• do student Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    student to Ty chyba jesteś wieczny .........................................................

czy Ty ślepy jesteś

Makrela Engel zaprosiła uchodźców i wymyśliła alokację przez Niemcy na zasadzie u "NAS" zostają ci co potrafią trzymać łopatę z odpowiedniej strony a reszta darmozjadów do Polski

Czy ty wiesz?
    Są programy pomocowe dla krajów afrykańskich, np.: takie do zakładania i pielęgnowania plantacji , chodzi o produkcję żywności i samo wyżywienia się na zasadzie wkładu własnej pracy i pielęgnacji  , pierwsze plantacje pod nadzorem ludzi z Europy funkcjonowały wspaniale lecz pozostawione dla czarnego ludu natychmiast zniszczyli mówiąc że to dzikie zwierzęta

ja z drugiej strony się nie dziwię jak cały świat wozi tam żyr gotowy to po co mają się starać o co kolwiek

mój dziadek mawiał : nie pracujesz nie jesz , jest to nawet w encyklice JPII ...... mój dziadek był prostym człowiekiem był na wojnie bolszewickiej i miał bardzo zdrowe i proste zasady
  • Re: do student Autor: ~Slawek [185.56.210.*]
    Ja też patrzę trochę inaczej na Świat. 100 lat temu w Europie było ponad 400 mln ludności, w Afryce 130 mln , 3 razy mniej.
    Po 100 latach nas jest 700 mln , wzrost o 75%, a w Afryce jest ponad 1 mld. Wzrost 800-900 %.

Ile nas będzie za 20-30 lat a ile w Afryce ? Czy jeśli będziemy dalej im pomagać w obecny sposób to nie strzelimy sobie gola do własnej bramki.
    Nas będzie dalej ok. 700 mln do 750 mln, a w Afryce będzie min 2,0-2,5 mld !!!!

Niech tylko 5% wyjedzie ze statutem "uchodźcy" do bogatej , durnej, lewackiej Europy. To ugościmy wtedy bagatela 100 mln nierobów , gotowych na wszystko w imię leniwego, wygodnego życia.

P.S.
    Mam kolego , który bywa na misjach w Grecji czy Włoszech. Jeź Ferdek na Kos, zobacz , jak wkurw.... są Grecy, którzy mają 500 euro emerytury, ....albo ci co pracują za min. 700 euro widząc nierobów z Somalii czy Erytrei którzy mają wikt i opierunek i extra 500 euro na miesiąc., kwestią czasu jest tam bunt i ....rozlew krwi.

Europa powinna się zastanowić czy powinna dalej tak ochoczo pomagać tej biednej ale coraz liczniejszej Afryce.

• Re: do student Autor: ~makler [83.2.189.*]
    Znany piszesz do Ferdka nie do studenta
  • Re: do student Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    @Sławek

Trudno się nie zgodzić. ŚWIAT WARIUJE!
  • Re: do student Autor: ~student [89.64.56.*]
    to nie świat wariuje
    to ludzie coraz gorszego sortu
    PRL przestał istnieć nie dlatego, że był uważany za zły, ale dlatego, że mu się kasa skończyła (ocet i denaturat na pułkach) - warto o tym pamiętać...
    głupoty wygadujesz
    prl się skończył bo system był zabójczy a kasa to zjawisko wtórne
    pamiętaj o tym
    Student - jakiż podobny do dzisiejszej młodzieży... Niestety poziom od 2005 roku leci w jednym kierunku, to też objaw "chorego świata" - niestety...
    mam 58 lat i dobre wykształcenie
    jak łatwo i błędnie dokonujesz ocen
    ale to znamienne dla gorszego sortu
  • Re: do student Autor: ~Ferdek [37.47.150.*]
    Wieczny student hehe. Jak na studiach tak i na giełdzie, podobny poziom.
  • Re: do student Autor: ~profesor [31.0.71.*]
    co to znaczy system był zabójczy ? poziom wypowiedzi 58 letniej gimbazy
  • Re: do student Autor: ~Aga [83.22.254.*]
    Poczytaj jego wypowiedzi a już pytań nie będziesz zadawał. ..........do kwadratu
    Aga nie czytaj tego bo i tak n ie zrozumiesz
    ta 58 letnia gimbaza łoi ciebie jak chce che che che
    więc kim ty jesteś lemingu do 4
[x]
PMPG -3,16% 2,00 2025-10-13 15:06:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.