Ha, ha. No, to jeszcze zrób sobie korektę kursu o 20 groszy do 3,50 i z dywidendą wyjdziesz na zero. Jeśli ktoś sprzedał po 3,90 zaoszczędził 20 groszy (5%), a jak kupi po ustaleniu prawa do dywidendy to kupi o kolejne 5% taniej. Czyli będzie miał 10% zysku. Trzeba liczyć kasę, a nie nadzieję na kasę
liczyć oczywiście trzeba, ale Ci co posiadają akcje dokładnie wiedzą, że przy tej płynności wyrzucając większą ilość papieru ciężko będzie go odkupić .... jak zacznie rosnąć
Ergis nie jest popularny wśród ulicy. Nie ona zatem stoi za spadkami. A dlaczego OFE, i FI sprzedają? Dla obserwatora rynku jest to chyba oczywiste. Dużo dobrych średnich spółek jest ostatnio mocno przecenionych. Z pewnością ruszą niedługo do góry. Pytanie raczej jest które wcześniej, a które później,(będzie można przenieść na nie zyski). Ja cały czas dokupuję i liczę, że to będzie kiedyś moja inwestycja życia. Czas oczywiście to zweryfikuje.
Ja też dokupuję w miarę możliwości i uzbierałem już ponad 50tyś akcji. W tym tygodniu kolejne 10k dokupię. Rok 2018 jest rokiem zakupów 3,5 to kurs minimum - czekam na wyniki za 3q i przywrócenie realnego poziomu cen 6-7. Wierzę też, że kurs w 2019 osiągnie 7-9