nieprzystępowanie do buy_backu po atrakcyjnej ku temu cenie)

do tego nauczka z actiona...

ale mnie dziwi jeszcze coś:
    - zerowa aktywność insiderów (chyba że wywalają bez komunikatów?), więc możesz mieć rację w przypuszczeniach co do wartości spółki...
    - wciąż brak zainteresowania spółką i brak poważnych zleceń (tych gierek z podawaniem tlenu nie liczę) na kupnie - ze względu na słabą płynność nawet najryzykowniejsza spekuła tego nie tyka od baaardzo dawna...
    - raport za 2Q i za półrocze - czy coś wyjaśni? oby...

dzisiejsza sesja była zaskakująco dynamiczna w wywalaniu, a taka dynamika (z pogranicza paniki) jakiś powód chyba ma, o ile nie było to tylko intensywne wywalanie resztówki przez jakiegoś grubasa rozczarowanego dołującą spółką...
  • Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: ~invest [31.1.70.*]
    Naprawdę fox liczyłeś na merytoryczną dyskusję ? Skoro nawet swego czasu analityk z szacownej instytucji napisał i się podpisał, że Lotos jest wart 0,00 PLN to czegoś innego oczekiwałeś od wykresika na Dacie ? Wg wykresika Data jest też warta 0,00 - tylko po co się nią cały czas interesuje ? :-) :-) :-)
    Dnia 2018-07-18 o godz. 13:57 ~invest napisał(a):
    > Naprawdę fox liczyłeś na merytoryczną dyskusję ? Skoro nawet swego czasu analityk z szacownej instytucji napisał i się podpisał, że Lotos jest wart 0,00 PLN to czegoś innego oczekiwałeś od wykresika na Dacie ? Wg wykresika Data jest też warta 0,00 - tylko po co się nią cały czas interesuje ? :-) :-) :-)

z tobą merytorycznie - o czym?
    o wielonawiasikach to pisz z jankiem ;)

a na razie to my z foxem mamy rację co do daty, ty zaś tylko jesteś wykresopłaczkiem piszącym swe zmyślenia...

pokaż choć jeden mój post, gdzie pisałem, że data jest warta 0,00...
    ale pisz i wypłakuj sie oraz myśl, że nie kurs spada, tylko deszcz... ;)

zobaczyłes znów 1,47?... - tak mi przykro... ;)

ale za to z jankiem będziesz tanio kupował po wypłacie dywidendy... ;)

• Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: ~invest [31.1.70.*]
    Wykresiku kochany - ja już ustawiłem kupno po 1,47 i się doczekać realizacji nie mogę :-). Może jeszcze i niżej spadnie - ale cena jest rewelacyjna dla mnie. Mogę się oczywiście mylić :-)
    Dnia 2018-07-18 o godz. 14:21 ~invest napisał(a):
    > Wykresiku kochany - ja już ustawiłem kupno po 1,47 i się doczekać realizacji nie mogę :-). Może jeszcze i niżej spadnie - ale cena jest rewelacyjna dla mnie. Mogę się oczywiście mylić :-)

investorku niekochany,
    jesteś chyba klonem janka - raz piszesz z kompa, a raz tel...
    ten sam sposób myślenia i pisania...

no i musisz być na dziś kilkadziesiat tysiecy złotych w plecy...

oczywiście mogę się mylić...;)

już 1,45... - tak mi przykro, ale dobrze, że kupujesz, czekają tu na takich jak ty... ;)
  • Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: ~fox [83.25.1.*]
    Przypuszczenia @Wykresa się sprawdzają, w odróżnieniu od przewidywań analityków.
    To jest fakt, a z faktami nie ma co dyskutować bez narażenia się na śmieszność.
    Co wcale nie znaczy, że muszą się dalej sprawdzać, lecz prawdopodobieństwo
    tego jest większe niż odwrócenia trendu na DACIE.

poza sprawą kontroli skarbówki, może juz nic w szafie nie być, ale po prostu jakiś (jakieś) fund(y) po prostu maj(ą) dość czekania na Godota i zwyczajnie kombinują by z tego wyjść z jak najmniejsza stratą, a cała zabawa ze spadkami wynika z faktu, iż do tej ewakuacji przyłącza się rozczarowana i mocno stratna drobnica, która chce odrobić straty na innych spółkach...

czyli zwyczajna giełdowa rzeczywistość z grawitacją kursu w tle bez spiskowych podtekstów...
    na close podbitka, by wyrysować świeczkę i żeby naiwni myśleli, ze to wzrost na wolumenie, bo juz nie spojrzą, po ile były dziś największe transakcje... ;)
  • Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: mul_roboczy [94.254.146.*]
    I dlaczego nas obrażasz zakładając, że jesteśmy naiwni kupując towar w promocji ?
  • Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: mul_roboczy [94.254.146.*]
    Czyż to nie jest przypadkiem popularne działanie troli ??
    słowo "naiwny" cię obraża?...
    a czujesz się naiwny?
    jeśli nie czujesz się, więc cię obraża...
  • Re: Wykres, jak Pan uważa Autor: mul_roboczy [77.255.106.*]
    Zakładasz, że każdy kupujący w tej cenie jest naiwny więc się nie wygłupiaj. Mimo wszystko na każdym kroku potwierdzasz że jesteś trolem, płatnym czy nie płatnym jednak trolem
    Dnia 2018-07-20 o godz. 21:57 mul_roboczy napisał(a):
    > Zakładasz, że każdy kupujący w tej cenie jest naiwny więc się nie wygłupiaj. Mimo wszystko na każdym kroku potwierdzasz że jesteś trolem, płatnym czy nie płatnym jednak trolem

napisałem, ze jest zwabianie naiwnych, a nie że każdy kupujący w obecnej cenie jest naiwny...

naiwnymi w mej ocenie są głównie tacy, co uśredniają od lat i myślą, że wreszcie złapią pana Boga za nogi i będą nagle bogaci (choć nie jest to wykluczone), od kilku lat zaklinają rzeczywistość i wyszukują lub wymyślają preteksty do naganiania siebie i innych na datę, bo ją kiedyś drogo kupili...

naiwnymi są też ci, którzy teraz kupili i myślą, że los actiona absolutnie im nie zagraża

naiwnymi są dla mnie ci, którzy ignorują trend, wielkość oraz intensywność spadków oraz to, o czym pisał też fox, qwerty, nikt i jeszcze kilku bystrzaków, którzy racjonalnie oceniają spółkę, niezależnie od tego, czy ją mają, czy (już) nie mają...

czujesz się lepiej, nazywając mnie trollem?... ;)
    to coś zmienia?
    przez to czujesz się lepszy czy madrzejszy?

różnie mnie nazywali i wyzywali...
    sądzisz, że mnie tym zdyskredytujesz czy zniechęcisz do pisania?
    znów katatymia...
    a może mam odwzajemnić się jakimś epitetem? tego chcesz? po co?

a słowo "troll" należy pisać z podwójnym l...
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.