• jeszcze tylko rok ! Autor: ~rex [77.112.125.*]
    Ludzie musimy jeszcze wytrzymać ten jeden rok !
    Tylko obenoość na wyborach obowiązkowa !!!!!!
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Alan [89.191.152.*]
    Dokładnie tak !!!
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~yyy [178.217.195.*]
    w pelni podzielam ta mysl i w nowym Sejmie powinna powstac komisja do zbadania przyczyn dewastacji spolek energetycznych na gieldzie a zwlaszcza pge,dlaczego przy tym rzadzie drobni inwestorzy tyle stracili,ktos musi wytlumaczyc ta sytuacje ze za poprzednie rzady akcje byly po20 zl ,a przy tym ledwo utrzymuje9zl
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    ooo
    i same zielone łapki
    chyba sami sobie je klepiecie bo mam tu dla Was tak dla przypomnienia
    https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sprawa-senatora-misiaka-pachnie-wielka-afera,89571.html
    i jeszcze tutaj jakbyście chcieli gdzie indziej inwestować
    https://gf24.pl/wydarzenia/kraj/item/476-o-czym-milczy-kghm

przypominam Wam bo Wy macie krótką pamięć i rozum
    to na komisji Amber Gold wykazaliście
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~xls [109.196.33.*]
    "Ludzie musimy jeszcze wytrzymać ten jeden rok !
    Tylko obenoość na wyborach obowiązkowa !!!!!! "

Zgadza m się i popieram. Obecna władza  kleptokrację, czyli państwo złodziei
    zmieniła na demokrację. Dla nas wszystkich mnie ma nic lepszego. Brawo PIS
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Tomasz13 [79.185.129.*]
    Dobre sobie. PiS i uczciwość. Niezła prowokacja. PiS niszczy Polskę i grabi wszystko na potęgę. Według nich wygrali wybory i im się należy, jak mówiła Szydło.
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~xls [109.196.33.*]
    piszesz PIS a myślisz PO i totalna targowica.
    wszystko CI się pomyliło. jak się wyśpisz może nie będziesz myślał jak bałw an Kriisss
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Tomasz13 [212.160.172.*]
    Mówimy – Kaczyński, a w domyśle – partia, mówimy – partia, a w domyśle – Kaczyński.
    Mówimy PiS - myślimy stadnina koni, mówimy PiS - myślimy Trybunał Konstytucyjny, mówimy PiS - myślimy SKOK Wołomin, mówimy PiS - myślimy skok na spółki SP, itd.
    Swoją drogą myślisz schematami jak typowy zwolennik PiS-u. Jak ktoś nie popiera PiS-u, to musi być na pasku jakiejś partii.
    Musisz się oswoić z myślą, że są ludzie, tacy jak ja, którzy nie popierają żadnej partii.
    Aż chce się powiedzieć: człowieku, ogarnij się, zacznij myśleć, bo obudzisz się w drugiej Białorusi.

• Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Dew [91.236.7.*]
    No to kto? Kogo wybierzesz do rządzenia? Pewnie Ty jesteś najlepszy i najuczciwszy...wogóle naj? A może tęsknisz za tymi POprzednimi? No, ci byli święci...
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Jery [37.47.102.*]
    Tylko pustak nie może zrozumieć,że obecna zwała na GPW to efekt poczynań poprzedników.OFE musi co miesiąc sprzedać akcje za ok 800mln aby dokonać wpłat do ZUS na tzw. suwak.
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~ech [31.178.32.*]
    Zagłosujcie na mnie , nikt wam tyle nie obieca co ja :)

• Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~Karol [89.231.88.*]
    Ja będę na pewno pamiętał. Choć na nich głosowałem to po tym co zrobili ze spółkami SP nigdy już mojego głosu nie dostaną.
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~JohnDeere [86.63.111.*]
    Dnia 2018-07-13 o godz. 16:16 ~rex napisał(a):
    > Ludzie musimy jeszcze wytrzymać ten jeden rok !
    > Tylko obenoość na wyborach obowiązkowa !!!!!!

