• Rynek Autor: ~Ben [89.66.238.*]
    Mnie wyszło, że akcje powinny być po 16zł biorąc liczbę akcji i obecny przychód. Patrząc realnie 8zł to na bank.
  • Re: Rynek Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    przedstaw swe "wyliczenia", jak niby ci to "wyszło"...

i sprawdź znaczenie słowa katatymia... ;)
  • Re: Rynek Autor: ~Ben [89.66.238.*]
    Wylicz sobie sam biorąc pod uwagę Amice . No i może przesadziłem bo biorąc pod uwagę zysk na akcje to może jest 5,50zł. Można różnie porównywać i liczyć ale i tak albo Amica jest za droga albo ABCDATA za tania. Każdy ma swoje widzenie i liczenie i czekam na inne diagnozy.
    czyli wziąłeś cenę z sufitu, a twoja metodologia jest na zasadzie katatymii...

nie stosuj uników - to ty podałeś, co ci wyszło z twoich wyliczeń, więc je przedstaw
    teraz piszesz, ze może przesadziłeś...
    twoje wyliczenie jest takie:
    dyrektor zarabia 15 tysięcy zł, a 10 pracowników zarabia po 1500 zł...
    no i masz średnią ok. 2700 zł - tylko co z tego wynika...

a porównywanie z amicą... - bo tak ci pasuje?...
    niemerytoryzne wyliczenie sufitowe...

to jest giełda, a nie porównywanie lokat

no i czy amica ma na karku kontrolę skarbów w sprawie VAT?
    To jest właśnie giełda a czy czasem właściciel Krezusa nie ma na karku sądów a wzrósł przez ostatnie dni o około 100%. Wyliczeń Ci nie podam bo podane moje wyniki maja dawać do myślenia i do własnego wysiłku w tym względzie. A to sprzyja właściwej ocenie spółki bez śmieciowych informacji.
    Dnia 2018-07-10 o godz. 15:09 ~Ben napisał(a):
    > To jest właśnie giełda a czy czasem właściciel Krezusa nie ma na karku sądów a wzrósł przez ostatnie dni o około 100%. Wyliczeń Ci nie podam bo podane moje wyniki maja dawać do myślenia i do własnego wysiłku w tym względzie. A to sprzyja właściwej ocenie spółki bez śmieciowych informacji.

właściciel krezusa ma problemy i dlatego inne jego spółki nie są atrakcyjne dla rynku (ipx, brs, alc czy skotan), ale na krezusie zabawia sie spekuła, bo spółką rynek interesuje się...

twoje wyjaśnienie pokazuje, iż żadnych WYLICZEŃ nie potrafisz przedstawić, a twa cena była wzięta z sufitu

twoje wyniki nie dają do myślenia - do myślenia daje rynek i pytanie, dlaczego spółka jest przez rynek ignorowana tak długi czas, a akcje były wywalane przed i po dywidendzie

https://wiadomosci.stockwatch.pl/mocne-wzrosty-na-gpw-kruk-i-cd-projekt-bohaterami-sesji,akcje,219916?utm_source=HP20&utm_medium=mkwidget
    Wyliczenia były czysto techniczne i oczywiście należy wziąć pod uwagę inne sprawy jak finansowe, okolicznościowe i inne. dlatego obniżyłem o połowę bo nie lubię przesady . Obniżyłem jeszcze niżej ze względu na twoja refleksję i fakt , ze wiele osób myśli dywidendowo. A jak uważasz , że piszę bzdury to trudno i przepraszam po prostu staram się być obiektywny na ile potrafię.
    Dnia 2018-07-10 o godz. 17:18 ~Ben napisał(a):
    > Wyliczenia były czysto techniczne i oczywiście należy wziąć pod uwagę inne sprawy jak finansowe, okolicznościowe i inne. dlatego obniżyłem o połowę bo nie lubię przesady . Obniżyłem jeszcze niżej ze względu na twoja refleksję i fakt , ze wiele osób myśli dywidendowo. A jak uważasz , że piszę bzdury to trudno i przepraszam po prostu staram się być obiektywny na ile potrafię.

