• Co to sie stalo Autor: gurusamaprawda [37.47.84.*]
    Ktos moze mi to wytlumaczyc, dzieki
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~kabanos [46.112.176.*]
    A czego nie rozumiesz?
  • Re: Co to sie stalo Autor: kristofer58 [84.40.214.*]
    A co mogło się stać, katastrofy nie było szulernia zrobiła swoje i jedziemy do przodu(a ty nie udawaj zdziwionego,przecież też należysz do tej samej kliki)he hehe.
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Andrzej [94.254.189.*]
    Nic się nie stało. Wszystko w normie.
    Jak łgali tak łgają. Jak leciało, tak leci (może troszkę szybciej, ale co tam...). Nic ciekawego, stara bida...
    Dnia 2018-07-14 o godz. 10:47 ~Andrzej napisał(a):
    > Jak łgali tak łgają. Jak leciało, tak leci (może troszkę szybciej, ale co tam...). Nic ciekawego, stara bida...

A ty trolu wyluzuj trochę, cały tydzień się napracowałeś,nie dają wam wolnego w tej waszej szulerni ???.

• Re: Co to sie stalo Autor: gurusamaprawda [37.47.84.*]
    Bo powiem szczerze, po jakiego chu... duza rura, jak zbytu jeszcze takiego nie ma
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~wojtek105 [89.230.204.*]
    oczywiście , a obyło sie bez inwestycji , bo niestety cash problem....
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Xxx [5.174.90.*]
    pisałem o tym juz, ze na tym etapie jest zbędna większa jak i tak maja powyżej prognozy 74% a jak za rok bedzie większy zbyt to dokładają dodatkowe o tej samej średnicy i gitara
    Twierdzisz, że są w stanie dołożyć kolejną rurkę z dnia na dzień?
  • Re: Co to sie stalo Autor: gurusamaprawda [37.47.84.*]
    Ta na ta chwile jaka ma przepustowosc? Ale widać że nasza mafija eex, z którą nie mam nic wspolnego, a tylko pisza na mnie, znow zrobila aktywacje
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~xxx [5.174.90.*]
    No i po co udajesz nieogarnietego...maja przekroczona prognozę o 74% na ten rok a dołożenie kolejnej o tej samej średnicy jest o wiele prostsze
    Tak na szybko przepustowość teraz 8700 po zdublowaniu 17400
    Poza zmianami dokonanymi przez Spółkę pomiary wykazały, iż ze względu na większą niż pierwotnie deklarowana przez elektrownię prędkość przepływu pulpy, osiągnięto w rzeczywistości zasilanie zakładu pulpą na poziomie zwiększonym o 74% w stosunku do prognoz. Opracowana została również koncepcja zduplikowania przyłącza mniejszej średnicy w przyszłości bez konieczności dokonywania znacznych przeróbek. Podwójne przyłącze mniejszej średnicy rodzi znacznie mniejsze wyzwania technologiczne w stosunku do pojedynczego przyłącza zwiększonej średnicy.
    Cały czas upierasz się przy tym, że z mniejszą rurą płynie więcej mikrosfery niż większą. To nie jest prawda, tłumaczenie byłoby chyba nie na miejscu.
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Xxx [5.174.90.*]
    Przeciez ja nigdzie nie napisałem, ze przez mniejsza płynie więcej niż przez większa...
    A tak na marginesie rura rurą a i tak najważniejsza jest w tej układance moc zasilania z elektrowni
    Prawdopodobnie odwołałeś się do moich wyliczeń, które przedstatwiłem parę dni wcześniej, ale to jest jeden ze scenariuszy, prawdopodobnie zbyt optymistyczny.

W tym roku planowali pozyskać z Astany 5000 ton mikrosfery, przy założeniu: H I rura o średnicy 10cm, H II rura o średnicy 40 cm. Jeśli cały rok będzie działać tylko rura o średnicy 10 cm, to czy jest realne pozyskanie 8700 ton surowca? Odwołując się do 8700 ton, zakładasz, być może nieświadomie, że mniejszą rurą popłynie więcej niż zakładali gdy połowę roku mikrosfera popłynie mniejszą rurą, a połowę większą rurą. W zeszłym roku pozyskali 2800 ton rurą 10 cm. Ciśnienie było identyczne jak w tym roku. Fakt, że nie pozyskiwali cały rok.

Reasumując, pozyskanie małą rurą 8700 ton w tym roku jest bardzo mało prawdopodobne, a co ważniejsze, nie trzyma się kupy.
  • Re: Co to sie stalo Autor: gurusamaprawda [46.134.81.*]
    Docelowo ile bylo zakladane bo zapomnialem ,?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.40.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    A ty trolu wyluzuj trochę, cały tydzień się napracowałeś,nie dają wam wolnego w tej waszej szulerni ???.

O jakiej szulerni piszesz krzysiu bekso?
    Piszę między innymi o tobie Andrzejku,wyrastasz na trzecią siłę szulerni,z resztą macie tyle nicków i IP,kto by to ogarnął ja robię swoje wy robicie swoje,tylko jest mała różnica wy chcecie za wszelką cenę wyleszczyć a ja kożystam na tym.
    W ogóle mnie nie interesują ludzie twojego pokroju krzysiu. Nie radzisz sobie z emocjami, a płacz i skomlenie pomaga na krótką metę, a w długim terminie przyniesie wstyd przed samym sobą i upokorzenie...
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~kabanos [46.112.176.*]
    Tak jak tobie na pmi czy rubikonie. Ale wesoło się robi.
    Garbage zamienił się w Andrzejka hihi.
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Bastek [31.60.117.*]
    Dlaczego oszukac to wam take wazne
    Deficyt intelektualny w połączeniu ze spadkiem akcji Eko, to dwa minusy, a te, jak wiadomo (nie wszystkim) dają plus. To jest wytłumaczenie dlaczego naganiacze cały czas widzą że wszystko jest OK. Pozbądźcie się jednego minusa (deficytu intelektualnego) zostanie jeden minus, na akcjach i zobaczycie, to co wszyscy inni.
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Gosc [94.254.225.*]
    Na Eko efekt strusia - nie sprzedam ze stratą.Tu nie ma zagrożenia...Spółka o tickerze ECA wypłaca dywidendę. Spokojne wakacje i dywidenda tuż po nich.
  • Re: Co to sie stalo Autor: gurusamaprawda [89.64.6.*]
    NIe wygląda to ciekawie, przychody największe od tylu lat, a tu strata -200tys zł po Iq, czy ktoś czytał z was dobrze raport i może to wynika z dokończenia inwestycji ?
    C/WK jest już no 0,7
    Powiem wam że ciekawie się zaczyna robić, tylko czy to już teraz czas na kupowanie ;) Niech tylko pokażą dobre wyniki to będzie jazda, ale kiedy to będzie ;)
  • Re: Co to sie stalo Autor: ~Andrzej [91.241.32.*]
    Co się stało? Wybudowano farmę wiatrową w strefie bezwietrznej. Zakład do produkcji wody w proszku. Basen na pustyni. Most gdzie nie ma rzeki. Solarium w Afryce. Drabinę bez szczebli. Kwadratowe koło. Klucz bez zamka. Kłódkę bez klucza. Nieświecącą żarówkę. Jednokolorowy telewizor. Puszkę bez otwieracza. Wiadro bez dna. Sitko bez dziurek. Lodówkę, która nie chłodzi. Świeczkę bez knotu. Wykopano studnię, w której nie ma wody.
[x]
EKOEXPORT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.