Popatrzyłem na wykres, Ciekawy, czy z tego coś może być ? Zapewne, ale widzę poważny problem. Jaki zapytacie ?
Posiadaczka pakietu kontrolnego, tak naprawdę właścicielka firmy, ma wykształcenie wyższe, a co poza tym ? Poza tym bryndza. W zarządzie są osoby, nie mające nawet matury. Jakaś szkoła zawodowa ? Co to jest ? Cyrk ? Do prowadzenia firmy, potrzebna jest wiedza i doświadczenie, ale również znajomość języków, autorytet. Po jakie licho właścicielka pakietu kontrolnego w radzie nadzorczej ma takie osoby ? Czy to ma dodawać splendoru i budzić zaufanie ? Sam jestem ciekawy, co z tego wyniknie. Jedyne co można oczekiwać to uczciwość. Moim zdaniem na dłuższą metę z takim zarządem nic nie da się ugrać, chociaż jak napisałem wykres jest ciekawy pozdrawiam
Sytuacja samej spolki w szerszej perspektywie raczej pozytywnie.
Sytuacja kursu? Na dzien dzisiejszy wiecej pytan niz odpowiedzi. Z negatywnych rzeczy moge wymienic: - dalszy wzrost zadluzenia po przejeciu Drewexu - ograniczone mozliwosci rollowania dlugu przez zly sentyment na rynku obligacji - mozliwa nadpodaz po dopuszczeniu akcji serii D - mozliwosc dalszego rozwodnienia akcji nowymi, emitowanymi nawet po 60 groszy
To ostatnie mowi mi, ze ewentualny zakres spadku kursu moze byc nawet na 60 groszach, albo i mniej. Mam nadzieje, ze wiecej na temat liczb bedzie wiadomo po wynikach 2Q. O 2zl mozna na razie zapomniec, a jak pojdzie od razu maksymalna emisja to rynek moze sie pogniewac i wtedy zadne fundamenty ani kreski nie pomoga.
Nie chce nikogo w blad wprowadzac, ale z tego co pamietam fund, ktory obejmowal akcje serii D wynegocjowal ze kolejne emisje bez prawa poboru nie moga byc po cenie nizszej niz jego emisja, czyli 60 groszy. Jezeli nowa emisja bedzie miala trafic tylko do wlascicieli, to moga nie miec hamulca. Mi sie wydaje, ze to o czym slyszelismy z mediow ostatnio sie troche zdezaktualizowalo, bo raczej rynek nie wierzyl, ze po drodze znow zobaczy 0,75-0,80. Pozyjemy, zobaczymy. Jesli ktos chce w krotkim terminie sie nachapac, to raczej nie tu. FKD jest spolka dla cierpliwych. Gdyby udalo sie zalapac na rzadowy projekt budowy domow z drewna to moglby byc impuls do duzych wzrostow.