reksio a ty zauważyłeś w ogóle że zajumano nam z OFE 153 mld zł ? wprowadzono suwak ale też wprowadza się PPK ? za rok będziesz marzył o cenie 9,4zł bo 14 będzie wsparciem --- rok wyborczy 2019 mówi ci to coś?
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~karol875 [37.248.162.*]
    Ja jestem za PiS i tak wygra nie ma innej partii która by mogła rządzić dobrze nie ma co ukrywać napewno nie po i PSL złodzieje
    Według Ewangelii. PiS to dzieci szatana i najgorsze zło w polityce.
    PiS niszczy Polskę i tym samy giełdę.
    Słowa: Poznacie ich po ich owocach (Mt 7,20) nie oznaczają, że poznamy ich po chwilowych sukcesach, po doraźnym porywach i zachwyconych tłumach.
    Zazwyczaj Boża budowla rośnie wolno i to nie bez trudności – Zły przeszkadza, niemniej królestwo Boże zawsze rośnie solidnie i owocuje pokojem. Jakie są owoce pochodzące od Boga, mówi św. Paweł: 
    Owocem zaś Ducha jest: miłość, radość, pokój, cierp­liwość, uprzejmość, dobroć, wierność, łagodność, opanowa­nie (Ga 5,22n).

link 

Nagrody w kancelarii premiera, 17 osób podzieliło się milionem złotych. PiS zastosowało sztuczkę księgową
    Premie dla rządu oburzyły wielu. Najpierw NIK ustalił, że za czasu PiS wysokość nagród wzrosła aż 12-krotnie, teraz okazało się, że w samej tylko kancelarii premiera dostało je kilkanaście osób. Do podziału był milion złotych.

link
    Beata Szydło przyznała sobie 65 tys. zł premii (East News)
    W 2017 r. w KPRM na nagrody dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe zaplanowano okrągły milion złotych. Całą pulę zgarnęło 17 osób - tak wynika z ustaleń Najwyższej Izby Kontroli do których dotarła "Rzeczpospolita".
    link
    Topnieją szanse Beaty Szydło na stanowisko unijnego komisarza. "Ryzyko kompromitacji"

NIK co roku bada wykonanie budżetu w ministerstwach, ale tym sprawdziła też sprawę nagród. To zasługa posła PO Krzysztofa Brejzy, który ustalił, że otrzymało je 12 ministrów o łącznej wysokości 592 tys. zł. To m.in. Anna Maria Anders, Maciej Wąsik i Rafał Bochenek. Dochodzi do tego 65 tys. zł nagrody dla ówczesnej premier Beaty Szydło. Z kontroli NIK wynika, że "beneficjentów nagród w KPRM było więcej, a łączna kwota wyższa".
    Najprawdopodobniej rząd PiS zastosował księgową sztuczkę, by na nagrody wycisnąć jak najwięcej. "Potrzebowali tak dużo pieniędzy, że obok oficjalnego funduszu nagród stworzyli kolejne, tym razem w budżetach ministerstw. Można mieć obawy, że odbyło się to kosztem wydatków resortów na ich bieżącą działalność" - tłumaczy Brejza.
    Premie dla rządu. Szydło: po prostu się należały
    O premiach dla ministrów w rządzie Beaty Szydło zrobiło się głośno kilka miesięcy temu. Była premier Beata Szydło przeznaczyła na nie 2,1 mln złotych. Rekordzistą był ówczesny minister spraw wewnętrznych i administracji Mariusz Błaszczak, który dostał 82 tys. zł. Była premier otrzymała 65 tys. zł nagrody. O jej przyznaniu zdecydowała sama.

linkAfera z premiami w rządzie PiS. To Beata Kempa wpadła na pomysł regularnych nagród
    Beata Szydło w Sejmie broniła swojej decyzji. Przekonywała, że nagrody były "oficjalne", "za ciężką pracę" i ministrom się po prostu "należały".
    Zamieszanie okazało się jednak na tyle duże, że prezes PiS Jarosław Kaczyński zdecydował się na radykalny krok - projekt obniżenia o 20 proc. pensji poselskich. Decyzją Kaczyńskiego, ministrowie i sekretarze stanu mieli także przekazać premie na cele społeczne.
  • Re: jeszcze tylko rok ! Autor: ~zosia [109.196.33.*]
    Tylko w 2017 r. pracownicy Biura Rzecznika Prasowego i Nowych Mediów Urzędu Miasta Łodzi otrzymali ponad 90 tys. zł. Od 2016 r. premie dla tych pracowników wzrosły o 53 tys. zł. - czytamy w Dodatku Łódzkim "Gazety Polskiej Codziennie" -itp , itd ...

Tam dalej rządzi PO

[x]
PGE 3,85% 10,53 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.