na razie tylko piszesz o jakichś wyliczeniach rzekomo technicznych, ale żadnego nie przedstawiłeś...

najpierw napisałeś cenę z sufitu, a po moim poście, zniżyłeś ją, bo "nie lubisz przesady"... - to ma być merytoryczna metodologia?!

nie piszesz bzdur - piszesz w swoim przekonaniu słusznie, tak jak myślisz: życzeniowo

w tym problem...

dlatego sugerowałem ci przeczytać definicję katatymii...
  • Re: Rynek Autor: ~wac [94.42.136.*]
    wykres zostaw tą spółkę, skoda twojego cennego czasu , zajmij się inna i zacznij zarabiać
    tutaj będzie cały czas spadać,
    po co siedzisz i piszesz to samo co 15 minut , już wszyscy wiedzą jaka złą spółką jest ABC data
    już nikt nie ma akcji , napisz do głównego udziałowca aby się jej pozbył

Dnia 2018-07-10 o godz. 15:51 ~wac napisał(a):
    > wykres zostaw tą spółkę, skoda twojego cennego czasu , zajmij się inna i zacznij zarabiać
    > tutaj będzie cały czas spadać,
    > po co siedzisz i piszesz to samo co 15 minut , już wszyscy wiedzą jaka złą spółką jest ABC data
    > już nikt nie ma akcji , napisz do głównego udziałowca aby się jej pozbył
    >

wacio, czy ja ci doradzam, co i gdzie masz robić?
    a może sam domyślisz się, gdzie możesz sobie wsadzić swe rady?...
    czy ja interesuję się twoja kasą lub twymi inwestycjami/
    masz coś z sensem do napisania o dacie, to napisz, jeśli potrafisz...
    a potrafisz? na razie tego nie wykazałeś...

a skoro spółka jest dobra, czemu rynek tego nie widzi, a kurs spada i do tego po każdej z dywidend?
    To co widzi rynek nie musi zgadzać się z indywidualnymi przewidywaniami, obliczeniami w oparciu o swoje kryteria techniczne. Mogą one być całkiem indywidualne i dlatego wyglądają, że są z sufitu. Dla mnie nie są i tyle.
    Dnia 2018-07-10 o godz. 17:29 ~Ben napisał(a):
    > To co widzi rynek nie musi zgadzać się z indywidualnymi przewidywaniami, obliczeniami w oparciu o swoje kryteria techniczne. Mogą one być całkiem indywidualne i dlatego wyglądają, że są z sufitu. Dla mnie nie są i tyle.

ale to rynek ma zawsze rację,
    a ty wciąż nie przedstawiłeś żadnych konkretnych kryteriów technicznych ani rzekomych wyliczeń

a zestawienie daty z amicą... - a czemu nie krukiem? albo orlenem? albo cdprojektem? albo inna spółką?

Spółka ma sporą płynność akcji to pozytyw ale i możliwość szybkich dużych zmian kursu. Nie należy wpadać w apatie gdy jest jakiś problem. Każda spółka ma jakiś i to jest naturalne.
    popatrz na wykres dzienny - jak wygląda mielenie walorem po tej samej cenie i jak podbija się kurs o grosz, by zwabiać kapitałodawców, którzy myślą, że data za chwile będzie po 16 zeta...
    krajobraz po sesji:

Wolumen obrotu:
    83 259 szt.

Wartość obrotu:
    133 202 zł

Liczba transakcji:
    64

średni wolumen transakcji: 1300 akcji

https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc
  • Re: Rynek Autor: ~ABC [188.146.33.*]
    o kurcze, widzę że Ty jako jedyny masz dostęp do notowań, dzięki za super info i streszczenie sesji!

zawsze się zastanawiałem od tylu lat gdzie tu ten wolumen sprawdzić, te transakcje i takie tam inne
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.