Duże zakupy powyżej 40zł dają szansę na dalsze (kontrolowane przez Avive )wzrosty ... siedzi taki pasożyt jak jemioła na topoli ...okrada ludzi z akcji ..."straszy ,tumani ,przestrasza" ....wzięli ponad 50 mln dywidendy, już kolejny raz ......odebrali niżej akcje ..średnią mają dużo niżej niż rok temu o tej porze .. za rok w czerwcu stopa dywidendy będzie 7,5% ... Kto nie musi sprzedawać żeby wyjechać na wakacje ..;)) .to trzymać bo wyniki za 2 półrocze już za niecałe 2 miechy !!! Będą na pewno dobre !!
Tak podobała mi się wypowiedź dyrektora IT ZUS opisująca proces "Transferu Wiedzy" pomiędzy wykonawcami
Coś takiego nie istnieje, wynika z tego że ZUS uważał że pracownicy AS przeszkolą pracowników Com.
Przecież Com. stając do przetargu zadeklarował że posiada wiedzę i umiejętności do realizacji kontraktu, a tu wychodzi co innego. No i te podwyżki wynagrodzeń w Com. zupełnie doprowadzają do nierentowności umowy.
Do tego informacja iż będzie lukratywny przetarg w III kwartale na nowy system, Umowa Com. z ZUS zupełnie blokuje możliwości wystartowania do tego tematu z powodu braku zasobów ludzkich.
A nowy temat to super sprawa bo wszystko robi się od początku, poprzez założenia, projekt i realizację więc dużo łatwiej niż przejęcie czegoś co i tak się sypie i jest zlepkiem wielu pomysłów i przepisów.
No cóż od samego początku w moim przekonaniu różnica w kwotach oferentów wyraźnie świadczyła że Com. się pomylił w wycenie i to przynajmniej o jakieś 70 mln.
Z wielkim zainteresowaniem jako informatyk śledzę te potyczki, wszystkie przejęcia jakie widziałem i brałem udział zawsze polegały na zassaniu danych do nowego systemu i w nim ich obrabianiu. Takiego przypadku jak w ZUS to nie znam i jestem bardzo ciekaw jak to się skończy .
Dzięki CI Panie ...wreszcie ktoś .......kto po pół roku mojego "pisania i wołania na pustyni " widzi to podobnie !! Wielka wpadka i Nawałka oferentów z Comarchu !!!
ta reko z 29.06 ..to takie lekkie przyznanie się do tego ,że do tej pory "cyganili " ale Komarka dają kupuj w tym momencie ..bo sami mają po 190zł i czekają na "optymistę"
TERAZ TYLKO DROŻEJ !!! (powinno być ;)) ale fundy i anale na pewno tego nie zauważą... że kolejne zlecenie (większe o 100mln od Comarchu ) wpada do koszyczka zamówień !!!