• Nowe info dla spółki Autor: ~Roman [54.38.132.*]
    Świeży raport się pojawił link co sądzicie?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~JFK3 [46.175.109.*]
    W ogole nie rozumiem czemu te ceny tak spadaja...
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~sllaw72 [77.253.141.*]
    Ja też tego nie mogę zrozumieć. To już się chyba nie podniesie.
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~Dante [178.43.240.*]
    Dziś mamy spore obroty i wystrzał kursu, czyżby koniec spadków?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~Adalbert [93.159.154.*]
    Cała nadzieja że chodziło o zmianę właściciela większego pakietu przy ustalonych poziomach (w czwartek trochę ponad 100tys akcji). Małymi pakietami w ciągu miesiąca zjechano z ceną prawie 25% (!). W tym czasie zeszło kilka sporych pakietów jak na tę spółkę. Szczególnie w piątek, paczki od 5 do prawie 50 tyś. szt. Nadzieja że kupił to któryś z funduszy. Pytanie który je sprzedał ? Jedna niepokojąca rzecz to wzrost posiadania głównego udziałowca co widać na zestawieniu link
    Stan na 06.06.18 przybyło 1,5 mln akcji. O tyle kiepsko że jeszcze bardziej zmniejszy płynność. Mała nadzieją na poprawę to rekomendacja mBanku /kupuj na 42,86/ ale z rekomendacjami to wiadomo...
    Najgorzej mają ci co kupili w tym roku bo dywidenda to tak na otarcie łez.
    Albo cena wróci choć trochę na dawny poziom albo cena pasuje do artykułów typu "sprzedaż w dół" "mieszkania zbyt drogie" itp i trzeba wychodzić z nieruchomości i minimalizować straty.
    Może ktoś ma inne wyjaśnienie ? Była sugestia że może emisja akcji ale przy takich spadkach kto kupi ?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~Mario [83.25.8.*]
    Myślę, że te ostatnie spadki to zbieg okoliczności: wyjścia po dniu dewidendy, trochę złych informacji o kondycji developerów i efektu kuli ogólnej paniki może trochę stopllosy. Z tymi dużymi pakietami to bym nie brał pod uwagę. Widziałem już nie raz na tej spółce naprawdę duże pakiety ale kur był trzymany. A poza tym oprócz tych dużych cała masa była po 100 - 300. Spółka ma dobre fundamenty rok do roku coraz więcej generuje zysku. W pierwszym półroczu zawarła o 40 % umów więcej r/r. Ma bardzo dobre lokalizacje swoich inwestycji (przynajmniej w Trójmieście). Wysoka marża z inwestycji. Natomiast rekomendacja mBanku z 22.06 fakt obniżona z 47 na 46,40. Myślę, że gdyby tu była lepsza płynność to wycena by była dużo wyższa. Widziałem tu transakcje (chyba ustawione bo np. schodzi za jednym strzałem 200.000 szt. a kurs ani drgnie) oraz transakcje mniejszych wychodzących z 1000 szt, i kurs natychmiast leciał o parę procent . Co do właściciela to osobiście wolę jak właściciel skupuje niż wywala akcje. Myślę, że spółka szybko dojdzie do poprzednich poziomów. A osobiście obstawiam w tym roku przebicie 50 zł czego sobie i wszystkim posiadaczom życzę. Pozdrawiam
[x]
ATAL 0,00% 57,80 2025-10-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.