Znacie dystrybutora złota CoinInvest ? Nieźle się rozpychają z reklamami, darmowa dostawa do Polski i niezłe ceny, ale brak jakichkolwiek komentarzy, choć sprawdziłem i faktycznie są na członkami LBMA (link tutaj).
Zwykła ściema i próba kompromitacji firmy. Gdyby coininvest dostarczył podróbkę od razu by stracił status członka LBMA, więc pewnie zazdrosna konkurencja pisze takie komentarze.
Na takie prostackie oszczerstwo to raczej konkurencja by się nie zdecydowała, chyba że jakaś nieziemsko głupia. Bardziej mi to pachnie internetowym trolem który siedzi i się teraz cieszy że jakimś naiwnym ludziom namieszał w głowie że firma zarejestrowana w LBMA dostarcza fałszywe monety.
Pierwsze swoje zakupy złota zrobiłem w Tavexie i niby wszystko poszło ok miałem monety w 24 godz.po zaksięgowaniu przelewu ale dostawa to była kpina po pierwsze paczka ubezpieczona na 5 tys a wartość mojej paczki przewyższała tą wartość kilku krotnie po drugie paczka była na moją żonę a kurier dał mi paczkę i uciekł nie pytając mnie o podpis i w ogóle kim jestem dlatego na drugi zakup zdecydowałem się w Coininvescie i powiem szczerze kosztowało mnie to kupę nerwów i zrowia po pierwsze kupiłem monety które na ich stronie jest informacja "czas realizacji 1-3dni" a czekałem 14 dni ,kiedy zadzwoniłem na infolinie z pytaniem gdzie mój towar odezwała się pani po angielsku że infolinia jest nieczynna bo mają urlop,szok!!!,w końcu chyba po 11 dniach dostałem maila z nr.listu przewozowego że paczka jest wysłana a na końcu babsko gdzie wydają paczki nie chciała mi pokazać przesyłki czy nie jest przypadkiem uszkodzona bez podpisu sumując kosztowało mnie to kupę nerwów i zdrowia ale koniec końców towar dostałem
dlaczego. nawet bez vat jest podobnie. byc moze np w DE nie ma vatu na srebro albo jest to sprzedaż wewnątrzwspólnowota gdzie jest vat NP (nie podlega)
Zawsze możesz kupić monety i później pójść do konkurencji i zaoferować do sprzedaży.
Później powiesz że się rozmysliles, albo że zapomniałeś dokumentu ( musi być przy transakcji)- odzyskasz spokój ducha.
Ja zrobiłem tak już kilka razy.
Ja kupowałem 2 razy. Cena dobra ale przesyłka ok 150 pln. Dostawa szybką, paczka dobrze opakowana, podają też na paczce zakodowaną wagę w celu weryfikacji czy się wszystko zgadza.
Kombinatorzy zapłaciłem za towar który miał być dostępny od ręki. Mija tydzień nie ma ani towaru ani pieniędzy . Zapłaciłem extra za dostawę teraz zmieniono adres dostawy z adresu domowego gdzieś do sklepu gdzie dostarcza ups. Porażka. Jak możecie to omijajcie firmę szerokim łukiem. Pozdrawiam
polecam , ceny niższe niż u naszych dealerów ,żadnych problemów z dostawą ,a co jest ważne przy zakupie to ktrótki okres dostawy , nie taj jak u "naszych" płacisz więcej a termin ok. 23 dni Wiadomo dobra niemiecka firma!
Ja nigdy nie korzystałem, jednak wybieram polskie mennice jak mennica skarbowa ze względu na szybkie dostawy, ceny najbliższe rynkowym i czasami jakiś rabat można złapać
Jak na razie najczesciej chyba zamawiam w mennicy skarbowej ze względu na dostępność od ręki i u siebie w Białymstoku mam też ich punkt stacjonarny więc nie musze dodatkowo płacić za dostawę
Jak szukasz sprawdzonego dealera złota to możesz również pod uwagę wziąć mennicę skarbową, tym bardziej że w większych miastach masz też ich punkty stacjonarne.
Kilka miesięcy temu kupiłem monety bulionowe w coininvest. Dostawa do punktu odbioru płatna (z ubezpieczeniem) . Paczka nierzucająca się w oczy. Ceny b.dobre. Mogę polecić